Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Verwarming van je badkamer: al aan een infraroodpaneel gedacht?

Als je uit je bad of douche stapt, wil je natuurlijk niet verkleumen, maar onmiddellijk van een aangename warmte genieten. Een infraroodpaneel biedt hiervoor een uitkomst. Dat is een elektrische verwarming voor je badkamer die een zeer hoog comfort garandeert. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Je badkamer elektrisch verwarmen

Uiteraard zijn er tal van verschillende manieren om je badkamer te verwarmen. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de verwarming voor je woonkamer is het cruciaal dat een badkamerverwarming erg snel op temperatuur komt. Met vloerverwarming is dat niet mogelijk, maar met een elektrische verwarming wél. Zo zijn onze infraroodpanelen eloMENT uitstekend geschikt als (bij)verwarming voor jouw badkamer. Het grote pluspunt van deze toestellen is dat hun opwarmtijd bijzonder kort is. Infraroodpanelen werken namelijk zoals de zon: via onzichtbare en onschadelijke electromagnetische stralen verwarmen ze elk object dat ze raken – inclusief jouw lichaam!

Verwarming van je badkamer: al aan een infraroodpaneel gedacht?

De voordelen van infraroodpanelen

Daarnaast bieden infraroodpanelen een groot comfort: de warmte die zulke toestellen verspreiden is immers erg aangenaam.

Ook hebben ze een lang warmtebehoud, wat betekent dat jouw badkamer met infraroodverwarming niet snel zal afkoelen. De meeste objecten absorberen namelijk makkelijk infraroodstraling en geven hun warmte langzaamaan terug af.

Nog een groot voordeel: de eloMENT-infraroodpanelen zijn bijzonder compact. Het ruimtebesparend ontwerp met een diepte van amper zeventien millimeter maakt het mogelijk om dit toestel zowat overal te installeren: tegen een muur of zelfs aan het plafond. Afhankelijk van de grootte van jouw badkamer kun je een of meerdere infraroodpanelen plaatsen.

Over het onderhoud hoef je je ten slotte geen zorgen te maken. De eloMENT-infraroodpanelen zijn immers helemaal onderhoudsvrij.

Infraroodpanelen installeren

Neem voor meer informatie gerust contact op met een installateur uit jouw regio:

Ontdek eloMENT

Heb je nood aan een extra verwarmingstoestel voor je badkamer? Of plan je de installatie van een ketel of warmtepomp met vloerverwarming? Dan zijn een of meerdere eloMENT-infraroodpanelen zeker een interessante optie voor je badkamer.