Zoeken
Plan een interventieZoeken
Vind je installateur Registreer je product
Plan een interventie

Airco als verwarming? Het kan!

Bij het woord ‘airco’ denk je ongetwijfeld meteen aan heerlijke verkoeling op snikhete zomerdagen. Maar wist je dat je met een airco je huis ook kunt verwarmen in de winter? Zo’n totaalsysteem brengt heel wat voordelen met zich mee.

Airco als verwarming: hoe werkt het?

Een airco bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Om te koelen onttrekt de binnenunit de warmte aan de binnenlucht en geeft hij die vervolgens af via de buitenunit. Om te verwarmen gebeurt precies het omgekeerde: de buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en geeft die via de binnenunit af aan de kamer die je wil verwarmen. En wat als het vriest? Geen probleem, ook dan werkt het verwarmingsprincipe. Een airco zorgt niet voor sanitair warm water, dus daar heb je wel nog een (warmtepomp)boiler voor nodig.

Wat zijn de voordelen?

  • Een airco haalt energie uit de lucht en heeft dus een lage CO₂-uitstoot.
  • Met een airco kun je sneller verwarmen dan met andere systemen zoals vloerverwarming.
  • In de ruimtes waar zich een binnenunit bevindt, kun je per kamer een verschillende temperatuur instellen. Met een gasketel en radiatoren is daar bijvoorbeeld het extra systeem ambiSENSE voor nodig.
  • Een airco is makkelijk te plaatsen en is dus een goede oplossing als je geen gasaansluiting hebt in de straat of (nog) geen warmtepomp wil laten installeren.
  • Omdat een airco een hoger rendement heeft, kom je goedkoper uit dan met elektrische verwarming.

Optimaal comfort met de climaVAIR

De climaVAIR biedt je een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor de verwarming en koeling van je woning. Het onopvallende design past in elk interieur en dankzij de stille modus geniet je thuis van alle rust. Met het premiummodel kun je zelfs kiezen of de lucht naar mensen toe of van hen weg blaast. Bovendien is de airco op afstand te bedienen met je smartphone. Handig!

Wil je graag meer informatie over airco? Neem contact op met een installateur in jouw buurt.