Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Nieuwe verwarmingsketel van Vaillant - Wij begeleiden u bij elke stap.

 • Verlaag uw energiekosten met 35 %
 • Bespaar € 75 per jaar
 • Geniet van 5 jaar garantie
 • Bediening vanop afstand is mogelijk

Uw verwarming vervangen rendeert

Valt uw verwarming voortdurend uit, maakt ze ongewone geluiden, of hebt u niet altijd warm water onder de douche? Misschien wordt u bij elke nieuwe energiefactuur nog een beetje ongelukkiger. Onze efficiënte condensatietechnologie kan u helpen om tot 35 % meer energie en dus ook kosten te besparen. Bovendien biedt ze maximaal comfort voor uw woning.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw verwarmingssysteem te vervangen. Ga meteen naar het onderwerp waarover u meer wilt weten met de volgende links.

Begrijp de verschillen tussen onze gasketels

Waarop u moet letten bij de vervanging van uw oude verwarmingssysteem

Ontdek wat andere klanten gekozen hebben

Uw installateur zal u helpen bij het zoeken van een nieuw verwarmingssysteem

De voordelen van een nieuw Vaillant verwarmingssysteem

 • Verlaag uw verwarmingskosten tot 35 %
 • Ervaar het beste in warmwatercomfort
 • Vaillant verwarmingssystemen zijn duurzaam, robuust en bijzonder stil
 • Bediening met smartphone mogelijk
 • 5 jaar garantie op de ecoTEC plus en ecoTEC exclusive met Green iQ.

Wat is voor mij het beste verwarmingssysteem?

Welk type installatie- wand- of vloermodel? Als u al een wandmodel heeft, is het raadzaam om hetzelfde type te kiezen. Dat geldt ook als u nu een vloerketel heeft. Uw voordelen: u gebruikt bestaande aansluitingen en hebt geen extra ruimte nodig. Dat bespaart u tijd en geld.

In de volgende stap bepaalt u uw warmwaterbehoeften. Wilt u een voorraad warm water beschikbaar hebben of enkel water verwarmen wanneer u het nodig hebt? Hier leggen wij het verschil tussen beide uit.

Een systeem met een afzonderlijke boiler als veel warm water nodig is.

Een systeemoplossing bestaat altijd uit een ketel en een afzonderlijke boiler. Systemen zijn bv. ideaal voor een gezinswoning met meer dan één badkamer, waar grote volumes warm water tegelijk vereist zijn. Vaillant duidt zijn systeemapparaten aan met VC.

De verwarmingsketel kan ook alleen gebruikt worden om uw woning te verwarmen, bijvoorbeeld als uw badkamer en uw keuken met afzonderlijke elektrische boilers uitgerust zijn.

Vaillant biedt gaswandketels met externe wateropslag of staande condensatieketels op gas aan. Welk systeem voor u het meest geschikt is, hangt volledig af van uw behoeften. De installateur geeft u advies over de juiste oplossing, inclusief een geschikte boiler, en werkt een gepersonaliseerd voorstel uit.

Warm water op verzoek met een compacte combi-oplossing.

Combiketels op gas voor verwarming en warm water in één toestel. Aan de wand opgehangen combiketels verwarmen het water doorgaans op het moment zelf. Dit betekent dat enkel water wordt verwarmd wanneer iemand de kraan opendraait. Vaillant duidt deze producten aan met VCW.

De voordelen van deze oplossing zijn de praktische afmetingen en het elegante design, waardoor ze flexibel geplaatst kunnen worden.

Wanneer vaak uit meerdere kranen tegelijk warm water wordt getapt, blijken de beperkingen van combiketels. Vaillant heeft echter ook hier een oplossing voor: de ecoTEC exclusive VCW 436 beschikt over een bijzonder groot vermogen en garandeert een hoog comfort in zowel verwarming als warm water.

In de tabel hieronder vindt u meer informatie over onze combinatieketels op gas.

Hoe koopt u uw nieuwe Vaillant verwarmingssysteem?

 1. Lees eerst alles over onze producten om een betere indruk te krijgen van hun mogelijkheden.
 2. Neem contact op met een gespecialiseerde partner in uw buurt, die uw behoeften en de omstandigheden bepaalt en vervolgens advies geeft. Op die basis zal een offerte worden opgemaakt.
 3. Als u de offerte aanvaardt, zal de installateur uw verwarmingssysteem plaatsen en in bedrijf stellen op de overeengekomen datum.

