Zoeken

Duurzame condensatieketel ecoTEC exclusive

Vaillant is continu op zoek naar oplossingen die de toestellen nog zuiniger, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker maken. Het meest recente voorbeeld hiervan is de ecoTEC exclusive, een technologisch geavanceerde condensatiegaswandketel, die vanop afstand bediend kan worden. Hierdoor is de ecoTEC exclusive het eerste product in België dat het Green iQ-label van Vaillant draagt. Bovendien wordt dit kwaliteitsvolle toestel geleverd met een garantie van 5 jaar.  

Een duurzaam systeem

De ecoTEC exclusive maakt gebruik van het gloednieuwe 'all-gas'-systeem, wat zorgt voor maximale efficiëntie en dus een lager gasverbruik. Er werd ook extra aandacht besteed aan het elektriciteitsverbruik: in de wachtstand bedraagt dit amper 2 kWh, wat minder is dan wat een radio verbruikt.

Met zijn energie-efficiëntieklasse A voldoet de ecoTEC exclusive aan de ErP-richtlijn. In combinatie met een regelaar kan zelfs klasse A+ behaald worden. Op technisch vlak is de ecoTEC exclusive een absoluut hoogstandje. Deze condensatiegaswandketel slaagde er dan ook in de 'Red Dot Design Award 2015' in de wacht te slepen, een prijs die wordt toegekend aan producten die zich laten opmerken door hun uitzonderlijke innovatie, gebruiksvriendelijkheid en milieuvriendelijkheid.

De ecoTEC exclusive is verkrijgbaar in twee verschillende vermogens: 18 kW (VC 186) en 30 kW (VC 286).

 

Green iQ-label

Green iQ is het eerste label bij Vaillant voor producten die efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit optimaal weten te combineren. Dergelijke toestellen moeten dus vernuftig ontworpen, van een uitzonderlijke kwaliteit, milieuvriendelijk en toekomstbestendig zijn.

Dankzij het hoge thermische rendement dat mogelijk gemaakt wordt door een combinatie van intelligente sensoren die de pomp en de hydraulica aansturen, de nieuwe Green iQ-stand en het ruime modulatiebereik tussen 10 en 100%, produceert de ecoTEC exclusive uitsluitend warmte wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een lager gas- en elektriciteitsverbruik en dus voor een lager energiebudget, terwijl er ook rekening gehouden wordt met het milieu. De ecoTEC maakt niet alleen optimaal gebruik van grondstoffen, maar bestaat ook voornamelijk uit recycleerbare materialen en wordt op een maatschappelijk verantwoorde wijze in Duitsland gemaakt. Kortom, een uitermate duurzame verwarmingsketel.

 

De ketel vanop afstand bedienen

De VR 900-internetmodule is standaard ingebouwd in de ecoTEC exclusive. Door de ketel te combineren met de multiMATIC VRC 700-regeling en de multiMATIC-app voor uw smartphone of tablet, kunt u uw verwarmingssysteem comfortabel vanuit uw zetel of zelfs op afstand bedienen. U kunt de multiMATIC-app gratis downloaden via de App Store of via Google Play.

 

Ontdek de ecoTEC exclusive.