Zoeken

Referentieprojecten

Strandrestaurant ‘Aan Zee’

Het strandrestaurant ‘Aan Zee’, in het Natura 2000-zandduinenreservaat ‘Voornes Duin’: naast een multifunctioneel restaurant zijn er ook buitensportterreinen, een informatiecentrum en een uitkijktoren.

Zorgcentrum in Ringsaker

Het ‘Mørkved Avlastningssenter’ is een zorg- en verblijfscentrum voor kinderen met een handicap en hun gezinnen in de Noorse gemeente Ringsaker.

Kantoor- en fabrieksgebouw in Bielefeld

In 2009 werd voor de firma Heiler op het bedrijventerrein in Bielefeld-Ummeln een vrijwel energieneutraal gebouw opgetrokken. De nieuwe structuur bestaat uit een kantoorgebouw met vier verdiepingen en aangehechte fabriekshallen.

Huis op het meer in Kalkar

Op een grindplas in de buurt van Kalkar hebben eigenaar Maas-Roeloffs en architecten Hülsmann & Thieme in 2011 het pilootproject “Leven vanuit visie” opgezet. Het drijvende onderzoeksstation is een toonbeeld van innovatieve woningbouw en energie-efficiëntie.

Actieve eengezinswoning

In Bedburg vlakbij Keulen werd een eengezinswoning gebouwd die zowel qua uitzicht als energievorm innovatief te noemen is.

De Martini Kerk

In 2004 werd de voormalige Martini kerk aangekocht door Living Event company. Ze werd door architect brunsarchitekten uit Bielefeld omgevormd tot een gastronomisch restaurant van 620 m².

Hotel Tiziano in Milaan

Het Tiziano-hotel in Milaan werd gebouwd in de jaren ’30 en straalt nog steeds de charme van weleer uit. In 2014 werd het gebouw gemoderniseerd met de allernieuwste technologie en energiesystemen.

Studentencomplex in Noorwegen

Niet ver van de campus van de universiteit van Østfold in Noorwegen bouwde BAS arkitekter uit Sarpsborg een innovatief complex voor 354 studenten. De solide houten gebouwen voldoen aan de Noorse energienormen voor passiefbouw.

Solingen ‘lichttoren’

De oude watertoren van Gräfrath werd omgebouwd tot een voorbeeld van visionaire architectuur. Het historische gebouw is nu een innovatieve studio met ruimtes voor de organisatie van evenementen voor de Dinnebier Licht groep.

Meergezinswoning Amelsbüren

Het landgoed in Amelsbüren combineert een landelijke stijl met moderne technologie. Het grondig gerenoveerde T-vormige complex in de buurt van Münster is een architecturaal pronkstuk

Eengezinswoning in Sundern

In samenwerking met architect Wolfgang Schröder werd de energietechnologie van de villa gemoderniseerd, zodat de woning nu vrijwel zelfvoorzienend is.

Trainingscentrum ChievoVerona

De Noord-Italiaanse voetbalclub AC ChievoVerona wilde een nieuw, milieuvriendelijk en energiebesparend verwarmings- en warmwatersysteem voor haar trainingscentrum in de buurt van Verona.

Hotel “Der Bär”

Hotel “Der Bär” in Ellmau combineert traditionele materialen met een tijdloos design. De eigenaars beslisten ook om over te schakelen van olie- naar gasverwarming en kozen daarbij voor een Vaillant-systeem.

‘Fraunhofer inHaus’, Duisburg

Het ‘inHaus1’ in Duisburg is Duitslands meest innovatieve woongebouw. Het half vrijstaande gebouw huisvest naast wooneenheden ook een onderzoekscentrum. Bijna 15 jaar lang testen onderzoekers hier intelligente technologieën en kamer- en bouwsystemen.

Openbare kleuterschool in San Sossio

Toen de gemeente San Sossio Baronia besloot om een openbare kleuterschool te renoveren, wilde ze er een zelfvoorzienend project van maken op basis van geothermische warmtepompen, thermische zonnepanelen en een condensatieketel.

Een warm nest voor Kai-Mook en haar familie in Planckendael

Op 29 juni werd met veel feestgedruis de nieuwe olifantentempel geopend in Planckendael in Mechelen. Het werd een riant verblijf met veel natuurlijk licht, binnen- en buitenvertrekken, een binnen- en buitenzwembad én een waterkanon.

Elternhaus Kinderhilfe Dresden

Deze Duitse kinderstichting maakt gebruik van een duurzaam energiesysteem van Vaillant.

EnergieWertHaus Rösrath

Het energieverbruik van dit huis ligt dertig procent onder het wettelijk vereiste niveau, waarvoor het in 2012 de RWE Award voor klimaatbescherming ontving.

Hotel Zum Ochsen in Blaubeuren

Temidden van de vakwerkhuizen van de stad Blaubeuren staat hotel-restaurant "Zum Ochsen" met een modern energiesysteem.

Hotel Keizershof Aalst

Het verwarmingssysteem van hotel Keizershof haalde zijn energie jarenlang uit stoom. Stoom was een restproduct van de plaatselijke elektriciteitscentrale. In 2004 werd hier gekozen voor een gasinstallatie met zes grote gasketels in cascade.

Villa Nieuw-Buinen

Toepassing van een allSTOR buffersysteem en geoTHERM warmtepomp gecombineert met thermische zonnecollectoren

Zonneklaar studentencomfort in Antwerpen

Studentscorner is een opvallend sneeuwwit hoekpand op de Italiëlei in hartje Antwerpen. Voor de verwarming en het sanitair warm water van de 49 studentenkamers en 5 gemeenschappelijke keukens zorgt één krachtpatser in één stooklokaal.