Onze wandcombiketels

Wij willen in de individuele behoeften van elke klant voorzien. Daarom bieden we een brede waaier van verwarmingsoplossingen aan. Bekijk snel het overzicht in de tabel en zoek de combiketel die het best bij u past.

ecoTEC proecoTEC plus ecoTEC exclusive Green iQ
In het kort
 • Ideale oplossing voor een gemakkelijke vervanging van niet-condenserend door condenserend
 • De meest geavanceerde ketel van Vaillant
 • Zo flexibel dat hij in bijna alle mogelijke behoeften voorziet
 • 5 jaar garantie

 • Uitgerust met de meest efficiënte technologie
 • Optimaliseert automatisch het energieverbruik
 • Biedt het hoogst mogelijke persoonlijke comfort
 • 5 jaar garantie
Beschikbaarheid van warm water
 • 1-2 kranen*
 • Tot 13,3 l/min
 • 1 badkamer, tot 4 personen
 • 2 kranen*
 • Tot 16,2 l/min
 • 2 badkamers, 4-6 personen
 • 2 kranen*
 • Tot 17,8 l/min
 • 2 badkamers, 4-6 personen
Energie-efficiëntie voor verwarming en warm water A (A+ in combinatie met regeling)A (A+ in combinatie met regeling)A (A+ in combinatie met regeling)
Slimme woningUitbreidbaar met verdere componentenUitbreidbaar met verdere componentenGeïntegreerde slimme technologie voor bediening via smartphone
Prijs € **€€ **€€€ **
Link naar product  ecoTEC plusecoTEC exclusive Green iQ
* continu warm water uit vermeld aantal kranen (inclusief douches en badkuipen) tegelijk
** uitvoerige informatie over kosten in het deel FAQ's

... en onze staande combiketels

De staande combiketels van Vaillant zijn uitgerust met een geïntegreerde boiler. Hierdoor kan in nog grotere warmwaterbehoeften worden voorzien zonder extra ruimte in beslag te nemen.

ecoCOMPACTauroCOMPACT
In het kort
 • Compacte combinatie van condensatieketel en boiler
 • Ideaal voor grotere warmwater- en comfortbehoeften
 • Milieuvriendelijke compacte combinatie van condensatieketel en boiler
 • Gebruikt thermische zonne-energie voor verwarming en warmwaterproductie
Beschikbaarheid van warm water
 • 6 of meer kranen*
 • 24,5 l/min tot 37,9 l/min
 • 2+ badkamers, 6-8 personen
 • 5 of meer kranen*
 • 22,9 l/min tot 28,5 l/min
 • 2+ badkamers, 6-8 personen
Energie-efficiëntie voor verwarming en warm water A (A+ rating in combinatie met regeling)A (A+ rating in combinatie met regeling)
Slimme woningUitbreidbaar met verdere componentenUitbreidbaar met verdere componenten
Prijs €€€€€€€€
Link naar product ecoCOMPACTauroCOMPACT
* continu warm water uit vermeld aantal kranen (inclusief douches en badkuipen) tegelijk
** uitvoerige informatie over kosten in het deel FAQ's

Overschakelen op condenserende verwarming

Condensatieketels gebruiken de bij de verbranding vrijgekomen energie efficiënter door ook warmte te onttrekken aan de rookgassen. Zo kunnen energiekosten en uitstoot met 35 % worden verlaagd. Door de lagere temperatuur van de rookgassen zijn bouwwerken vereist.

 • Het rookafvoersysteem moet aangepast worden. Zo moet een kunststof buis in de schoorsteen worden geplaatst om het rookafvoerkanaal te beschermen tegen het vocht in de rookgassen.
 • Een condensatieketel vergt ook een aansluiting om het condenswater af te voeren.

Uw installateur zal u advies geven over die wijzigingen en ze uitvoeren tijdens de vervanging van uw ketel.

