Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Duurzame energie

Energie kan op een duurzame manier gewonnen worden uit water, wind, zon, de aarde of hernieuwbare grondstoffen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn de meeste van deze energiebronnen onbeperkt en gratis beschikbaar.

Fossiele brandstoffen, zoals steenkool, stookolie en gas, zijn ontstaan uit dode planten en dieren over een periode van miljoenen jaren. Deze bronnen zijn dus beperkt beschikbaar en worden steeds duurder. Het is daarom tijd dat we naast of in plaats van fossiele brandstoffen duurzame energie gaan gebruiken.

Duurzame energie verkleint de ecologische voetafdruk

Het gebruik van duurzame energie draagt bij tot een beter milieu. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt koolstofdioxide vrij. Koolstofdioxide is een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Bij het gebruik van duurzame energiebronnen worden veel minder schadelijke gassen uitgestoten.

Technologieën op basis van duurzame energie

Er zijn veel technologieën die gebruikmaken van duurzame energie. Molens draaien al honderden jaren op de kracht van water en wind. Het was een voor de hand liggende stap om deze technologieën te moderniseren en te gebruiken voor het opwekken van energie.


Om zonne-energie en alternatieve energie uit omgevingswarmte te kunnen benutten, zijn enkele technische innovaties nodig. Dankzij intelligente besturingstechnologie kan efficiënt en spaarzaam gebruik worden gemaakt van de beschikbare bronnen. Er zijn zeer efficiënte buffervaten en boilers waarin warm water voor later gebruik kan worden opgeslagen. Een modern verwarmingssysteem bestaat uit veel verschillende onderdelen die in een netwerk moeten samenwerken.

Zonne-energiesystemen en warmtepompen van Vaillant zijn voorzien van intelligente technologie en staan garant voor een zeer efficiënt gebruik van duurzame energie. Tegelijkertijd bieden ze u het hoogste verwarmings- en warmwatercomfort.

Duurzame energie voor nieuwe gebouwen

Zowel bij een nieuwbouwwoning als een renovatiewoning, is het verstandig om na te gaan welke (duurzame) energiebronnen er beschikbaar zijn. Daarmee kunt u op lange termijn geld besparen. Als u duurzame energie gebruikt, komt u misschien zelfs in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten, in de vorm van subsidies.


Door het gebruik van duurzame energie verkleint u bovendien uw ecologische voetafdruk.