Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Blog

Filteren op
Alles resetten

Geen resultaten gevonden

Wat komt er kijken bij de installatie van een warmtepomp?

11/10/2021

Een warmtepomp installeren heeft heel wat voordelen. Het is namelijk een erg duurzame én milieuvriendelijke oplossing – op voorwaarde dat je warmtepomp een optimaal rendement heeft. Lees hier welke voorbereidingen je moet treffen om een warmtepomp te installeren en hoelang de installatie precies duurt.

Je mazoutketel vervangen: wat zijn de opties?

07/10/2021

Heeft je mazoutketel z’n beste jaren achter de rug of schakel je om ecologische redenen over naar een alternatief? Het Vaillant-gamma biedt heel wat waardige vervangers. Je ontdekt ze hier.

Ga je renoveren? Overweeg dan een warmtepomp!

06/10/2021

Ben je je woning volop aan het renoveren? Dan is het geen slecht idee om een warmtepomp te installeren. De voordelen van een warmtepomp zijn namelijk niet enkel weggelegd voor nieuwbouwwoningen. Afhankelijk van het soort renovatie heb je verschillende opties. Ontdek er hier alles over!

De 10 voordelen van een warmtepomp op een rijtje

01/10/2021

Ben je aan het bouwen of intensief aan het renoveren en ben je er nog niet helemaal uit welke verwarmingsinstallatie je juist wil? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou! Om de keuze te vergemakkelijken, sommen we hieronder alvast alle voordelen van een warmtepomp op.

Thermische opslag: duurzaam alternatief voor terugdraaiende teller

27/09/2021

Op 14 januari 2021 besliste het Grondwettelijk Hof om het principe van de terugdraaiende teller ongedaan te maken. Wie zonnepanelen, een digitale meter en/of een warmtepomp heeft, zal hier vanaf 1 maart 2021 financieel de gevolgen van zien. Thermische opslag en een slimmer elektriciteitsverbruik lijken de beste alternatieven. Lees even mee.

Elektrische cv-ketel: van elektriciteit naar zalig comfort

13/09/2021

Is je oude cv-ketel aan vervanging toe en ben je op zoek naar een manier om je woning slim en aangenaam te verwarmen? Misschien is een elektrische cv-ketel wel iets voor jou. We zetten de belangrijkste info op een rijtje.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

12/05/2021

Je ziet steeds vaker zonnepanelen opduiken op daken van huizen en bedrijfsgebouwen. Logisch, want zonne-energie heeft een cruciale rol bij de energietransitie waarbij duurzamer verwarmen een belangrijke factor is. Toch zijn niet alle zonnepanelen dezelfde. Sterker nog, sommige panelen die je op daken aantreft, zijn zelfs geen fotovoltaïsche zonnepanelen, maar zonnecollectoren. Het verschil tussen beide leggen we je graag uit in dit artikel.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

16/03/2021

Een warmtepomp is een bijzonder comfortabele én duurzame manier om je woning te verwarmen en te koelen. Toch zijn sommige mensen enigszins bezorgd over het geluid dat een warmtepomp produceert. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Een warmtepomp combineren met radiatoren: hoe zit dat precies?

12/03/2021

Een warmtepomp installeren is een uitstekend idee als je je woning duurzaam wil verwarmen, koelen en van sanitair warm water voorzien. Maar misschien vraag je je af of je zo’n warmtepomp dan op radiatoren kunt aansluiten? En kunnen dit dan gewoon je bestaande radiatoren zijn, die je vroeger gebruikte met je oude verwarmingsketel? Dit artikel schept duidelijkheid!

Vaillant maakt slim wonen makkelijker dankzij KNX

15/03/2021

Domotica maakt slimme woningen pas écht slim. Onze regelaars multiMATIC VRC 700 en sensoCOMFORT VRC 720 zijn voortaan compatibel met de KNX-standaard, wat het nog makkelijker maakt om je verwarming, sanitair warm water en koeling aan te sturen. Lees snel verder.

Convectoren voor een warmtepomp: wat is het en wat doen ze precies?

11/03/2021

Op een warmtepomp kun je niet alleen vloerverwarming aansluiten, maar ook convectoren. Maar hoe werken die en waar zit precies het verschil met radiatoren? Dat ontdek je in dit artikel.

De elektrische boiler en andere elektrische waterverwarmers

11/03/2021

We vinden het haast vanzelfsprekend dat er warm water uit de kraan stroomt als we ze opendraaien in de badkamer of in de keuken. Maar natuurlijk gebeurt die toevoer niet zomaar. Slimme technologieën zorgen ervoor dat jij heerlijk warm water krijgt, wanneer je dat wenst. Naast gas, wordt ook elektriciteit vaak gebruikt om water te verwarmen. Maar welke opties heb je op dat vlak? En is het verstandig om voor warm water in de badkamer terug te grijpen naar een elektrische doorstromer of een elektrische boiler? Je vindt alle antwoorden in dit artikel!