Ontdek ons gamma condensatieketels op gas

Ontdek de voordelen van een hoogrendementsketel

Zoek een installateur in uw buurt

Sinds 2015 legt de wetgeving nieuwe normen voor verwarmingssystemen op om de CO²-uitstoot te beperken. Op een paar uitzonderingen na zijn niet-condenserende verwarmingssystemen niet meer toegestaan. Wanneer u uw oude ketel vervangt, zal uw installateur u een nieuwe condensatieketel voorstellen.

Ontdek wat andere klanten gekozen hebben

De familie Berger schakelt over op een condensatieketel

De familie Berger woont in een halfvrijstaande woning van 120 m² in de voorstad. Zij wensen deskundig advies van hun installateur omdat ze steeds meer problemen hebben met hun oude ketel. Zij willen hun 17 jaar oude gasboiler vervangen door een nieuwe condensatieketel. De nieuwe ketel moet energiezuinig zijn en betrouwbaar in de warmwaterbehoefte voorzien.

De keuze is gemaakt: zij opteren voor een ecoTEC plus. Deze combi wandketel beschikt over beproefde condensatietechnologie en is de ideale opvolger voor hun huidige systeem. De bestaande leidingen en aansluitingen kunnen gebruikt worden. Dat houdt de installatiekosten laag. De installateur geeft het gezin advies over de wijzigingen aan schoorsteen en afvoer.

Binnen enkele uren is het toestel geïnstalleerd - zonder veel vuil of lawaai. De eenvoudige vervanging is niet het enige voordeel. Het effect van een nieuwe condensatieketel is al snel merkbaar aan het gezinsbudget: 35 % lagere energiekosten en een besparing van € 75 per jaar.

De nieuwste technologie voor de Sattlers

Laura en Mark Sattler zijn onlangs getrouwd en verhuizen binnenkort naar hun eigen appartement van 84 m². Zij willen de oude condensatieketel vervangen door een nieuwe. Zij hopen dat dit hen verhoogd warmwatercomfort zal geven. De ketel zal aan de keukenmuur opgehangen worden en moet bijzonder stil en compact zijn. Aangezien zij vaak onderweg zijn, wil het jonge paar hun verwarming vanop afstand kunnen bedienen.

Zij opteren voor een ecoTEC exclusive, de meest geavanceerde oplossing uit Vaillants gamma gasketels. Een bijzonder voordeel van dit toestel is dat het zichzelf optimaliseert en dus uiterst efficiënt werkt. Het biedt ook het hoogste warmwatercomfort, en dat is net wat Mark en Laura wilden. Voor het paar is het bijzonder belangrijk dat Smart Home technologie al in het toestel geïntegreerd en meteen gebruiksklaar is.

Service is belangrijk

Vaillant onderhoudscontract

Regelmatig onderhoud is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat uw verwarmingssysteem tientallen jaren energiezuinig en veilig werkt. Een Vaillant onderhoudscontract biedt u een volledige service.

Meer informatie over onze onderhoudscontracten

Garantie op Vaillant ketels

Vaillant ontwikkelt kwalitatieve verwarmingstoestellen met een lange levensduur. Daarom bieden wij u 2 jaar garantie op al onze gasketels en 5 jaar garantie op onze ecoTEC plus en ecoTEC exclusive condensatieketels. Als uw apparaat tijdens die periode productiefouten vertoont, kan u een beroep doen op onze Dienst Na Verkoop via 02/334.93.52.

Dit zal u misschien interesseren

Wij bundelden de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Een nieuwe energiebron voor uw verwarmingssysteem

Als u niet alleen van verwarmingsketel, maar ook van energiebron wilt veranderen, kunnen wij u alle informatie verstrekken die u nodig hebt. De gekozen verwarmingstechnologie is afhankelijk van de omstandigheden in uw woning. Wij kunnen u informatie verstrekken over warmtepompen, zonne-energie en alle andere aspecten.

De verwarming bedienen met de smartphone

Met Vaillant kunt u uw verwarming zelfs bedienen wanneer u niet thuis bent. Waar u ook bent, en op ieder ogenblik. Tal van verwarmingsfuncties zijn vlot toegankelijk via uw smartphone of tablet. Een verwarmingsketel die pas wordt ingeschakeld wanneer u uw kantoor verlaat, is uitermate efficiënt.

Lees meer over intelligente bediening met Vaillant.