Zoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Een warmtepomp zonder buitenunit: kan dat?

Overweeg je om een warmtepomp te laten installeren, maar twijfel je of je genoeg plaats hebt? Geen zorgen, warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Er bestaan zelfs types zonder buitenunit. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Hoe groot is een warmtepomp?

Hoewel de meeste warmtepompen kleiner zijn dan je denkt, heb je toch een minimale oppervlakte nodig om een warmtepomp te laten installeren. Hoeveel plaats je moet vrijhouden is afhankelijk van het type warmtepomp.

Woon je in een nieuwbouw appartement of in een compact rijhuis? Zelfs dan kun je voor een warmtepomp kiezen. Zowel de flexoTHERM exclusive, de geoTHERM 3kW, de aroTHERM plus als de aroTHERM split passen perfect in kleine woningen.

Een warmtepomp zonder buitenunit

Heb je op zich genoeg woonoppervlakte, maar wil je liever geen buitenunit in je tuin? Dan is een geothermische warmtepomp zoals de geoTHERM 3kW een goede optie. Deze supercompacte en fluiterstille geothermische warmtepomp neemt niet meer plaats in dan een wandketel en wordt geïnstalleerd zonder buiteneenheid. Voor de installatie van deze warmtepomp moeten er in je tuin wel boringen uitgevoerd worden, maar nadien zie je daar helemaal niets van.

Ventilatieroosters van een warmtepomp zonder buitenunit zoals de versoTHERM en de recoCOMPACT

Alles in één

Wil je voor een lucht/water-warmtepomp gaan? Ook dan heeft Vaillant twee modellen zonder buitenunit: de recoCOMPACT en de versoTHERM. Die eerste heeft zelfs een geïntegreerde warmwaterboiler en een ingebouwd ventilatiesysteem. Bij de versoTHERM is het ventilatiesysteem optioneel. Daarbij zijn er alleen twee ventilatieroosters zichtbaar aan de buitenzijde van je huis.

Benieuwd of je over genoeg plaats binnen én buiten beschikt voor een warmtepomp? Contacteer dan een installateur in jouw regio.

Contacteer een installateur