Moet je je thermostaat uitzetten als je op vakantie gaat?

04/02/2021

Uiteraard wil je dat je verwarmingsinstallatie zo zuinig en efficiënt mogelijk werkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je portemonnee, maar ook om onze planeet geen onnodige schade te berokkenen. Een belangrijke vraag daarbij: is het aangewezen om je thermostaat uit te zetten als je een tijdje op reis gaat? Het antwoord kom je te weten in dit artikel.

Een nieuwe cv-ketel kiezen? Hierop moet je letten

26/01/2021

Heeft jouw oude cv-ketel zijn beste tijd gehad? Wacht dan niet te lang om een nieuw toestel in huis te halen, als je een panne wilt vermijden. Maar waarop moet je letten als je een nieuwe cv-ketel gaat kiezen? We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

Verwarming van je badkamer: al aan een infraroodpaneel gedacht?

26/01/2021

Als je uit je bad of douche stapt, wil je natuurlijk niet verkleumen, maar onmiddellijk van een aangename warmte genieten. Een infraroodpaneel biedt hiervoor een uitkomst. Dat is een elektrische verwarming voor je badkamer die een zeer hoog comfort garandeert. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Werkt een zonneboiler ook voldoende in de winter?

26/01/2021

Een klassieke elektrische boiler is niet de meest energiezuinige oplossing voor je woning. Als je het sanitair water voor je badkamer en keuken op een duurzame manier wil verwarmen, kies je beter voor een zonneboiler. Dat systeem werkt met zonnecollectoren op het dak die zonne-energie omzetten in warmte. Maar wat als het koud weer is? Werkt een zonneboiler bijvoorbeeld voldoende tijdens de gure wintermaanden? Het antwoord op deze vraag ontdek je in dit artikel.

Zo bereken je het juiste vermogen voor je cv-ketel

26/01/2021

Een oude cv-ketel vervangen door een nieuw exemplaar is een slim idee! Zo ben je altijd zeker van de perfecte temperatuur in huis en krijg je meteen sanitair warm water wanneer jij dat wil. Bovendien bespaar je met een condenserende ketel tot 35% energie tegenover een niet-condenserend model. Al die voordelen gelden natuurlijk alleen wanneer je nieuwe cv-ketel het juiste vermogen heeft. Hoe je dat berekent, lees je in dit artikel.

Hoe een radiator ontluchten?

03/11/2020

Hoort u tikkende of andere ongewone geluiden in uw verwarmingsbuizen? Dat is niet alleen vervelend, het kan er ook op wijzen dat er luchtbellen in uw verwarmingssysteem zitten. Lucht in de leidingen zorgt ervoor dat het verwarmingswater minder goed door de radiatoren stroomt en de warmte minder gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Misschien zal u ook merken dat de radiatoren aan de onderkant warm zijn, maar aan de bovenkant koud blijven.

Zeker als het opnieuw kouder wordt, kan het heel vervelend zijn als uw verwarming niet optimaal werkt. Gelukkig kan het probleem snel opgelost worden door uw radiatoren te ontluchten. Dit kan u eenvoudig zelf doen en is ook veilig als achteraf blijkt dat er toch geen lucht in de radiatoren zat. Bovendien bent u snel klaar: per radiator doet u er zo’n vijf minuten over. Wij tonen hoe u daarbij te werk gaat.

Zo voorkom je een CO-vergiftiging

25/01/2021

Helaas sterven er in België nog jaarlijks enkele tientallen mensen als gevolg van een koolstofmonoxidevergiftiging. Daarnaast belanden er ieder jaar om dezelfde reden een duizendtal slachtoffers in het ziekenhuis. De gevolgen van een CO-vergiftiging zijn dan ook niet min: van hoofdpijn en duizeligheid tot zelfs een coma en uiteindelijk de dood. Gelukkig kun je deze sluipmoordenaar uitschakelen. Met deze tips voorkom je een CO-vergiftiging in je woning.

Het verschil tussen een warmwaterboiler en een buffervat uitgelegd

01/09/2020

Is je boiler aan vervanging toe? Dan botste je in je zoektocht naar informatie over een nieuw exemplaar misschien op warmwaterboilers en buffervaten. Dat kan verwarrend zijn, maar het gaat om twee totaal verschillende producten. Wat een buffervat dan precies is en waarin het verschilt van een boiler, ontdek je in dit artikel.

Een warmtepomp als airco?

