Zoeken

De verwarmingstechnologie van de toekomst: warmtepompen van Vaillant

Play Video
Zelfs op de koudste plaatsen, zoals Naimakka in Zweden, kan een Vaillant-warmtepomp de energie van de aarde gebruiken om in huis een comfortabele sfeer te scheppen.

Meer warmtecomfort met energie uit de natuur

Wilt u een verwarmingssysteem dat het milieu beschermt en energie en geld bespaart? Een systeem dat de natuurlijke rijkdommen beschermt omdat het uitsluitend gebruik maakt van hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstoffen? Met de warmtepompen van Vaillant kiest u voor een verwarmingssysteem dat klaar is voor de toekomst.

Goed om te weten: er zijn ook aantrekkelijke premies voor de aankoop van een warmtepomp.

Waarom warmtepompen een optimale oplossing zijn

Energie- en kostenbesparend

De warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, de aarde en het grondwater. Een warmtepomp gebruikt deze energie van buiten voor binnen. Met gemiddeld slechts 25 % elektrische energie produceert een warmtepomp 100 % warmte-energie. 75 % daarvan is gratis omgevingswarmte!

 • Voorzie uw warmtepomp zelf van de nodige energie
  U bespaart zelfs nog meer wanneer u de warmtepomp combineert met een fotovoltaïsch systeem. Zo kunt u immers op een eenvoudige manier zonlicht omzetten in elektriciteit voor uw warmtepomp.

Stille werking

Vaillant-warmtepompen behoren tot de stilste op de markt.

Door het lage geluidsniveau kan de buitenunit van een Vaillant-warmtepomp probleemloos worden geïnstalleerd in stadsgebouwen met strenge geluidsbeperkingen.

“Luister” zelf hoe stil onze warmtepompen zijn:

Veilig en betrouwbaar

 

Het is een misvatting dat warmtepomptechnologie nog niet volledig ontwikkeld zou zijn. Wist u namelijk dat de eerste warmtepompen meer dan 100 jaar geleden in gebruik werden genomen? Sindsdien ondergingen ze voortdurend wijzigingen en zijn ze wereldwijd een van de veiligste en meest betrouwbare verwarmingstechnologieën geworden.

Toekomstbestendige investering

Warmtepompen van Vaillant gebruiken niet alleen 75 % gratis omgevingsenergie; ze komen ook in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies.

 • Kosten en premies voor warmtepompen
  Afhankelijk van de gebruikte warmtebron, de locatie en nog heel wat andere factoren kost een warmtepomp tussen 12.000 en 25.000 euro, inclusief installatie. De investeringskosten liggen echter lager dankzij de aantrekkelijke premies. U krijgt zelfs nog meer financiële steun wanneer u uw warmtepomp combineert met bijvoorbeeld een fotovoltaïsch systeem.

Verbonden en uitbreidbaar

U kunt onze warmtepompen probleemloos combineren andere hernieuwbare energiebronnen. Alle Vaillant-producten zijn eenvoudig te installeren en kunnen naar wens worden uitgebreid. Dankzij de eBUS-interface kan alles gemakkelijk worden aangepast en bediend met behulp van één systeemregeling zoals de multiMATIC VRC 700.

Bijzonder comfortabel

Vaillant-warmtepompen stellen de norm wat thuiscomfort betreft. Ze voorzien u het hele jaar door van verwarming en warm water. In de zomer zorgen ze doorlopend voor een aangenaam binnenklimaat dankzij de automatisch gecontroleerde koelfunctie.

 • Net zo comfortabel: de bediening
  Of u nu een warmtepomp of een compleet verwarmingssysteem met zonnepanelen bedient, alles kan heel eenvoudig vanuit uw luie zetel of auto dankzij de gebruiksvriendelijke multiMATIC app op uw smartphone of tablet. Daarnaast kan u ook uw persoonlijke profiel instellen en tips ontvangen om uw verbruik te optimaliseren.
 • Minstens even belangrijk: zomerkoeling
  Vaillant-warmtepompen staan altijd garant voor een comfortabele temperatuur in uw huis, zelfs als het in de zomer drukkend warm wordt. Afhankelijk van de gebruikte energiebron (lucht, aarde, water) en gewenste temperatuur kan uw Vaillant-warmtepomp actief of passief koelen.

Actieve koeling

Bij actieve koeling werkt de warmtepomp in omgekeerde modus. Dit betekent dat de warmtepomp het verwarmingswater dat in het systeem of de vloerverwarming circuleert, afkoelt. Het water absorbeert de warmte in het huis en voert ze af naar buiten. Op deze manier dient het gebouw als warmtebron en wordt het binnen ongeveer 3 °C koeler.

