Zoeken

Onderhoud van uw verwarmingsketel

Als u jarenlang zorgeloos wil genieten van uw verwarmingsketel en het maximum rendement uit uw investering wil halen, is het belangrijk om het onderhoud van uw verwarmingsketel op regelmatige basis in te plannen.

Update COVID-19

De huidige coronamaatregelen en de impact ervan op onze organisatie dwingen ons ertoe geen onderhouden (die niet dringend zijn) meer in te plannen in de komende maanden. Omdat we u niet in de kou willen laten staan, voeren we wel nog dringende herstellingen uit én boeken we uw afspraak tot onderhoud graag in op een later tijdstip. Deze interventies zullen verlopen met volledig respect van de veiligheidsmaatregelen.

Alvast bedankt voor uw vertrouwen en begrip.

Vraag uw afspraak aan via het nummer 02/334 93 52 of mail naar service@vaillant.be. Ons team staat klaar om u verder te helpen.

Uw Vaillant-team

Daarnaast zijn er ook een aantal wettelijke bepalingen voor het onderhoud waarmee u rekening moet houden.

De voordelen van een goed onderhouden verwarmingsketel:

Het onderhoud van uw ketel is verplicht, maar u heeft er ook zelf voordeel bij:

 • U vermijdt het risico op CO-vergiftiging of schouwbrand
 • U bespaart brandstof en vermindert uw verwarmingskosten
 • U vermijdt onverwachte (hoge) herstellingskosten
 • U stoot minder schadelijke stoffen uit en draagt zo bij aan een beter milieu

Wat mag u verwachten tijdens het onderhoud van uw verwarmingsketel:

 • Reinigen van de primaire warmtewisselaar en de brander
 • Controle van het (intern) expansievat en alle (mogelijke) veiligheden
 • Verbrandingscontrole
 • De schoorsteen wordt nagekeken alsook de druk op de installatie

Een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract van Vaillant kan u jarenlang genieten van zorgeloos comfort. Het onderhoud van uw ketel wordt onze zorg, waardoor u niet alleen verzekerd bent van een optimaal functionerende verwarmingsketel maar ook steeds een expert kan aanspreken indien een herstelling van uw verwarmingsketel onvermijdelijk is.

De voordelen van een onderhoudscontract

 • Uw toestel wordt op regelmatige tijdstippen nagekeken door een expert van Vaillant
 • Door deze regelmatige controle kunnen onderdelen die aan vervanging toe zijn sneller gedetecteerd worden. Hierdoor worden grote herstellingen meestal vermeden en hoeft u geen onnodige kosten te maken.
 • Dankzij een regelmatig onderhoud bent u verzekerd van een veilige en optimale werking van uw ketel.
 • Een goed onderhouden ketel behoudt een optimaal rendement, waardoor uw ketel aanzienlijk minder verbruikt, en u kosten bespaart op uw energiefactuur.
 • Wij contacteren u pro-actief, u hoeft dus niet meer aan het onderhoud van uw ketel te denken.
 • U kan bij ons steeds een historiek opvragen van vorige onderhouden en herstellingen
 • Onze techniekers beschikken over de nodige wettelijke certificaten om een onderhoud uit te voeren.
 • Wij leveren steeds de wettelijke verbrandings- en reinigingsattesten.

Verplichte reiniging van uw schoorsteen vóór onderhoud van atmosferische ketels

Opgelet: Er is een belangrijke wijziging in de wetgeving rond het onderhoud van CV-installaties aangesloten op een schoorsteen (Type B aansluiting = atmosferische toestellen).

Het reinigen van uw schoorsteen is een verplicht onderdeel geworden van het 2-jaarlijkse onderhoud van uw centrale-verwarmingsinstallatie.*

Dit wil zeggen dat u vanaf heden eerst de schoorsteen of het rookgasafvoerkanaal moet laten schoonvegen door een erkende schoorsteenveger. Pas als u het reinigingsattest van schoorsteenvegen hebt ontvangen en kan voorleggen, kan het onderhoud van uw CV-toestel plaatsvinden.

Bent u huurder en/of eigenaar? Dan bent u volgens de wet verantwoordelijk voor alles wat met onderhoud te maken heeft, dus ook voor het reinigen van de schoorsteen.

Ten gevolge van deze nieuwe wetgeving behoudt Vaillant zich het recht een onderhoud, uitgevoerd door één van onze techniekers, te verplaatsen of te annuleren indien u het schoorsteenvegerattest niet kunt voorleggen.

* Deze wet is enkel van toepassing op schoorstenen die aangesloten zijn op een CV-installatie met een centraal open stooktoestel (type B) met een vermogen vanaf 20 kW.

Vraag een onderhoud aan

Onze dienst-na-verkoop werkt met regionale techniekers, verspreid over heel België. Neem contact met ons op voor alle voorwaarden of prijzen:

02/334 93 52

service@vaillant.be

Vraag nu een onderhoud aan

 

Bent u al klant bij Vaillant? Dan kan u via MyVaillant eenvoudig zelf uw onderhoud inplannen. U kan op elk moment uw afspraak inplannen, ook buiten de kantooruren.