Tegenwoordig zijn de zomers heel wat warmer dan vroeger en je woning koelen is daarom niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. Op hete dagen kan een warmtepomp met een geïntegreerde koelfunctie dienstdoen als een airco en binnen voor de nodige verfrissing zorgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

Domotica maakt steeds vaker zijn opwachting in moderne woningen. Technische snufjes zoals een slimme thermostaat zijn dan ook niet langer toekomstmuziek. Deze intelligente regeling voor je verwarming is superhandig én helpt je ook besparen. Hier lees je alles over dit interessante toestel.

Da’s slim: gebruik de Niko Home Control om je verwarmingsketel te bedienen

De verwarmingsketels van Vaillant bieden je een groot comfort. Maar wist je dat het ook mogelijk is om jouw verwarmingsinstallatie vanop afstand te bedienen? Het automatiseringssysteem Niko Home Control is namelijk volledig compatibel met onze slimme thermostaat vSMART. Hoe dat precies werkt, ontdek je in dit artikel.

De EPC-waarde van je huis verlagen  

De EPC-waarde van je huis verlagen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. Als de EPC-waarde van je huis te hoog ligt, heeft dat namelijk grote gevolgen op je energieverbruik. In dit artikel ontdek je wat die EPC-waarde nu juist is en welke maatregelen je kunt nemen om haar te verlagen. 

Het onderhoud van je warmtepomp

Een warmtepomp installeren heeft tal van voordelen. De verwarmingsoplossing is erg duurzaam, omdat ze gebruik maakt van hernieuwbare energie. Het is echter wel belangrijk dat je je warmtepomp goed onderhoudt voor een optimale werking. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het onderhoud van je warmtepomp.

5 tips om je huis te isoleren

Als je duurzaam wil verwarmen, is een goede verwarmingsinstallatie uiteraard essentieel. Daarnaast is isolatie echter onontbeerlijk. Als je huis niet goed geïsoleerd is, gaat alle warmte namelijk verloren, waardoor je verwarming veel meer warmte moet produceren. Warmteverliezen doen niet alleen het rendement van bijvoorbeeld een warmtepomp teniet, ook bij een verwarmingsketel is dat het geval.

De juiste warmtepomp kiezen voor jouw situatie: waarop moet je letten?

07/05/2020

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een warmtepomp en overweeg je de installatie van zo’n systeem? Gelijk heb je, want een warmtepomp biedt niet alleen een groot comfort, maar is bovendien een zeer duurzame manier om je woning te verwarmen. Maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer en twijfel je over welk type warmtepomp je moet kiezen? We zetten voor jou de verschillende soorten en de aandachtspunten op een rijtje.

Het verbruik van een warmtepomp

Als je duurzaam wilt verwarmen is een warmtepomp zeker een goed idee. Die maakt namelijk voor een groot deel gebruik van hernieuwbare energie uit de bodem, de lucht of uit water. Daarnaast wordt je warmtepomp ook een handje geholpen door een kleine hoeveelheid elektriciteit. De vraag is alleen: hoe groot is dat verbruik nu eigenlijk? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

Een warmtepomp is een fikse investering. Gelukkig betaalt de aanschaf zich na verloop van tijd volledig terug, tenminste als je warmtepomp lang genoeg meegaat. Wij geven je enkele tips om de levensduur van je warmtepomp te verlengen, zodat je zeker geen spijt krijgt van je aankoop.

Werkt een warmtepomp nog voldoende in de winter?

Zoals het woord al zegt, haalt een warmtepomp zijn energie uit warmte. Die is , afhankelijk van het type warmtepomp, afkomstig uit de bodem, de lucht of het grondwater. Maar is het in de winter niet te koud voor een goede werking van je warmtepomp? Of erger nog: valt ze dan niet helemaal stil? In dit artikel stellen we je gerust.

Een warmtepomp zonder buitenunit: kan dat?

Overweeg je om een warmtepomp te laten installeren, maar twijfel je of je genoeg plaats hebt? Geen zorgen, warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Er bestaan zelfs types zonder buitenunit. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat moet je weten over het koudemiddel van je warmtepomp?

Een warmtepomp biedt niet alleen heel wat comfort, het is ook een bijzonder efficiënte, energiezuinige en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen, te koelen en om sanitair warm water te produceren. Voor de werking van je warmtepomp is een koudemiddel essentieel. Maar wat is dat precies en hoe werkt het? Je ontdekt het in dit artikel.

Het rendement van een warmtepomp

Als je van plan bent om een warmtepomp te installeren, wil je vast en zeker ook weten wat het rendement van een warmtepomp is. Een warmtepomp mag dan wel erg duurzaam zijn, de installatie ervan vraagt de nodige investering en die kost wil je dan ook graag terugverdienen dankzij een goed rendement.