Passieve koeling

Passieve koeling is enkel mogelijk met water- en grondpompen. Terwijl bij actieve koeling de warmtepomp de temperatuur van het huis doet dalen, wordt het koelcircuit van de warmtepomp bij passieve koeling uitgeschakeld. De warmte van het huis wordt via het verwarmings- en pekelcircuit direct aan de grond doorgegeven met alleen een circulatiepomp. De bodem heeft een temperatuur van ongeveer 10 °C. Deze manier van natuurlijk afkoelen verbruikt heel weinig energie.

Welke warmtepomp voldoet aan mijn behoeften?

Warmtepompen in nieuwbouw woningen

 

Een goed geïsoleerde nieuwbouw heeft een lage warmtevraag. In een nieuwe woning wordt vaak vloerverwarming geïnstalleerd. Op deze manier kunnen zelfs gebouwen met lage doorvoertemperaturen efficiënt worden verwarmd en gekoeld, ideaal dus voor systemen die warmtepompen gebruiken.

Warmtepompen in gerenoveerde woningen

 

Warmtepompen kunnen ook efficiënt werken in oudere gebouwen, zeker bij een energie-geoptimaliseerde renovatie en wanneer gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming in plaats van radiatoren. Hoe ingrijpender de renovatie, hoe sterker het gebruik van een warmtepomp moet worden aanbevolen. Een hybride systeem met een warmtepomp en condensatieketel op gas verzekert u ook van een gegarandeerde toevoer en hoge energie-efficiëntie.

Hoe anderen het deden: voorbeelden in renovatieprojecten

Vaillant-warmtepompen in een oogopslag

Of het nu om een nieuwbouw of renovatie gaat, ons assortiment van warmtepompen is geschikt voor verschillende warmtebronnen en woningen van diverse grootte.

Flexibel gebruik van alle warmtebronnen

Een warmtepomp wordt normaal ontworpen voor een bepaalde warmtebron: lucht, aarde of grondwater. Technisch gezien is onze flexoTHERM exclusive een grond/water-warmtepomp. In combinatie met collectoren kan ze worden uitgebreid tot een lucht/water-warmtepomp of water/water-warmtepomp.

flexoTHERM exclusive warmtepompen

Nauwelijks hoorbaar, uiterst efficiënt en regelbaar via smartphone of tablet: de flexoTHERM exclusive maakt niet alleen flexibel gebruik van alle warmtebronnen, maar doet ook de energiekosten dalen dankzij zijn uiterst efficiënte werking. De pomp draagt het Vaillant Green iQ label en is geschikt voor een- en meergezinswoningen.

Meer over de flexoTHERM exclusive.

flexoCOMPACT exclusive warmtepomp met ingebouwde warmwaterboiler

Maximaal warmwatercomfort gegarandeerd: de warmtepomp en warmwaterboiler vormen samen een compacte unit. Ook de flexoCOMPACT exclusive maakt flexibel gebruik van alle warmtebronnen en doet de energiekosten dalen.

Meer over de flexoCOMPACT exclusive met ingebouwde warmwaterboiler

Warmtebron: buitenlucht

Lucht/water-warmtepompen zijn eenvoudig en goedkoop te installeren.

aroTHERM lucht/water-warmtepomp

Deze warmtepomp biedt een eengezinswoning alle comfort. Ze kan eenvoudig, snel en goedkoop buiten worden geïnstalleerd. Ze verwarmt en koelt het huis en zorgt voor warm water.

De warmwaterboiler wordt binnen geïnstalleerd en neemt weinig ruimte in beslag.

Meer over aroTHERM

aroSTOR warmtepomp voor warm water

De nieuwe aroSTOR warmtepompboiler is bijzonder efficiënt en uiterst stil. Het is een veelzijdige oplossing voor de milieuvriendelijke en flexibele verwarming van sanitair water in ééngezinswoningen. De warmtepompboiler haalt de energie om het water te verwarmen uit de omgevings- of buitenlucht.

Meer over de aroSTOR

Warmtebron: de aarde

Afhankelijk van de bodemsamenstelling en de grootte van de woning onttrekken bodem/water-warmtepompen warmte aan de grond met behulp van een sondes of collectoren. Als hierbij contact met lagen grondwater mogelijk is, is een vergunning vereist.

geoTHERM 3 kW bodem/water-warmtepomp

De nieuwe geoTHERM 3 kW wandhangende warmtepomp zorgt voor verwarming, warm water en passieve koeling in de zomer. Ze is geschikt voor passiefhuizen, lage-energiewoningen of meergezinswoningen waar elke wooneenheid is uitgerust met een geoTHERM 3 kW.

