Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Hoe werken de verschillende technologieen?

Condensatieketels op gas

De moderne gascondensatietechnologie maakt gebruik van de extra warmte-energie in rookgassen. Hierdoor bereiken condensatieketels een nog hoger rendement en een lagere uitstoot dan traditionele ketels.

Warmtepompen

Geavanceerde warmtepomptechnologie maakt gebruik van de gratis natuurlijke warmte in uw omgeving, zodat u onafhankelijk bent van stookolie en gas. Een duurzaam alternatief. Ontdek onze lucht/water warmtepompen en bodem/water-warmtepompen.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler produceert op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier sanitair warm water en is ideaal als vervanging van een oude elektrische boiler.

Thermische zonne-energie

Een zonneboiler of het gebruik van zonne-energie ter ondersteuning van uw verwarming is een verstandige aanvulling op elk modern verwarmingsysteem.

Condensatieketels op stookolie

Met de moderne condensatieketels van Vaillant haalt u echter uit het maximum uit iedere druppel van uw stookolie.

Warmwaterboilers en buffervatten

Met de juiste warmwaterboiler hebt u altijd warm water tot uw beschikking voor maximaal warmwatercomfort. Met een buffervat, kunt u op een efficiënte manier warmtebronnen combineren, zoals gas en zonnewarmte en alternatieve energie uit omgevingswarmte.

Thermostaat

Vaak worden de termen ‘thermostaat’ en ‘regeling’ zomaar door elkaar gebruikt omdat men denkt dat dit synoniemen zijn. Onterecht! Want er is wel degelijk een verschil. Wij leggen je graag van A tot Z het verschil uit, en gaan dieper in op alle mogelijke opties om uw verwarmingssysteem optimaal te bedienen.

If This Then That (IFTTT)

Doet de term IFTTT (If This Then That) een belletje rinkelen maar weet je niet precies wat het is of wat je er precies mee kan doen?

Verwarmingssystemen vergelijken

Door gebrek aan overzicht is het niet altijd gemakkelijk om het juiste verwarmingssysteem te vinden. Een duidelijke vergelijkingstabel geeft inzicht in de voordelen van de verschillende technologieën.