Zoeken

Batibouw 2015: Vaillant breidt zijn assortiment verder uit met een zeer rendabele warmtepompboiler, en biedt vijf jaar garantie op de ecoTEC plus-condensatiegasketels

Vaillant, Europees marktleider in de verwarmingstechnologie, zal tijdens Batibouw 2015 de aroSTOR VWL 290 lanceren, een warmtepompboiler voor warmwaterproductie om de gratis warmte uit de lucht te gebruiken. Vaillant wil ook de aandacht vestigen op de - uitzonderlijk in België geldende - garantie van vijf jaar* op de condensatiegasketel ecoTEC plus

  • Vaillant aroSTOR VWL 290, een warmtepompboiler voor de productie van sanitair warm water dankzij de warmtepomptechnologie.

Vaillant heeft een zeer uitgebreid assortiment verwarmingssystemen op basis van gas of stookolie. Als antwoord op de technologische vooruitgang in verwarmingssystemen en op de behoefte om duurzame energiebronnen en een hogere levenskwaliteit te combineren, slaat Vaillant resoluut de weg in van de hernieuwbare energie, zoals warmtepomp en zonne-energie.

Met de warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 wordt warmwaterproductie dankzij de warmtepomptechnologie heel ecologisch en goedkoop, aangezien 75% van de nodige energie uit de lucht wordt gehaald. Met een van de hoogste COP-waarden (Coëfficiënt Of Performance) in België (3,03 A7/W55 volgens de EN 16147-norm of 4,00 A15°/W45°C volgens de EN 255-norm) is de aroSTOR VWL 290 van Vaillant ideaal voor nieuwbouw of renovaties.

De aroSTOR VWL 290 is een compromisloze oplossing voor warmwaterproductie in nieuwbouwwoningen. Hij past bijvoorbeeld perfect in passiefhuizen of lage-energiewoningen, waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Voor recente constructies, waar de luchtdichtheid steeds belangrijker wordt, heeft Vaillant zelfs een aerolische kit ontworpen met verschillende nuttige accessoires om de warmtepompboiler luchtdicht met de buitenlucht te kunnen verbinden.

De warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 is ook een ideale vervanger voor een oude elektrische boiler. Dankzij de intrinsieke prestaties en het lagere verbruik is dit een voordelige investering. Het bewijs in cijfers: een gezin van vier personen verbruikt 200 liter warm water per dag. Om dit sanitair warm water te produceren met elektriciteit is 3400 kWh vereist, wat neerkomt op € 680 per jaar (0,20 eurocent/kWh).

Om hetzelfde volume warm water te produceren met een thermodynamische boiler en een warmtepomp zal de prijs 680/3,03 of € 230 bedragen.

Prijs van een elektrische boiler: +/- € 1000 excl. BTW

Prijs van de aroSTOR VWL 290: € 2350 excl. BTW

Het prijsverschil bedraagt ongeveer € 1350, voor een besparing van € 450 per jaar. De investering is dus terugbetaald na amper 3 jaar.

Als het warm water 's nachts wordt geproduceerd, bij nachttarief,zal deze boiler dan na iets meer dan 4,5 jaar terugbetaald zijn. Het blijft dus een interessante investering.

De aroSTOR VWL 290 beschikt over een vat vervaardigd in geëmailleerd staal (vijf jaar garantie) met een magnesiumanode als bescherming tegen corrosie en met een uitstekende thermische isolatie (0,7 kWh/24 uur). Hij is uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. Hij blijft werken tot een temperatuur van -7°C, en de warmwaterproductie is verzekerd dankzij een elektrische weerstand.

De aroSTOR VWL 290 is beschikbaar in twee versies:

  • aroSTOR VWL B 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2350 €) met bijverwarming via een elektrische weerstand van 2,2 kWh of via een combiketel.
  • aroSTOR VWL BM 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2500 €) met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming mogelijk maakt via thermische zonnepanelen onder druk (auroTHERM VFK 145) of via een solo ketel.

Vaillant biedt vijf jaar garantie* op de ecoTEC plus condensatiegaswandketel

De ecoTEC plus is een condensatiegaswandketel met een modulerende brander die een bereik heeft tussen 20 en 100% van het vermogen van de ketel. De ketel condenseert ook voor de warmwaterproductie. Dankzij deze twee eigenschappen bespaart u tot 35% op uw gasfactuur in vergelijking met een klassieke ketel. Dankzij de geïntegreerde hoogrendementspomp en de vernieuwde elektronica kunt u met de ecoTEC plus tot € 75 elektriciteit besparen per jaar.

Vaillant is overtuigd van de kwaliteit van zijn product en biedt momenteel vijf jaar garantie* op de ecoTEC plus.

De ecoTEC plus condensatiegaswandketel heeft niet alleen een strak design, het is ook de meest compacte ketel ooit door Vaillant ontwikkeld. Hij is heel eenvoudig te monteren dankzij zijn beperkte afmetingen en gewicht, en bestaat toch uit hoogkwalitatief materiaal. De primaire brander en de premixbrander zijn gemaakt van roestvrij staal, voor een lange levensduur en minimaal onderhoud.

De ecoTEC plus biedt ook een heel hoog comfort en is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk. De functie 'aquaPOWER' verzekert een optimaal comfort van het sanitair water en de functie ”comfort verzekering” zorgt ervoor dat de ketel bij kleine storingen blijft verwarmen op 60% van z'n vermogen.

Voor bijkomende informatie over het Vaillant-gamma, heten we u van harte welkom op de stand 403 in paleis 12.

* Tot 30 juni 2015 krijgt iedereen die een ecoTEC plus installeert een garantie van vijf jaar, een uitzonderlijke aanbieding op de Belgische verwarmingsmarkt. De voorwaarden voor deze actie zijn beschikbaar op www.ecoTECplus.be