Zoeken

Nieuw, uitgebreider en nog milieuvriendelijker gamma aroSTOR warmtepompboilers vervangt huidige modellen

Vanaf maart vervangt Vaillant zijn warmtepompboileraanbod door een uitgebreider gamma. Het nieuwe aroSTOR-gamma omvat een wandmodel met een volume van 150 liter en twee vloermodellen, een van 200 liter en een van 270 liter. Dankzij de overschakeling op het nieuwe, natuurlijke koudemiddel R290 bieden ze een nu nog milieuvriendelijkere en nog steeds financieel voordelige mogelijkheid tot warmwaterproductie op basis van warmtepomptechnologie.

Diverse modellen en volumes

Waar de aroSTOR VWL tot nog toe enkel beschikbaar was als vloermodel van 290 liter in een versie met of zonder extra warmtewisselaar, biedt het nieuwe gamma uitgebreidere keuze-opties. Zo is er nu ook een wandmodel van 150 liter en zijn de vloermodellen beschikbaar in twee verschillende volumes: een kleinere versie van 200 liter en een groter model van 270 liter. In het najaar zal Vaillant het gamma verder aanvullen met een vloermodel van 270 liter met extra warmtewisselaar, die bijverwarming via thermische zonnepanelen of via een soloketel mogelijk maakt.

Nog preciezer in te passen

Compact in afmetingen, ondanks hun grotere capaciteit, zijn de grotere modellen ideaal voor passiefwoningen of lage-energiewoningen, waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. De kleinere versies lenen zich nu nog beter als vervanging van een oude elektrische boiler. Wie een aroSTOR warmtepompboiler plaatst, heeft de aankoopprijs doorgaans binnen de 2,5 jaar al terugverdiend. Tot slot zit de kwaliteit zo goed, dat Vaillant naast 2 jaar omniumgarantie ook nog eens 5 jaar garantie biedt op de tank.

Nieuw koudemiddel: R290

Een uitbreiding van het gamma vormt niet de enige vernieuwing. Voor deze warmtepompboilerreeks is geopteerd voor het nieuwe, natuurlijke koudemiddel R290. Dit heeft een zeer lage GWP-waarde van amper 3. De vloermodellen zijn uitgerust met een inox tank, het wandmodel met een tank in geëmailleerd staal. Een magnesiumanode beschermt tegen corrosie. Met een COP-waarde die de 2,6 overstijgt en een A+ energielabel voor alle modellen, behoren deze warmtepompboilers tot de meest efficiënte op de markt. Een laatste nieuwigheid zit in het design: de nieuwe aroSTOR-toestellen kregen een andere, discreet ingewerkte en sober gestileerde display.

Goedkope, ecologische energiewinning

Natuurlijk behoudt het nieuwe aroSTOR-gamma alle gekende pluspunten van zijn voorgangers. Dankzij de warmtepomptechnologie haalt een aroSTOR 75% van de benodigde energie voor warmwaterproductie uit de lucht: goedkoop en ecologisch dus. Hoewel deze warmtepompboilers het zelfs bij buitentemperaturen tot -7C° niet laten afweten, geven diverse accessoires de mogelijkheid om geen buitenlucht, maar lucht uit dezelfde kamer of een andere, niet-verwarmde kamer te gebruiken. Gaat het om een huis waar luchtdichtheid van belang is? De door Vaillant ontwikkelde aerolische aansluitkit met luchtkanalen biedt de uitkomst om de warmtepomp met behulp van verschillende accessoires op een luchtdichte manier met de buitenlucht te verbinden.

Comfortabel stille werking

De warmtepompboilers zijn voorzien van een uitstekende thermische isolatie. Een ingebouwde elektrische weerstand maakt het mogelijk om hogere temperaturen te bereiken in het kader van legionellabescherming en verzekert te allen tijde de warmwaterproductie. Ook de erg stille werking weet de gebruiker zonder twijfel op prijs te stellen. Het werkingsgeluid blijft beperkt tot amper 48 dB, al kan dit van model tot model enigszins variëren. Op 1 m afstand produceren de staande uitvoeringen een luttele 41 dB en de wandmodellen niet meer dan 33 dB.