Zoeken

Met auroPOWER biedt Vaillant een compleet, veelzijdig fotovoltaïsch totaalsysteem

Op Batibouw 2018 stelde Vaillant het auroPOWER fotovoltaïsche totaalsysteem al voor, vanaf september is het verkrijgbaar op de markt. Hoewel compact, gaat het om een hoogkwalitatief gamma dat een brede waaier aan mogelijkheden biedt. Dit dankzij de sterke compatibiliteit van de componenten, zowel onderling als met andere Vaillant-producten. Om kwaliteit, betrouwbaarheid, toekomstbestendigheid, een sterk prestatievermogen, efficiëntie en duurzaamheid te verzekeren, vervaardigt Vaillant alle componenten in Duitsland. Met vooraf geconfigureerde sets, zowel voor het systeem zelf als de draagconstructie, en een uitgebreid ondersteuningspakket is ook aan installatiecomfort gedacht.

Drie panelen met verschillende accenten

Elektriciteit is de toekomst als energiebron voor de productie van verwarming en warm water. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om elektriciteitsproductie te decentraliseren en op een milieuvriendelijke manier op te wekken aan de hand van hernieuwbare energie. Zonne-energie, bijvoorbeeld. In september brengt Vaillant het nieuwe, complete én veelzijdige fotovoltaïsche systeem auroPOWER op de markt. Het biedt de keuze tussen drie fotovoltaïsche mono-kristallijne panelen: een paneel van 300 Wattpiek dat zelfs aan de meest veeleisende esthetische wensen voldoet; een paneel van 305 Wattpiek dat het accent legt op maximale efficiëntie; en een paneel dat er quaprijs-kwaliteitverhouding bovenuit springt met een capaciteit van 290 Wattpiek.

Samenstelling op maat of vooraf geconfigureerde montagesets

“Met auroPOWER bieden we onze installateurs een totaaloplossing met standaard componenten die zich makkelijk laten plannen en installeren”, zegt Eric Roodhooft, commercieel directeur Vaillant België. Met een beperkt aantal componenten kan de installateur voor de diverse woningen van zijn klanten een aangepast fotovoltaïsch systeem samenstellen. Voor installateurs vereenvoudigt dit de montage, maar ook de opslag. Om een systeem op te bouwen kan de installateur kiezen voor samenstelling op maat of een van de vooraf geconfigureerde montagesets gebruiken.

Hoogst mogelijke efficiëntie

De omvormer weegt niet meer dan 10 kg en één persoon kan deze makkelijk alleen monteren. Hij boogt op de hoogst mogelijke efficiëntie: tot 98,7 %. Het is bovendien mogelijk om het systeem zonder laptop- of internetconnectie op te starten. Het geïntegreerde feed-in managementsysteem zorgt voor zowel statische als dynamische vermogensbegrenzing. Optioneel zijn accessoires beschikbaar die communicatie toelaten met de signaalontvanger voor rimpelspanning van het nutsbedrijf of met het eloPACK batterijsysteem, dat in 2019 op de markt komt. Een energiemeter is eveneens optioneel. Deze legt binnen het systeem het verbruik vast, om zo rest-energie te bufferen via een warmtepomp.

Uitgebreid pakket

De draagconstructie om de fotovoltaïsche panelen op te monteren, is modulair ontwikkeld. Ze leent zich voor montage van systemen op zowel hellende als platte daken. Installateurs kunnen niet enkel rekenen op intuïtieve planningstools, de ondersteunende dienstverlening gaat nog een heel stuk verder. Zo neemt Vaillant de volledige berekening van de planningsinformatie voor zijn rekening en krijgt de installateur zelfs een dakplaatsingsservice aangeboden. Een gespecialiseerd dakwerkbedrijf neemt dan de plaatsing van de zonnepanelen op het dak voor zijn

rekening. De installateur hoeft enkel nog in te staan voor de elektrische aansluiting. Vereenvoudigde logistiek en de vertrouwde Vaillant-dienstverlening maken het ondersteuningspakket voor de installateur af.

 

Meer weten over fotovoltaïsche zonnepanelen