Referentieprojecten

Een warm nest voor Kai-Mook en haar familie in Planckendael

Op 29 juni werd met veel feestgedruis de nieuwe olifantentempel geopend in Planckendael in Mechelen. Het werd een riant verblijf met veel natuurlijk licht, binnen- en buitenvertrekken, een binnen- en buitenzwembad én een waterkanon op een oppervlakte van 1,5 hectare. Installatiebedrijf Aircoplus opteerde voor een verwarmingsinstallatie met Vaillant.

Villa Nieuw-Buinen

Toepassing van een allSTOR buffersysteem en geoTHERM warmtepomp gecombineert met thermische zonnecollectoren

Elternhaus Kinderhilfe Dresden

Deze Duitse kinderstichting maakt gebruik van een duurzaam energiesysteem van Vaillant.

EnergieWertHaus Rösrath

Het energieverbruik van dit huis ligt dertig procent onder het wettelijk vereiste niveau, waarvoor het in 2012 de RWE Award voor klimaatbescherming ontving.

Zonneklaar studentencomfort in Antwerpen

Studentscorner is een opvallend sneeuwwit hoekpand op de Italiëlei in hartje Antwerpen. Voor de verwarming en het sanitair warm water van de 49 studentenkamers en 5 gemeenschappelijke keukens zorgt één krachtpatser in één stooklokaal: de condensatievloerketel ecoCRAFT exclusiv samen met drie buffervaten allSTOR plus...

Hotel Zum Ochsen in Blaubeuren

Temidden van de vakwerkhuizen van de stad Blaubeuren staat hotel-restaurant "Zum Ochsen" met een modern energiesysteem.

Hotel Keizershof Aalst

Hotel Keizershof vinden we in het hartje van Aalst, op zo’n veertig kilometer van Brussel. Het verwarmingssysteem van hotel Keizershof haalde zijn energie jarenlang uit stoom. De Belgische stad beschikte lange tijd over een eigen stoomnetwerk. Stoom was een restproduct van de plaatselijke elektriciteitscentrale. In 2004 werd hier gekozen voor een gasinstallatie met zes grote gasketels, die in cascadeopstelling werden geplaatst.