Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Slimme thermostaat vSMART

De vSMART van Vaillant is een zuinige en gebruiksvriendelijke slimme thermostaat die optimaal comfort biedt. Dankzij de vSMART-app kunt u uw volledige verwarmingssysteem vanaf een afstand beheren via uw smartphone of tablet.

Energie besparen: check

Een slimme thermostaat helpt u energie besparen en garandeert een hoog comfort, omdat u er uw verwarming naadloos mee afstemt op uw levensstijl. Zo wordt uw boiler niet continu in- en uitgeschakeld en verspilt u geen energie. De vSMART herkent na amper twee weken uw verwarmingspatroon en past zich hieraan aan voor een zo efficiënt mogelijke aanvoertemperatuur. De thermostaat houdt rekening met de buitentemperatuur, die hij ophaalt via betrouwbare weergegevens op internet, en analyseert aanvullende gegevens, zoals het warmteverlies en de opwarmtijd van uw woning.

1. Slimme weekprogramma’s

Als u de slimme thermostaat vSMART in gebruik neemt, helpt hij u via een korte vragenlijst om vlot verschillende programma’s in te stellen. U kunt profielen aanmaken voor verschillende periodes – een werkweek verschilt qua warmtebehoeften nu eenmaal van pakweg een schoolvakantie – maar die later ook makkelijk weer aanpassen.

2. Bediening op afstand

De vSMART laat zich vanop afstand bedienen. Handig als u vergat de verwarming uit te schakelen nadat u naar het werk vertrok of wanneer u liever niet in een kil huis thuiskomt na een weekendje weg. Alle gezinsleden kunnen bovendien de vSMART bedienen, aangezien de slimme thermostaat zich laat koppelen met meerdere smartphones. Bovendien kunt u met dezelfde app thermostaten in meerdere woningen beheren. Handig voor uw vakantiewoning!

3. De temperatuur wijzigen

Wilt u graag uw verwarming tijdelijk hoger of lager zetten, bijvoorbeeld om te vermijden dat u tijdens het stofzuigen in zweten uitbarst? Dat kan perfect. Als u de kamertemperatuur wijzigt via de thermostaat of app komen de verwarmingsprogramma’s op stand-by te staan en houdt het systeem de volgende drie uur rekening met de nieuwe temperatuur (de duur kunt u ook aanpassen in de app). U ziet de nieuwe temperatuur zowel op de thermostaat als in de app.

Geschikt voor uw verwarmingsinstallatie?

Onze slimme thermostaat kan tegelijkertijd één cv-circuit radiatoren en één circuit voor warm water beheren. Hebt u meerdere cv-circuits? Of hebt u een warmtepomp of een zonneboiler? Dan kiest u het best voor de slimme regelaar sensoCOMFORT met internet gateway sensoNET.

De vSMART is compatibel met het eBUS-protocol waarmee alle nieuwe verwarmingsketels van Vaillant zijn uitgerust. eBUS is het communicatieprotocol of de ‘taal’ die uw verwarmingsketel spreekt. Weet u niet zeker of uw verwarmingsketel over een eBUS-verbinding beschikt? Neem dan contact op met uw installateur of mail ons op info@vaillant.be. Vergeet niet om het serienummer van uw verwarmingsketel mee te sturen.

vSMART: eenvoudige bediening

vSMART werd speciaal ontworpen voor uw gebruiksgemak. U bedient deze thermostaat via het gebruikspaneel of via de app.

1. Via het gebruikspaneel

We leveren de slimme thermostaat vSMART met een wandhouder en een tafelstandaard met twee standen. Of u de thermostaat nu aan de muur hangt of op een meubelstuk plaatst: hij laat zich uiterst makkelijk bedienen. Door kort op de plus- of min-knop te drukken, kunt u onmiddellijk de gewenste kamertemperatuur instellen.

Het zwart-witscherm met E-ink-technologie biedt een uitstekend contrast, maar verbruikt nagenoeg geen energie, waardoor de batterijen bijzonder lang meegaan. Op dit glasheldere scherm ziet u aan de linkerkant de huidige kamertemperatuur (vetgedrukt) en aan de rechterkant de ingestelde temperatuur.

2. Via de app

Daarnaast bedient u de slimme thermostaat dankzij de app vanop uw smartphone of tablet. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Bekijk dat zeker dit filmpje

Slimme thermostaat, slim huis

Met een slimme thermostaat als vSMART zet u een belangrijke stap naar slim wonen.

  • Besturing via Alexa
    We werken volop aan de integratie met Amazon Echo. Dit intelligente luidsprekerssysteem maakt het mogelijk om de vSMART met uw stem te besturen dankzij de virtuele assistent Alexa. Voorlopig werkt het in het Duits en Engels, maar er komen gestaag nieuwe talen bij, zoals Frans binnen afzienbare tijd. Tegen eind 2021 wordt het systeem compatibel met Google Home.
  • Google Home
    We werken volop aan de integratie met Google Home.
  • Niko Home Control
    vSMART is compatibel met het Niko Home Control-domoticasysteem. Hoe dat precies werkt, ontdek je in dit artikel.

Download de vSMART app

De vSMART-app geeft u snel toegang tot alle hoofdfuncties en instellingen van uw verwarmingsinstallatie, ook wanneer u niet thuis bent. U kan de vSMART-app gratis downloaden voor iOS en Android.

Download de applicatie

Download de applicatie voor: