Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Waarom je best kiest voor een airco mét buitenunit

Wil je deze zomer investeren in een goede airco om je woning lekker koel te houden? Dan raden we je aan om niet voor een mobiele airco te gaan, maar voor een airco met buitenunit. Die biedt je meer comfort en kun je bovendien het hele jaar door gebruiken. Ontdek alle voordelen in dit artikel.

climaVAIR premium airco

Airco met of zonder buitenunit, wat is het verschil?

Een vaste airco of split airco bestaat uit een deel dat zich in je woning bevindt (de binnenunit) en een deel buiten (de buitenunit). De binnenunit onttrekt de warmte uit de lucht in de kamer en geeft die buiten je woning af via de buitenunit.

Een mobiele airco heeft geen buitenunit, maar voert de warmte af via een slang door het raam of een gat in de muur. Via dezelfde weg raakt de warme lucht dus helaas ook opnieuw binnen. Een verplaatsbaar aircotoestel is vaak goedkoper, maar heeft niet zo’n groot koelvermogen, maakt veel lawaai en slorpt energie.

Wat zijn de voordelen van een airco met buitenunit?

  • Een airco met buitenunit heeft een groter koelvermogen, is veel efficiënter en stiller dan een mobiel systeem.
  • Bij een multisplit-airco, zoals de climaVAIR exclusive, kun je meerdere binnenunits installeren om verschillende kamers tegelijk te koelen, met eventueel per ruimte een andere temperatuur per kamer. Anders dan bij een mobiele airco hoef je op een warme dag dus geen toestel van je bureau naar je slaapkamer te sleuren, of omgekeerd.
  • De infrarooddetectie van de climaVAIR premium registreert of er iemand in de kamer is zodat de lucht naar je toe of van je weg blaast, afhankelijk van wat je zelf instelt.
  • Met een vaste airco kun je ook verwarmen. Ja, dat lees je goed! Zo geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur in huis.

Wat zijn de vereisten voor een airco met buitenunit?

Om een monosplit-airco te installeren, heb je plaats nodig voor één buitenunit en één binnenunit. Bij een multisplit-airco van Vaillant kun je tot vier binnenunits aan de buitenunit koppelen. Hou er rekening mee dat de afstand tussen de binnen- en buitenunit maximaal twintig meter mag zijn. Als je binnen airco’s wil plaatsen in kamers die ver van elkaar liggen, is het daarom soms interessanter om twee buitenunits te installeren. Tot slot moet de buitenunit goed bereikbaar zijn voor onderhoud.

Meer weten over een airco met buitenunit?

Onze Vaillant-installateurs hebben een antwoord op al je vragen.

Geen resultaten gevonden

Deze artikels interesseren je misschien ook

3 verrassende redenen om een airco te kopen

14/07/2022

Met steeds hetere en drogere zomers op komst, is een airco een absolute must in huis. En thuiswerken doe je ook gewoon liever in een heerlijk frisse home office, toch? Er zijn oneindig veel redenen om een airco te kopen. Aan deze had je misschien nog niet gedacht.

Airco als verwarming? Het kan!

17/05/2022

Bij het woord ‘airco’ denk je ongetwijfeld meteen aan heerlijke verkoeling op snikhete zomerdagen. Maar wist je dat je met een airco je huis ook kunt verwarmen in de winter? Zo’n totaalsysteem brengt heel wat voordelen met zich mee.

Een airco laten plaatsen? Dit moet je weten

05/11/2021

Met een lucht/lucht-warmtepomp of airco in je woning geniet je op warme dagen van een frisse binnentemperatuur en hou je het in de winter ook lekker warm. Da’s interessant. Denk je eraan om een airco te laten plaatsen? Lees dan zeker even mee.