Meer over geoTHERM 3 kW

geoTHERM bodem/water-warmtepomp vanaf 22 kW

Dankzij de hoge warmteafgifte is de geoTHERM warmtepomp de perfecte keuze voor grotere bouwprojecten zoals meergezinswoningen. Het systeem kan heel doeltreffend worden afgesteld met behulp van de weersafhankelijke energiebalansregelaar.

Meer over geoTHERM vanaf 22 kW.

Warmtebron: water

Water/water-warmtepompen halen warmte uit het grondwater, dat hiervoor uit zijn natuurlijke cyclus wordt gehaald en vervolgens teruggebracht. Dit vereist een officiële vergunning. In sommige gevallen kunnen ook bestaande waterputten worden gebruikt. De geschikte Vaillant-warmtepomp hiervoor is de flexoTHERM exclusive of flexoCOMPACT exclusive, in combinatie met een grondwatercollector.

Voor u aanbevolen warmtepompen

VerwarmingWarm waterLuchtBodemWaterKoelingWarmtepomp
Eén of tweegezinswoningActief (lucht) of passief (bodem, water)flexoTHERM exclusive
Eén of tweegezinswoning
geïntegreerde cyclinder
Actief (lucht) of passief (bodem, water)flexoCOMPACT exclusive
Eén of tweegezinswoning  ActiefaroTHERM
Eén of tweegezinswoning   ActiefaroSTOR
Meergezinswoning, commercieel pand met centrale verwarming  PassiefgeoTHERM
22-46 kW
Meergezinswoning met decentrale verwarming  PassiefgeoTHERM
3 kW
Lage-energiewoning, passiefwoning, BEN-woning  PassiefgeoTHERM
3kW
Alle warmtepompen kunnen ook ingezet worden als hybride systeem.

Warmtepomptechnologie

Alle warmtepompen werken volgens het principe van een koelkast, met dit verschil dat het koelproces omgekeerd is. Terwijl een koelkast warmte van binnen afgeeft aan de omgeving, brengt een warmtepomp de warmte over van buiten naar binnen. Naast verwarmen kunnen warmtepompen van Vaillant uw woning ‘s zomers ook koelen.

 • Warmte van buiten voor binnen
  De warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, de aarde en het grondwater. Een warmtepomp maakt gebruik van deze bronnen. Ze onttrekt energie aan de omgeving en vergroot ze tot een hoeveelheid waarmee uw huis kan worden verwarmd. Wij hebben de juiste warmtepomp voor elke warmtebron.

Warmtepompen in een systeem

Onze warmtepompen kunnen flexibel worden uitgebreid dankzij de bijbehorende systeemcomponenten, bijv. met een zonne-installatie om uw water en/of woning te helpen verwarmen, een fotovoltaïsch systeem dat elektriciteit voor de warmtepomp produceert, of een gecontroleerd ventilatiesysteem. Alles kan perfect worden aangepast en gecontroleerd via één systeemregeling.

Hoe vind ik mijn warmtepomp?

In drie eenvoudige stappen

Ontdekken

Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp of over onze warmtepompen?

Plannen

Uw Vaillant-installateur bespreekt met u welke warmtepomp het best bij u past, of het zin heeft om uw systeem uit te breiden en welke subsidies u kunt ontvangen.

Vind een installateur!

Kopen

Wilt u een warmtepomp kopen of uw oude systeem vervangen? Neem dan contact op met uw installateur.

Over Vaillant

Het merk Vaillant heeft meer dan 140 jaar ervaring in verwarmingstechnologie. Wij ontwikkelen al 40 jaar warmtepompen. Bij ons kunt u rekenen op:

 • een uitgebreide garantie van 2 jaar op elke Vaillant-warmtepomp;
 • tot 10 jaar materiaalgarantie op de scroll compressor;
 • een uitgebreide dienstverlening, bijv. advies, klantenservice en nog veel meer;
 • optimale besparingen en een uiterst betrouwbaar systeem;
 • vakkundige Vaillant-partners.
 • 200 € cash back!

Een ongelooflijk verhaal uit het land van het eeuwige ijs

In het hoge noorden van Zweden, 235 km boven de poolcirkel, ligt het dorpje Naimakka. De enige inwoner is de 80-jarige Åke. Hij bedient het lokale weerstation in temperaturen van -40 °C.

Door de weersomstandigheden krijgt Naimakka dan ook zelden bezoekers. Åke was vastbesloten om hier verandering in te brengen. Hier ontdekt u zijn ingenieuze idee om de koudste plek van Zweden om te toveren tot de gezelligste plaats van het land. U leest ook welke rol een van onze warmtepompen daarbij speelde. Neem gerust een kijkje, het loont de moeite.