Zoeken
Plan een interventieZoeken
Vind je installateur Registreer je product
Plan een interventie

Zonneboiler installeren? Deze factoren beïnvloeden de prijs

Ben je van plan om een zonneboiler te installeren? Goed idee! Een zonneboiler is namelijk een duurzaam alternatief voor een klassieke warmwaterboiler. Maar hoe zit het nu juist met de prijs van een zonneboiler? In dit artikel ontdek je welke factoren een invloed hebben.

Deze factoren beïnvloeden de prijs van een zonneboiler

Volume van de zonneboiler

Hoe groter je waterbehoefte, hoe groter het volume van je zonneboiler moet zijn, hoe meer collectoren er op je dak geplaatst moeten worden en hoe duurder hij dus is. Hoeveel water je nodig hebt, hangt meestal af van het aantal personen in je huishouden. Als je met een à twee personen bent, is een zonneboiler met een capaciteit van 150 liter en één collector meestal voldoende. Ben je thuis met drie à vier personen, dan heb je nood aan een zonneboiler met een iets grotere capaciteit, namelijk eentje van 250 liter met twee collectoren. Huishoudens met vijf à zes personen opteren het best voor een zonneboiler met drie collectoren en een capaciteit van 350 liter. Wil je volledig zorgeloos kunnen genieten van je zonneboiler? Dan is auroSTEP een aanrader! Je hebt dan namelijk een volledig alles-in-één pakket met thermische zonnepanelen, een zonneboiler en alle nodige accessoires zoals regeling, circulatiepomp en benodigdheden voor montage. Heb je meer capaciteit nodig? Dan is de auroSTOR een aanrader!

Verschillende soorten zonneboilers

Er bestaan verschillende soorten zonneboilers: van leegloopmodellen tot drukloze modellen. De leegloopmodellen zijn gevuld met glycol, waardoor ze een langere levensduur hebben. Verder hebben ze een lage onderhoudskost en een korte installatietijd. Wel moet deze soort zonneboiler een hellingsgraad van minimum 4% hebben, zodat de glycol kan terugvloeien en mag het hoogteverschil tussen de panelen en de boiler maximaal 16 meter bedragen. Voor de drukloze modellen is geen hellingsgraad vereist. Bij de auroSTEP mag het maximaal hoogteverschil 20 meter bedragen, bij de auroSTOR maakt dit geen verschil. Verder hebben deze modellen een laag energieverbruik en een optimale winst.

Premies om de prijs van je zonneboiler te drukken

Om duurzaam verwarmen te promoten, worden er een aantal premies uitbetaald voor het installeren van ecologische verwarmingssystemen zoals een zonneboiler. Daarom informeer je je het best even op welke premies je juist recht hebt, zodat je de kosten kunt drukken.

 

Wil je graag meer informatie over onze zonneboilers?

Neem dan snel een kijkje op onze website!