Zoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Beschikbare energiebronnen voor verwarming

De juiste verwarmingsoplossing kiezen die aansluit bij uw wensen en behoeften begint bij de keuze van een energiebron.

Aardgas

Het gebruik van gas als brandstof biedt veel voordelen: de technologie heeft een hoog rendement en is relatief goedkoop in aanschaf. Gas is uitstekend te combineren met duurzame energie en zeer geschikt voor het moderniseren van oude huizen. Lees meer over het gebruik van gas.

Alternatieve energie uit omgevingswarmte

Omgevingswarmte bevindt zich in de grond, in grondwater of in zonne-energie. Deze warmte is gratis en onbeperkt beschikbaar. Ontdek hoe warmtepompen efficiënt gebruik maken van omgevingswarmte en hoe u met deze vorm van energiewinning kunt bijdragen aan een beter milieu.

Zonne-energie

De zon voorziet ons van onbeperkte hoeveelheden gratis energie. Deze energie kan worden gebruikt voor uw verwarmingssysteem, met als grote voordelen kostenbesparing en bescherming van het milieu.

Stookolie

Stookolie (dat gewonnen wordt uit aardolie) is wegens zijn hoge verbrandingswaarde een erg populaire brandstof. Het is bijzonder geschikt wanneer er geen aansluiting is op een grondnet. Meer weten over het gebruik van stookolie.

Elektriciteit - een snelle warmteopwekker

Elektriciteit kan gebruikt worden voor verwarming en productie van warm water. Deze energiebron is op grote schaal beschikbaar, de installatie is eenvoudig en de installatiekost is relatief laag. Ook het omzettingsniveau is laag. Meer weten over elektriciteit als verwarmingsbron.