Zoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Draadloze thermostaat

Het grootste voordeel? Je plaatst hem overal in huis.

Bijna elke kamerthermostaat en weersafhankelijke regeling is ook beschikbaar als draadloze thermostaat.

Voordelen

  • U hoeft geen kabels te voorzien tussen de verwarmingsketel en thermostaat
  • U plaatst de thermostaat waar u het wenst

Nadelen

  • Aanschaf is duurder
  • Afstand tussen de verwarmingsketel en de thermostaat is groter
  • Verbinding is mogelijk minder stabiel
  • Werkt op batterijen
De batterijen van een draadloze thermostaat worden best jaarlijks vervangen.

Hoe werkt het?

Bij een draadloze thermostaat worden er radiosignalen gestuurd van de thermostaat naar de ontvanger naast/in* de verwarmingsketel en omgekeerd.

Een draadloze thermostaat werkt op batterijen. Voor een optimale werking van uw verwarmingsinstallatie vervangt u de batterijen best elk jaar. Als u onregelmatigheden of storingen opmerkt, kan u best altijd eerst nakijken of de batterijen nog werken.

 

* Tip : Vraag uw installateur om de ontvanger naast de ketel te plaatsen, in plaats van in de verwarmingsketel. Het is perfect mogelijk om de ontvanger in te bouwen maar de metalen behuizing van de ketel vormt een ‘kooi van Faraday’ die de signalen van de ontvanger kan verstoren.

Slimme thermostaten zijn vanop afstand te besturen via een app.

Slimme thermostaat

Draadloos beheer via applicatie

 

Slimme thermostaten zijn niet langer weg te denken. Deze thermostaten zijn meestal beschikbaar als draadloze versie of versie met draad. Met dit type thermostaat kan u uw verwarming overal beheren via een (gratis) applicatie op uw smartphone of tablet.

Bij een draadloze weersafhankelijke regeling is ook de buitenvoeler draadloos.

Wanneer kiezen voor een draadloze thermostaat?

Een draadloze thermostaat kan de gewenste oplossing zijn wanneer u bijvoorbeeld geen draden in huis wenst of meer flexibiliteit wilt.

Wanneer u overweegt om een draadloze thermostaat te installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen uw ketel en de thermostaat. Wanneer de afstand tussen beiden te groot is, verzwakt het signaal en kunnen er onregelmatigheden optreden. U kiest dan beter voor een bedrade kamerthermostaat of weersafhankelijke regeling.

Wanneer u voor een weersafhankelijke regeling kiest, is de buitenvoeler meestal ook draadloos.

Draadloze thermostaten van Vaillant

Onze draadloze thermostaten herken je aan de ‘f’ in de naam (vb: calorMATIC 370f of multiMATIC VRC 700f). Bijna alle kamerthermostaten en weersafhankelijke regelingen zijn beschikbaar in een draadloze versie. Ook onze slimme thermostaat vSMART en de weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700f zijn draadloos.

In de meeste gevallen is het aangeraden om een thermostaat met draad te installeren om storingen te vermijden.