Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Elektrische cv-ketel: van elektriciteit naar zalig comfort

Is je oude cv-ketel aan vervanging toe en ben je op zoek naar een manier om je woning slim en aangenaam te verwarmen? Misschien is een elektrische cv-ketel wel iets voor jou. We zetten de belangrijkste info op een rijtje.

Wat is een elektrische cv-ketel?

Tegenwoordig zijn er heel wat duurzame alternatieven te vinden voor de cv-ketel op stookolie of gas. Zo biedt het Vaillant-gamma nu ook de eloBLOCK, een elektrische cv-ketel. Die werkt zoals een gewone cv-ketel op gas, maar in de plaats van een warmtewisselaar zorgt een elektrisch verwarmingselement voor het warm water.

Is een elektrische cv-ketel interessant voor mij?

Is je woning goed geïsoleerd, heb je zonnepanelen of wil je slechts een kleine oppervlakte verwarmen? Dan is een elektrische cv-ketel de ideale oplossing. Ook voor bijvoorbeeld je vakantiewoning, doet zo’n cv-ketel dienst als een volwaardig verwarmingssysteem. Voor de verwarming van je sanitair water moet je wel investeren in een externe boiler.

Hoeveel kost een elektrische cv-ketel?

Een elektrische cv-ketel heeft een veel lager prijskaartje dan andere verwarmingssystemen. De jaarlijkse verbruikskosten liggen echter wel hoger dan brandstoffen zoals gas of olie. Reken daarnaast ook op de verhoogde elektriciteitsaansluiting wanneer je van gas naar elektriciteit overschakelt.

Combineer de cv-ketel met de VR 921-internetmodule en bedien je toestel via je smartphone of tablet.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De eloBLOCK is enorm makkelijk in gebruik. Bij een elektrische cv-ketel vindt er geen verbranding plaats. Je bent dus niet verplicht tot de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Daarnaast is zo’n installatie erg veilig en makkelijk te plaatsen aan de muur. Dit staaltje slimme technologie werkt ten slotte perfect samen met de andere Vaillant-accessoires. Combineer de cv-ketel met de VR 921-internetmodule en bedien je toestel via je smartphone of tablet.

Het hoge energieverbruik en de hoge elektriciteitskosten zijn het grootste nadeel van deze installatie. Maar door je PV-zonnepanelen op je ketel aan te sluiten, gebruikt je duurzame zonne-energie om die kosten te dekken.

Ontdek eloBLOCK

Geen resultaten gevonden

Deze artikels interesseren je misschien ook?

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

12/05/2021

Je ziet steeds vaker zonnepanelen opduiken op daken van huizen en bedrijfsgebouwen. Logisch, want zonne-energie heeft een cruciale rol bij de energietransitie waarbij duurzamer verwarmen een belangrijke factor is. Toch zijn niet alle zonnepanelen dezelfde. Sterker nog, sommige panelen die je op daken aantreft, zijn zelfs geen fotovoltaïsche zonnepanelen, maar zonnecollectoren. Het verschil tussen beide leggen we je graag uit in dit artikel.

De elektrische boiler en andere elektrische waterverwarmers

11/03/2021

We vinden het haast vanzelfsprekend dat er warm water uit de kraan stroomt als we ze opendraaien in de badkamer of in de keuken. Maar natuurlijk gebeurt die toevoer niet zomaar. Slimme technologieën zorgen ervoor dat jij heerlijk warm water krijgt, wanneer je dat wenst. Naast gas, wordt ook elektriciteit vaak gebruikt om water te verwarmen. Maar welke opties heb je op dat vlak? En is het verstandig om voor warm water in de badkamer terug te grijpen naar een elektrische doorstromer of een elektrische boiler? Je vindt alle antwoorden in dit artikel!

Thermische opslag: duurzaam alternatief voor terugdraaiende teller

27/09/2021

Op 14 januari 2021 besliste het Grondwettelijk Hof om het principe van de terugdraaiende teller ongedaan te maken. Wie zonnepanelen, een digitale meter en/of een warmtepomp heeft, zal hier vanaf 1 maart 2021 financieel de gevolgen van zien. Thermische opslag en een slimmer elektriciteitsverbruik lijken de beste alternatieven. Lees even mee.