De verschillende soorten warmtepompen op een rijtje

Een warmtepomp haalt het grootste deel van zijn energie uit de natuur, waardoor het een erg duurzame verwarmingsoplossing is. Daarbij zijn er drie natuurlijke warmtebronnen mogelijk: de lucht, de bodem of het grondwater.

Hou je huis koel tijdens de zomer

In de zomer kan de temperatuur al snel aardig oplopen. Met deze tips zorg je ervoor dat het toch aangenaam koel blijft in huis!

Premies voor je condensatieketel in 2019

Om het gebruik van duurzame verwarmingsoplossingen aan te sporen, kom je in aanmerking voor een aantal premies als je een condensatieketel installeert of vervangt. In dit artikel ontdek je of jij recht hebt op een of meerdere premies.

4 tips om je huis duurzaam te verwarmen

03/02/2020

Duurzaam verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, het is ook beter voor je portefeuille. Van een win-win gesproken! De vraag is alleen: hoe pak je dat nu juist aan? Met deze tips raak je alvast op weg.

Vloerverwarming met een warmtepomp? Ontdek de voordelen!

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen en wil je je droomhuis graag voorzien van vloerverwarming? Goed idee! Waarom zou je die vloerverwarming trouwens niet combineren met een warmtepomp? Niet alleen sluiten vloerverwarming en een warmtepomp perfect op elkaar aan, het is ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam. Ideaal dus! Ontdek alle voordelen in dit artikel.

Is een hybride warmtepomp iets voor jou?

Ben je van plan om een warmtepomp te installeren in je bestaande woning? Goed idee, want het is een erg duurzame verwarmingsoplossing! Heb je nog wel een goed werkende verwarmingsketel die niet meteen aan vervanging toe is? Dan is een hybride warmtepomp misschien iets voor jou. Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Wat is het verschil tussen airco en een lucht/lucht-warmtepomp

Terwijl je in de winter graag een lekker warm huis wilt, is er in de zomer niets heerlijker dan een heerlijk frisse woning. Investeren in een goed verkoelingssysteem is dus zeker geen overbodige luxe, maar ga je daarbij voor een klassieke airco of voor een lucht/lucht-warmtepomp? En wat zijn nu precies de verschillen tussen beide systemen? Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Je oude elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler?

Is je elektrische boiler aan vervanging toe en overweeg je om hem in te ruilen voor een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing, zoals een warmtepompboiler? Of ben je een nieuwe woning aan het bouwen en wil je er graag een warmtepompboiler in installeren? Goed idee! Ontdek hier waarom.

De terugverdientijd van je warmtepomp: dit moet je weten

Wil je graag een warmtepomp installeren, maar schrikt de investering je een beetje af? Dan moet je weten dat een warmtepomp over het algemeen een goed rendement heeft. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de terugverdientijd van je warmtepomp.

Wanneer moet je je stookketel vervangen?

Is je stookketel al wat ouder en overweeg je een efficiëntere oplossing, maar ben je niet zeker of je stookketel wel écht aan vervanging toe is? In dit artikel ontdek je wanneer je de overstap moet maken.

Zonneboiler installeren? Deze factoren beïnvloeden de prijs

Ben je van plan om een zonneboiler te installeren? Goed idee! Een zonneboiler is namelijk een duurzaam alternatief voor een klassieke warmwaterboiler. Maar hoe zit het nu juist met de prijs van een zonneboiler? In dit artikel ontdek je welke factoren een invloed hebben.

Op deze premies heb je recht bij de installatie van een warmtepomp in 2019

Een warmtepomp installeren is een prima idee. Niet alleen is het goed voor het milieu, op termijn doe je er ook financieel je voordeel mee. Het enige nadeel aan een warmtepomp is misschien de grote investering, maar je maakt wel aanspraak op een aantal premies zodat je de kosten kunt drukken. Ontdek hier of je recht hebt op een premie voor je warmtepomp!

Cv-ketel of warmtepomp: wat past het beste bij jou?

Is je cv-ketel aan vervanging toe en twijfel je over de overstap naar een warmtepomp? Of heb je net een huis gebouwd en weet je niet of je voor een cv-ketel of warmtepomp moet kiezen? In dit artikel ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

De voordelen van een hoogrendementsketel op een rijtje

Hoogrendementsketels worden tegenwoordig meestal condensatieketels genoemd, omdat ze de warmte in de rookgassen (de condensatie) gebruiken. Het voordeel daarvan is dat de ketels een erg hoog rendement hebben – vandaar de naam. Maar dat is lang niet het enige voordeel van HR-ketels. In dit artikel zetten we alle voordelen van een HR-ketel op een rijtje.