Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Het onderhoud van je warmtepomp

Kies voor duurzaamheid en zekerheid

Plan nu je onderhoud inOnderhoudscontract

Waarom een onderhoud zo belangrijk is

Kiezen voor een warmtepomp is kiezen voor een voordelige en duurzame toekomst…als je je installatie goed onderhoudt! De initiële investering van een warmtepomp is iets groter, maar bij een correct onderhoud verdien je deze snel terug. Het toestel maakt immers gebruik van hernieuwbare energie. Dit vertaalt zich in een hoge duurzaamheid, zowel voor de planeet als voor je portefeuille.

Daarom is het heel belangrijk om jaarlijks een onderhoud uit te voeren van jouw warmtepomp.

Langere levensduur

Door regelmatig nazicht gaat het toestel langer mee.

Extra besparing

Je energieverbruik ligt lager door een optimale werking.

Zuiniger

Door een optimale afstelling presteert de waterpomp zo efficiënt mogelijk.

Preventie

Voorkom een defect door het toestel tijdig te onderhouden.

Het jaarlijks onderhoud van je warmtepomp

Omdat er bij een warmtepomp geen verbranding plaatsvindt, is de meest voorkomende oorzaak van defecten meteen uitgesloten. Dit maakt van een warmtepomp dé verwarmingsoplossing die het minste onderhoud vergt. Het systeem is hierdoor erg onderhoudsvriendelijk, maar niet volledig onderhoudsvrij! Laat een technieker jaarlijks langskomen om te verzekeren dat je warmtepomp nog optimaal rendeert. Indien nodig biedt hij meteen oplossingen aan in de vorm van een reparatie of afstelling van de parameters.

Het voorjaar is de ideale periode voor een onderhoud

De lente- en zomermaanden bieden de uitgelezen kans om een onderhoud uit te voeren. Tijdens de winterperiode geven we voorrang aan herstellingen zodat niemand in de kou blijft. Van maart tot oktober voeren we vooral onderhouden uit. Profiteer daarom van de warmere maanden om zorgeloos de winter door te komen.

Hiernaast vind je een overzicht van de uitgevoerde werken tijdens een controle.

Wat kun je zelf doen?

Naast het jaarlijks nazicht van de expert kun je uiteraard zelf een aantal dingen doen om je warmtepomp zo goed mogelijk te onderhouden. Ga na of er geen beschadiging aan je warmtepomp is en of er niets geblokkeerd zit. Bij twijfel laat je het best zo snel mogelijk een installateur komen.

Heb je een lucht/lucht-warmtepomp? Dan doe je er goed aan om de filters minstens eenmaal per jaar schoon te maken. Bij voorkeur doe je dit zelfs maandelijks. Als je een warmtepomp met een buitenunit hebt, kan het zeker geen kwaad om ook die proper te houden. Haal afgevallen bladeren bijvoorbeeld weg, zodat ze niet in het systeem terechtkomen.

Wil je graag een onderhoud inplannen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze installateurs of met onze eigen dienst-na-verkoop.