Zoeken

Collectieve systemen in overdruk voor appartementsgebouwen

Vaillant biedt oplossingen voor collectieve rookkanalen in overdruk.

Er bestaat een algemene tendens om in nieuwbouwappartementen te kiezen voor een collectief rookgasafvoersysteem in overdruk, maar jammer genoeg bestaat er nog geen wettelijke kader voor dergelijke installaties. Daarom heeft Vaillant als marktleider in de verwarmingssector het initiatief genomen om een systeemkeuring uit te werken. Hiervoor werd met 2 Belgische schoorsteenfabrikanten - Poujoulat en Ubbink – een partnership aangegaan.


Vaillant is dan ook fier om te mogen verkondigen dat het als eerste verwarmingsfabrikant in België een oplossing kan aanbieden die volledig wettelijk in orde is. Met deze systeemcertificatie, waarbij het collectieve rookgasafvoersysteem in overdruk gekeurd wordt als combinatie met de condenserende gaswandketels ecoTEC, wordt een einde gemaakt aan praktijken die zich in de grijze zone bevinden.


Voor het ontwerp van deze collectieve rookgasafvoersystemen in overdruk zijn er speciaal daartoe ontwikkelde aanvraagformulieren. Aan de hand van deze aanvraagformulieren maken wij, de studiedienst van Vaillant, een gedetailleerde offerte met de benodigde materialen.


Gelijklopend met onze offerte zorgt de schoorsteenfabrikant eveneens voor een gedetailleerde offerte van het gekozen collectief systeem. Er kan dan ook in functie van een nieuwbouw- of een renovatieproject gekozen worden uit diverse oplossingen:

 • Een nieuw collectief rookgasafvoersysteem in het gebouw ?
 • Een renovatie van een collectief afvoersysteem aan de buitenzijde van het gebouw ?
 • Of toch liever de bestaande schoorsteen gebruiken en kiezen voor het collectief tuberen ?


Voor elke situatie kan Vaillant dus een gepaste oplossing aanbieden met één van zijn geprivilegieerde partners. Indien u nog specifieke vragen zou hebben aarzel dan niet om contact op te nemen met uw regionale accountmanager.

Uiteraard staat ook onze scholings- en technische dienst ter uwer beschikking.


De volgende wandketels (uitsluitend op aardgas) voldoen aan deze systeemkeuring:

 • ecoTEC plus VC BE 126/5-5
 • ecoTEC plus VC BE 206/5-5
 • ecoTEC pro VC BE 256/5-3 A
 • ecoTEC plus VCW BE 296/5-5
 • ecoTEC pro VCW BE 226/5-3 A
 • ecoTEC pro VCW BE 286/5-3 A
 • auroCOMPACT VSC D 206/4-5 190
 • ecoCOMPACT VCC 206/4-5 150
 • ecoCOMPACT VCC 266/4-5 150


Andere modellen van de ecoTEC-generatie volgen weldra in 2016.

Poujoulat biedt 3 verschillende – steeds in hoogwaardig inox (316L) vervaardigde - oplossingen aan: het gamma Multi+

Voor collectieve gebouwen die uitgerust worden met individuele gesloten gaswandketels, kan men een beroep doen op het Multi+ systeem van Poujoulat. In vergelijking met klassieke CLV-systemen, kan met het Multi + systeem tot 75% van de ruimte in de technische koker bespaard worden.


Er bestaan verschillende versies in functie van de uitvoering:

 • 3CE P Multi+ Binnen : te plaatsen in een technische koker
 • 3CE P Multi+ Buiten :indien geen ruimte of schouwkoker in het gebouw aanwezig is.
 • 3CE P RENOSHUNT : voor de renovatie van oude collectieve schouwen (SHUNT) .


Met het Multi+ systeem beschik je ook over de nodige flexibiliteit: Enerzijds is het mogelijk om af te wijken van een rechte lijn door het gebruik van bochten. Anderzijds is het systeem leverbaar in ‘kit’-modules waardoor elke etage meteen van de juiste elementen kan voorzien worden. Verder zorgen regelbare elementen voor een perfecte aanpassing aan de verdiepingshoogte.


Ook esthetisch kan het systeem aan diverse noden aangepast worden: voor de binnen-versie bestaan 3 verschillende types dakuitgangen, en de buiten-versie kan in eender welke RAL-kleur verkregen worden. Er kunnen tot 20 individuele ketels op aangesloten kunnen worden en dankzij de interne berekeningen van Poujoulat wordt steeds een 100% veilige werking gegarandeerd.

Ubbink biedt 2 verschillende oplossingen aan: Rolux CLV PP/GALVA en CLV enkelvoudig P

Deze kunnen zowel voor nieuwbouw als voor renovatie gebruikt worden. En dit voor de gemeenschappelijke rookgasafvoer en luchttoevoer voor meerdere condenserende ketels voorzien van een terugslagklep. Het belangrijkste voordeel is een plaatsbesparing tot 45% door een kleinere diameter vergeleken met een klassieke CLV. U kan kiezen voor:

 • Rolux CLV PP/GALVA : De binnenbuis (rookgas) is gemaakt uit kunststof. Door gebruik te maken van een telescopisch verlengstuk zijn verschillende verdiepingshoogten geen probleem. Hierdoor hoeft men niet te wachten tot uitvoeringsfase om een CLV-systeem te bestellen.
 • ROLUX CLV PP (enkelwandig) : speciaal voor schouwrenovaties. Hierbij bestaat de keuze voor luchttoevoer uit de schacht (indien groot genoeg) of via geveldoorvoer voor luchtinlaat. Dit systeem is volledig modulair, waardoor verschillende verdiepingshoogten geen probleem vormen.

Offerte-aanvragen

Collectief rookkanaal Poujoulat:

Offerte-aanvragen

Collectief rookkanaal Ubbink: