Zoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Een airco laten plaatsen? Dit moet je weten

Met een lucht/lucht-warmtepomp of airco in je woning geniet je op warme dagen van een frisse binnentemperatuur en hou je het in de winter ook lekker warm. Da’s interessant. Denk je eraan om een airco te laten plaatsen? Lees dan zeker even mee.

Een airco laten plaatsen? Dit moet je weten

Waar laat je een airco plaatsen?

Een airco-installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit plaats je het best in je woon- of slaapkamer, omdat je daar het meeste tijd doorbrengt. Zoek je de koelte graag in beide kamers op, dan heb je meerdere binnenunits of de multi-split-airco nodig.

Plaats je airco uit de buurt van luchtstromen en warmtebronnen. Die kunnen de temperatuursensor namelijk in de war brengen. De I-feel functie op de afstandsbediening meet de binnentemperatuur en stuurt deze informatie door naar het toestel.

Zorg dat er geen obstakels in de weg van de buitenunit staan, zodat lucht optimaal aan- en afgevoerd kan worden. Beperk ten slotte de afstand en het hoogteverschil tussen de binnen- en buitenunit. De maximale leidinglengte bedraagt 20 meter.

Hoe verloopt de plaatsing?

Laat de installatie van een aircosysteem altijd over aan een professional. Het installatieproces vraagt zeker een dag werk en verloopt als volgt: de specialist en jij kiezen de beste plek voor de binnenunit. De installateur boort gaten en hangt de airco op. Hij legt de leidingen voor het koudemiddel aan en verbindt de binnen- en buitenunit. Ten slotte vult hij de airco met koudemiddel en geeft hij een woordje uitleg over het gebruik en onderhoud.

Het kostplaatje van een airco

De plaatsingskosten van je airco hangen nauw samen met het model dat je kiest. Hoe meer binnenunits, hoe meer tijd de installateur nodig heeft. Zo betaal je minder voor de plaatsing van een monosplit-airco met een binnen- en een buitenunit dan voor een multisplit-airco met meerdere binnenunits. In de prijslijst (3566 kB) vind je alle officiële Vaillant-prijzen exclusief btw en installatiekosten.

Wil je een airco laten plaatsen?

Denk je eraan om een aircosysteem te laten installeren? Ontdek alles over de climaVAIR airco die je woning verkoelt én verwarmt. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met een installateur.

Geen resultaten gevonden

Deze artikels interesseren je misschien ook

Hoe verleng je de levensduur van je warmtepomp?

Een warmtepomp is een fikse investering. Gelukkig betaalt de aanschaf zich na verloop van tijd volledig terug, tenminste als je warmtepomp lang genoeg meegaat. Wij geven je enkele tips om de levensduur van je warmtepomp te verlengen, zodat je zeker geen spijt krijgt van je aankoop.

Werkt een warmtepomp nog voldoende in de winter?

Zoals het woord al zegt, haalt een warmtepomp zijn energie uit warmte. Die is , afhankelijk van het type warmtepomp, afkomstig uit de bodem, de lucht of het grondwater. Maar is het in de winter niet te koud voor een goede werking van je warmtepomp? Of erger nog: valt ze dan niet helemaal stil? In dit artikel stellen we je gerust.

Ga je renoveren? Overweeg dan een warmtepomp!

06/10/2021

Ben je je woning volop aan het renoveren? Dan is het geen slecht idee om een warmtepomp te installeren. De voordelen van een warmtepomp zijn namelijk niet enkel weggelegd voor nieuwbouwwoningen. Afhankelijk van het soort renovatie heb je verschillende opties. Ontdek er hier alles over!