Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Energielabels - ErP

De nieuwe EU-richtlijn effent het pad voor een groenere toekomst met een milieuvriendelijkere verwarming en duurzaam warm water. Vaillant helpt u op weg om te begijpen wat de nieuwe wetgeving precies inhoudt.

Vanaf 26 september 2015 gingen nieuwe EU-richtlijnen van kracht die een impact hebben op alle verwarmingssystemen en warmwaterproductiesystemen die na die datum geproduceerd worden. Deze zogeheten "Richtlijn voor energiegerelateerde producten" (ErP) legt wettelijk bindende criteria vast voor energie-efficiëntie en uitstoot.

Een belangrijke regel is ook dat producten voorzien moeten worden van labels die informatie verschaffen over hun efficiëntie en prestaties. Dat moet u helpen bij de doordachte keuze van het beste verwarmings- en warmwatersysteem voor uw woning.

Net als de labels die u kent van huishoudtoestellen zoals wasmachines en koelkasten, maken deze labels een indeling in efficiëntieklassen, gaande van G tot A++ voor verwarmingstoestellen en van G tot A voor warmwateropwekkers.

Eén bijkomend gevolg van de veranderingen is dat, op één uitzondering na, het niet langer mogelijk zal zijn om niet-condenserende ketels te installeren. Aangezien condenserende ketels veel energie-efficiënter zijn, zullen die nu de standaardoplossing vormen voor de meeste kleine en middelgrote installaties.

Vaillant, dat al lang het voortouw neemt in condenserende technologie, produceert een gamma van hoog efficiënte condenserende ketels die meteen voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Om de efficiëntie van deze toestellen nog te verhogen, kunnen ze worden gecombineerd met hernieuwbare technologie van Vaillant zoals warmtepompen en zonnepanelen. Het resultaat is een volkomen groene en duurzame verwarmings- en warmwateroplossing voor uw woning.

Vaillant en de ErP-richtlijnen voor verwarmingssystemen

Energie-efficiënte oplossingen voor de toekomst van uw woning

Bij Vaillant staat duurzaamheid centraal in alles wat wij doen. Daarom staan wij volledig achter de ErP-richtlijnen en de inspanningen van de EU ter bevordering van duurzaamheid en een efficiënter energiegebruik. Met zijn technologische kennis en milieubewuste aanpak wil Vaillant deze doelstellingen helpen verwezenlijken. In 2010 vatten wij namelijk zelf het ambitieuze plan op om in tien jaar de Co2-uitstoot van onze productieprocessen met 25% te verminderen, en de energie-efficiëntie, het waterverbruik en de afvalproductie met 20% te verbeteren.

Vaillant kan u ook helpen om uw woning nog duurzamer te maken, ongeacht of u een nieuw huis aan het bouwen bent, een oude woning gaat renoveren of gewoon uw bestaande verwarmings- of warmwatersysteem wilt verbeteren.

Met een ruim aanbod van hernieuwbare, klassieke en combineerbare oplossingen in zijn assortiment kan uw lokale Vaillant installateur u helpen zoeken naar de oplossing die het best beantwoordt aan uw behoeften. En u mag er zeker van zijn dat die niet alleen ruimschoots zal voldoen aan alle criteria uit de richtlijnen, maar ook een energielabel van de hoogste klasse zal dragen.

Efficiëntie draait echter niet alleen om het milieu en het naleven van richtlijnen. Door een nieuw energie-efficiënt verwarmingssysteem van Vaillant te installeren, geniet u ook maximaal comfort bij de verwarming en warmwaterproductie en spaart u tegelijk veel geld uit.