Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Warmwaterboilers en buffervaten

Huishoudens verbruiken veel energie voor verwarming en de productie van warm water. Met een warm waterboiler hebt u altijd grote hoeveelheden warm water direct tot uw beschikking. Bovendien kunt u met een boiler op een efficiënte manier warmtebronnen combineren, zoals gas en zonne-energie.

Met een warmwaterboiler kunt u verschillende warmtebronnen uitstekend combineren binnen één systeem. Zo kunt u traditionele energiebronnen, zoals gas en stookolie, gebruiken in combinatie met een zonneboiler. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor de installatie van een nieuw systeem of de modernisering van een bestaand systeem.

Deze boilers voor verwarmingswater en warm water zijn optimaal geïsoleerd, zodat u bij de opwarming energie bespaart en u voorkomt dat er tijdens opslag warmte verloren gaat. U hebt altijd warm water en bent dus verzekerd van het hoogste verwarmings- en warmwatercomfort.

Sommige warmwaterboilers zijn aan de binnenkant voorzien van roestbestendig emaill en voldoen daarmee aan de hoogste normen voor de hygiëne van drinkwater.

Er diverse maten boilers verkrijgbaar, van kleine exemplaren van 5 liter tot grote exemplaren met een capaciteit van 500 liter. Boilers kunnen ook in serie of cascade worden geïnstalleerd.

Voordelen

  • Altijd warm water tot uw beschikking
  • Verschillende warmtebronnen efficiënt combineren

Vereisten

  • Een geschikte locatie voor de warmwaterboiler
  • Een compatibel verwarmingssysteem

Soorten

Er zijn verschillende soorten boilers. Een gelaagde boiler is een snelle, energiezuinige en voordelige oplossing voor warmwatervoorziening. Dit type boiler bevat diverse lagen water met verschillende temperaturen. Het water boven in het vat is het warmst.

Buffervaten zijn gewoonlijk ontworpen als een gecombineerde boiler. Ze bevatten twee tanks: één voor warm water in de keuken en badkamer, en één voor het verwarmingswater. In de winter gebruikt de boiler de restwarmte van het verwarmingswater om het kraanwater op te warmen, zodat er minder energie wordt verbruikt. Bufferboilers zijn uitermate geschikt om de verschillende energiebronnen te combineren.

Systemen combineren

Er zijn vele manieren om uw bestaande systeem voor verwarming en warm water met een boiler te combineren. Wij raden u aan om een Vaillant installateur om advies te vragen..