Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

De zomer komt eraan: zo hou je je huis koel

De zomer komt eraan en dat betekent dat de temperaturen stilaan weer de hoogte in zullen schieten. Heerlijk dat zonnetje, maar in huis hou je het liefst toch zo koel mogelijk. Met deze tips komt dat zeker goed!

Zorg voor een goede isolatie om je huis koel te houden

Bij isolatie denk je misschien eerder aan een lekker warme woning in de winter, maar ook tijdens de zomer kan isolatie handig van pas komen om het binnen fris te houden. Door je dak en buitenmuren goed te isoleren geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen in huis. Bovendien heb je recht op heel wat interessante premies voor het isoleren van je woning. Zijn investering meer dan waard dus!

Hou de warmte buiten

Als je je huis koel wil houden in de zomer, moet je de warmte en de zon zoveel mogelijk buitenhouden. Hou je gordijnen, zonweringen of rolluiken dus zoveel mogelijk gesloten tijdens de warmste uren van de dag, net als je ramen en deuren. Als je ze toch even wil openzetten om te verluchten, doe je dat het best tussen zeven en tien uur ’s ochtends. Dat is namelijk het koelste moment van de dag. Schakel tot slot alle elektrische apparaten zoveel mogelijk uit om te voorkomen dat ze warmte uitstralen en je woning opwarmen.

Hou je huis koel tijdens de zomer.

Investeer in een goede airco of warmtepomp

Alle warmtepompen van Vaillant kunnen naast verwarmen ook koelen. Bodem/water-, water/water- en lucht/water-warmtepompen kunnen koelen op een actieve of een passieve manier. Bij actieve koeling wordt de werking van de warmtepomp omgedraaid, waardoor het water in de verwarmingsinstallatie gekoeld in plaats van verwarmd wordt. Bij passieve koeling wordt de koude uit de omgevingsbron onttrokken en afgegeven aan je verwarmingsinstallatie.

Meer informatie over koeling door warmtepompen.

 

Heb je het meer voor een klassieke airco? Ook dan zit je goed met een warmtepomp. De lucht/lucht-warmtepomp werkt namelijk op dezelfde manier als airco en koelt je woning door frisse lucht in de ruimte te verplaatsen. Als je dus zowel in de winter als in de zomer een optimaal binnenklimaat wil, is het slim om in een warmtepomp te investeren!

 

Wil je graag een warmtepomp laten installeren?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met een installateur!

Ontvang advies op maat

Contacteer een installateur