Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Vloerverwarming met een warmtepomp? Ontdek hier de voordelen!

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen en wil je je droomhuis graag voorzien van vloerverwarming? Goed idee! Waarom zou je die vloerverwarming trouwens niet combineren met een warmtepomp? Niet alleen sluiten vloerverwarming en een warmtepomp perfect op elkaar aan, het is ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam. Ideaal dus! Ontdek alle voordelen in dit artikel.

Ontvang advies op maat

Vloerverwarming met een warmtepomp? Da’s optimaal comfort!

Het voordeel van vloerverwarming is dat je woning gelijkmatig verwarmd of gekoeld wordt. De afgiftesystemen zijn namelijk verdeeld over de volledige vloer en daardoor heb je steeds een aangenaam binnenklimaat. Verder is er ook geen luchtstuwing, waardoor er geen stof of tocht circuleert in je leefruimtes, wat dan weer beter is voor je gezondheid. Bovendien is je vloer in de winter steeds lekker warm en is vloerverwarming in de zomer ideaal om je woning te koelen, en heb je dus altijd een optimaal comfort.

Het oog wil ook wat

Ben je fan van een minimalistisch interieur? Dan wil je vast niet dat grote radiatoren je leefruimtes ontsieren. Goed nieuws: bij vloerverwarming zit het afgiftesysteem in de vloer verwerkt, waardoor je interieur ‘clean’ blijft. Dat wil ook zeggen dat je met vloerverwarming minder ruimte verliest, waardoor het eveneens de ideale oplossing is voor kleinere woningen. Bovendien kan vloerverwarming tegenwoordig met bijna elke soort vloer gecombineerd worden – zelfs met parket – waardoor je ook op dat vlak geen toegevingen moet doen qua design.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Een warmtepomp maakt voor 75% gebruik van hernieuwbare energie en haalt warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater. Het is dus een erg duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Als je er bovendien nog voor kiest om je warmtepomp te combineren met zonnepanelen, kun je tot 100% van je energie door hernieuwbare energiebronnen laten opwekken en dus besparen op je elektriciteitskosten. Op die manier is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille!

Een hoger rendement door de ideale combinatie

De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming is ideaal, omdat vloerverwarming een lagetemperatuurverwarming is. Aangezien een warmtepomp het beste werkt met lage temperaturen, haal je dankzij de vloerverwarming een hoger rendement uit je warmtepomp. Dat is meteen de reden waarom het afgeraden wordt om een warmtepomp aan te sluiten op (oude) radiatoren die met hoge temperaturen werken. Omwille van de lage temperatuur van het afgiftesysteem is het wel noodzakelijk dat je huis goed geïsoleerd is. Anders ben je het hogere rendement al snel weer kwijt.

 

Wil je graag een warmtepomp installeren?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met een installateur in je buurt!

Ontvang advies op maat

Vind een warmtepompinstallateur