Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Slimme thermostaat vSMART

De vSMART van Vaillant is een zuinige, slimme thermostaat die makkelijk en intuïtief te gebruiken is en optimaal comfort biedt. Dankzij de vSMART-app kan u uw volledige verwarmingssysteem vanop afstand beheren via uw smartphone of tablet. De installatie-assistent maakt de installatie bijzonder eenvoudig en loodst je stap voor stap door de volledige opstart van de vSMART.

Zelflerende thermostaat voor extra energiebesparing

De vSMART herkent na amper twee weken het verwarmingspatroon van uw woning en past zich hieraan aan. Hij houdt rekening met de buitentemperatuur, die hij ophaalt via hoogwaardige weersgegevens op internet en hij analyseert ook aanvullende gegevens zoals het warmteverlies en de opwarmtijd van de woning. Doordat hij zich volledig aanpast aan uw levensstijl biedt hij een zeer hoog comfort levert hij ook een enorme energiebesparing op.

De slimme thermostaat is geschikt voor eenvoudige verwarmingsinstallaties

De vSMART kan tegelijkertijd één CV-circuit (vloerverwarming of radiatoren) en één circuit voor warm water beheren. De nadruk ligt daarbij op een eenvoudig te bedienen en betrouwbaar verwarmingssysteem.

De vSMART is compatibel met alle eBUS ketels van Vaillant.

Heeft u meerdere CV-circuits? Heeft u een warmtepomp of een zonneboiler? Dan kiest u best voor de slimme thermostaat multiMATIC.

Hoe werkt de vSMART?

De slimme thermostaatvSMART werd speciaal ontworpen voor uw gebruiksgemak.

Door kort op de plus- of min-knop te drukken, kunt u onmiddellijk de gewenste kamertemperatuur instellen. Deze wordt rechts op het scherm weergegeven. De vet weergegeven temperatuur aan de linkerkant is de huidige kamertemperatuur.

De slimme thermostaat vSMART wordt geleverd met een wandhouder en een tafelstandaard met twee standen. U kiest dus helemaal zelf of u de thermostaat aan de muur wil hangen of op een meubelstuk wil plaatsen.


Via de thermostaat

Via de app voor smartphone of tablet

Integratie met IFTTT en Amazon Echo

De slimme thermostaat vSMART biedt binnenkort nog meer mogelijkheden door de integratie met Amazon Echo en IFTTT. Het Amazon Echo intelligent luidsprekerssysteem maakt het mogelijk om de vSMART via uw stem te besturen dankzij de virtuele assistent Alexa.

Met de If This Then That (IFTTT) diensten worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid. Dit komt tot stand door eenvoudige, actiegestuurde verbindingen te maken, beter bekend als ‘applets’.

Er bestaan reeds verschillende applets voor de vSMART zoals de ‘Zet mijn verwarmingsketel uit wanneer er een CO gevaar is’. Wanneer de sensor een kritiek niveau van koolstofmonoxide detecteert zal de verwarmingsketel automatisch uitgeschakeld worden.

Door de integratie met IFTTT en Amazon Echo zet Vaillant de eerste stappen in de richting naar slimme woningen.

Functies van de slimme thermostaat vSMART

Weekprogramma’s afstemmen op uw levensstijl

Bij het in gebruik nemen worden de verwarmingsprogramma’s ingesteld op basis van een korte vragenlijst. Er kunnen verschillende weekprofielen worden gemaakt voor verschillende periodes (werkweek, schoolvakantie, enz.) en de tijdprogramma's kunnen op een later tijdstip ook eenvoudig aangepast worden.


Gedeelde connectiviteit

Gedeelde gebruikerstoegang

De toegang tot de vSMART kan met verschillende smartphones worden gedeeld, zodat alle gezinsleden het verwarmingssysteem kunnen bedienen.

Bediening in meerdere woningen

Daarnaast kan je met één vSMART-app, thermostaten in verschillende woningen beheren.

Dit is vooral handig wanneer u bijvoorbeeld een vakantiewoning bezit.

Opheffunctie

Als de gebruiker via de thermostaat of app de ingestelde kamertemperatuur wijzigt, worden de verwarmingsprogramma’s op stand-by gezet en wordt er de volgende drie uur rekening gehouden met de nieuwe temperatuur( de duur kan worden aangepast in de app).

De nieuwe temperatuur wordt zowel op de thermostaat als in de app weergegeven.


Energiezuinig E-inkscherm

Het zwart-witscherm met e-inktechnologie biedt een uitstekend contrast en een glasheldere weergave. Het scherm verbruikt nagenoeg geen energie, waardoor de batterijen bijzonder lang meegaan.

Optimale werking en een maximale besparing dankzij de eBUS verbinding

eBUS is het communicatieprotocol, ofwel de ‘taal’ die uw verwarmingsketel spreekt. Alle nieuwe verwarmingsketels van Vaillant zijn uitgerust met het eBUS protocol.

Bent u in het bezit van een eBUS verwarmingsketel?

Dan kiest u best voor een eBUS-thermostaat zoals de slimme thermostaat vSMART. Hierdoor bent u verzekerd van een optimale, modulerende werking en een maximale besparing van uw verwarmingsketel.

Weet u niet zeker of uw verwarmingsketel over een eBUS verbinding beschikt?

Neem dan contact op met uw installateur of met ons via info@vaillant.be door ons het serienummer van uw verwarmingsketel te bezorgen.

Download de vSMART app

De vSMART-app geeft u snel toegang tot alle hoofdfuncties en instellingen van uw verwarmingsinstallatie, ook wanneer u niet thuis bent. U kan de vSMART-app gratis downloaden voor iOS en Android.

Download de applicatie

Download de applicatie voor: