Zoeken

Blog

Filteren op
Alles resetten

Geen resultaten gevonden

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

Ben je aan het bouwen of intensief aan het renoveren en ben je er nog niet helemaal uit welke verwarmingsinstallatie je juist wil? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou! Om de keuze te vergemakkelijken, sommen we hieronder alvast alle voordelen van een warmtepomp op.

Hou je huis koel tijdens de zomer

In de zomer kan de temperatuur al snel aardig oplopen. Met deze tips zorg je ervoor dat het toch aangenaam koel blijft in huis!

Premies voor je condensatieketel in 2019

Om het gebruik van duurzame verwarmingsoplossingen aan te sporen, kom je in aanmerking voor een aantal premies als je een condensatieketel installeert of vervangt. In dit artikel ontdek je of jij recht hebt op een of meerdere premies.

4 tips om je huis duurzaam te verwarmen

Duurzaam verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, het is ook beter voor je portefeuille. Van een win-win gesproken! De vraag is alleen: hoe pak je dat nu juist aan? Met deze tips raak je alvast op weg.

Vloerverwarming met een warmtepomp? Ontdek de voordelen!

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen en wil je je droomhuis graag voorzien van vloerverwarming? Goed idee! Waarom zou je die vloerverwarming trouwens niet combineren met een warmtepomp? Niet alleen sluiten vloerverwarming en een warmtepomp perfect op elkaar aan, het is ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam. Ideaal dus! Ontdek alle voordelen in dit artikel.

Is een hybride warmtepomp iets voor jou?

Ben je van plan om een warmtepomp te installeren in je bestaande woning? Goed idee, want het is een erg duurzame verwarmingsoplossing! Heb je nog wel een goed werkende verwarmingsketel die niet meteen aan vervanging toe is? Dan is een hybride warmtepomp misschien iets voor jou. Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Wat is het verschil tussen airco en een lucht/lucht-warmtepomp

Terwijl je in de winter graag een lekker warm huis wilt, is er in de zomer niets heerlijker dan een heerlijk frisse woning. Investeren in een goed verkoelingssysteem is dus zeker geen overbodige luxe, maar ga je daarbij voor een klassieke airco of voor een lucht/lucht-warmtepomp? En wat zijn nu precies de verschillen tussen beide systemen? Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Je oude elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler?

Is je elektrische boiler aan vervanging toe en overweeg je om hem in te ruilen voor een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing, zoals een warmtepompboiler? Of ben je een nieuwe woning aan het bouwen en wil je er graag een warmtepompboiler in installeren? Goed idee! Ontdek hier waarom.

De terugverdientijd van je warmtepomp: dit moet je weten

Wil je graag een warmtepomp installeren, maar schrikt de investering je een beetje af? Dan moet je weten dat een warmtepomp over het algemeen een goed rendement heeft. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de terugverdientijd van je warmtepomp.

Wanneer moet je je stookketel vervangen?

Is je stookketel al wat ouder en overweeg je een efficiëntere oplossing, maar ben je niet zeker of je stookketel wel écht aan vervanging toe is? In dit artikel ontdek je wanneer je de overstap moet maken.

Zonneboiler installeren? Deze factoren beïnvloeden de prijs

Ben je van plan om een zonneboiler te installeren? Goed idee! Een zonneboiler is namelijk een duurzaam alternatief voor een klassieke warmwaterboiler. Maar hoe zit het nu juist met de prijs van een zonneboiler? In dit artikel ontdek je welke factoren een invloed hebben.

Op deze premies heb je recht bij de installatie van een warmtepomp in 2019

Een warmtepomp installeren is een prima idee. Niet alleen is het goed voor het milieu, op termijn doe je er ook financieel je voordeel mee. Het enige nadeel aan een warmtepomp is misschien de grote investering, maar je maakt wel aanspraak op een aantal premies zodat je de kosten kunt drukken. Ontdek hier of je recht hebt op een premie voor je warmtepomp!

Cv-ketel of warmtepomp: wat past het beste bij jou?

Is je cv-ketel aan vervanging toe en twijfel je over de overstap naar een warmtepomp? Of heb je net een huis gebouwd en weet je niet of je voor een cv-ketel of warmtepomp moet kiezen? In dit artikel ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

De voordelen van een hoogrendementsketel op een rijtje

Hoogrendementsketels worden tegenwoordig meestal condensatieketels genoemd, omdat ze de warmte in de rookgassen (de condensatie) gebruiken. Het voordeel daarvan is dat de ketels een erg hoog rendement hebben – vandaar de naam. Maar dat is lang niet het enige voordeel van HR-ketels. In dit artikel zetten we alle voordelen van een HR-ketel op een rijtje.

Meer laden