Zoeken

Mijn huis, mijn comfort overal ter wereld

Ontdek het verhaal van Åke

Hoe de koudste plaats in Zweden de gezelligste werd

In het noorden van Zweden, 235 km boven de poolcirkel, ligt het dorpje Naimakka, met als enige inwoner Åke. 80 jaar oud en verantwoordelijk voor het weerstation van Naimakka. Hij woont hier al zijn hele leven en krijgt nauwelijks bezoek. Dat is logisch, want de temperatuur kan hier dalen tot -40 °C. Op een dag kreeg Åke een idee om meer bezoek te krijgen: hij zou van Naimakka de gezelligste plek in Zweden maken.

Het verhaal van Åke

Hoe Åke opnieuw bezoek kreeg.

Warmte = vriendschap. Bekijk alle afleveringen van Åke en zijn, rendier Ole.

Waarom Åke zijn Vaillant-warmtepomp niet meer kan missen:

Zelfs op de koudste plaatsen, zoals Naimakka in Zweden, kan een Vaillant-warmtepomp de energie van de aarde gebruiken om je huis gezellig warm te maken.

Comfort als kenmerk: Vaillant-warmtepompen

Vaillant-warmtepompen staan niet alleen garant voor hoge kwaliteit, duurzame technologie, weinig onderhoud en een lange levensduur. Ze kunnen ook met het netwerk worden verbonden.

Daarom kan uw Vaillant-installateur op elk moment uw warmtepompsysteem controleren en analyseren. Fouten in de instellingen van het systeem kunnen op afstand worden opgelost, waardoor u tijd en kosten bespaart.

Hoe werkt een Vaillant-warmtepomp?

De uiterst efficiënte warmtepomptechnologie van Vaillant werkt volgens het omgekeerde principe van een koelkast. Terwijl een koelkast warmte overbrengt van binnen naar buiten, onttrekt de warmtepomp warmte aan de omgeving en draagt die vervolgens over .

Vaillant-warmtepompen gebruiken tot 75 procent van de vrije beschikbare warmte die de natuur opslaat in de lucht, de aarde of het grondwater. Ontdek meer over deze slimme technologie in de video.

Vaillant-warmtepompen voldoen aan uw specifieke behoeften

Waar en in wat voor een huis u ook woont, Vaillant heeft voor u de juiste warmtepomp. Zelfs in Naimakka, een plek waar de winter 200 dagen duurt en de grond vaak bevroren is, kan een Vaillant-warmtepomp het huis van Åke met behulp van grondcollectoren omtoveren tot een comfortabele woning.

Onze klanten in het zuiden van Spanje hebben deze technologie slechts een paar maanden tijdens de winter nodig om hun huis te verwarmen. Ze gebruiken de warmtepompen echter ook om hun woning in de zomer af te koelen.

Lees meer over de warmtepompen van Vaillant

Ten zuiden van Naimakka: andere referentieprojecten voor Vaillant-warmtepompen

Groen vanbinnen

Leen en Koen Wildemeersch wonen met hun 20 maanden oude dochtertje Zoé in Aalter, halfweg tussen Gent en Brugge. Zij bekijken het leven door een groene bril – en dat zie je ook in hun huis.

BEN-woning met warmtepomp

We zijn nog acht punten van de BEN-norm verwijderd”, zegt eigenares Ann Reyniers trots. Samen met haar man Dennie Jansen, legt ze de laatste hand aan hun nieuwe woning in Lint. Als ze het label uiteindelijk krijgen, levert dat niet alleen een energiezuinig huis op maar ook andere financiële voordelen. Eric Goris, van de firma Sarigo, plaatste de warmtepomp en de vloerverwarming.

De ideale oplossing voor nieuwbouw

Olivier bouwde zijn huis zelf. Al bij aanvang van de werken koos hij voor een warmtepomp: “Ik sta er voor de volle 100% achter! Het is een hernieuwbaar, dynamisch en vooral heel zuinig systeem. Kortom, echt iets voor deze tijd.”

Meergezinswoning in Amelsbüren

Het landgoed in Amelsbüren combineert een landelijke stijl met moderne technologie. Het grondig gerenoveerde T-vormige complex in de buurt van Münster is een architecturaal pronkstuk.

Vind de warmtepomp die aan uw behoeften voldoet

Contacteer een regionale installateur

Voer uw postcode in om in contact te komen met de dichtstbijzijnde installateur en maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Meer informatie over warmtepompen

De toekomst van verwarming en koeling: lees hier meer over de unieke technologie en werking van de milieuvriendelijke Vaillant-warmtepompen.

De perfecte warmtepomp voor uw huis

Comfort begint hier: renovatie of nieuwbouw, in ons aanbod van warmtepompen vindt u de meest geschikte oplossing.

Vaillant Cheque

Geniet van een terugbetaling van € 200 op de installatie van een warmtepomp!