Zoeken

Batibouw 2014

Vaillant, Europees marktleider in de verwarmingstechnologie, zal tijdens Batibouw 2014 focussen op systemen die zuinig en milieuvriendelijk zijn enerzijds, maar toch een optimaal comfort bieden anderzijds. Verschillende toestellen en technologieën zullen daarbij aan bod komen.

Duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energie liggen Vaillant nauw aan het hart. Daarom blijft het bedrijf investeren in milieuvriendelijke systemen. Met de aroTHERM brengt Vaillant een nieuw type lucht/water-warmtepomp op de markt die de ideale oplossing vormt voor de zuinige verwarming en warmwaterproductie van een eengezinswoning of appartement. Deze warmtepomp van het monobloc type onderscheidt zich door een compacte buiteneenheid, een modulerende inverter compressor en flexibele installatie-mogelijkheden. De aroTHERM kan geplaatst worden als een individuele oplossing waarbij de warmtepomp instaat voor de verwarming van de volledige woning en, indien gewenst, ook de warmwaterproductie. Maar de aroTHERM kan ook perfect geplaatst worden, als een hybride oplossing, in combinatie met een verwarmingsketel. Met de aroTHERM kan u verwarmen in de winter en koelen in de zomer.

Verder zal Vaillant de vernieuwde ecoCOMPACT, een compacte condensatiegasketel met ingebouwde boiler, en de auroCOMPACT, een compacte condensatiegasketel met ingebouwde zonneboiler voorstellen. De ecoCOMPACT kreeg niet enkel een nieuw design en bedieningsbord, maar werd ook technisch verder geoptimaliseerd. Een andere belangrijke innovatie is de ingebouwde warmwaterboiler. Voor de nieuwe generatie ecoCOMPACT werd beslist om af te stappen van een thermisch gelaagde boiler en een klassieke boiler met spiraal te gebruiken om eventuele kalkproblemen te vermijden. De auroCOMPACT heeft dezelfde eigenschappen als de ecoCOMPACT maar werkt voor de warmwaterproductie eerst op zonne-energie en is hierdoor zuiniger en milieuvriendelijker.

Voor bijkomende informatie over het Vaillant-gamma, heten we u van harte welkom op stand 403 in paleis 12.