Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Waterstof, Vaillant is er klaar voor!

Een CO₂-neutrale energievoorziening is de gedroomde toekomst. Wij geloven dat waterstof een van de sleutels tot die toekomst kan vormen.

Waterstof (H₂) is de eenvoudigste, meest voorkomende stof in het universum … en geeft geen CO₂ vrij bij verbranding. Op voorwaarde dat het om groene H2 gaat, geproduceerd aan de hand van elektrolyse met duurzaam opgewekte elektriciteit. Al kunnen blauwe of turquoise H₂ , op basis van fossiele brandstoffen met opvang van CO₂ , mogelijk de brug vormen om de snel stijgende vraag naar waterstof op te vangen.

 

In 2020 stelde de EU haar H₂-strategie voor ter ondersteuning van het koolstofarm maken van alle sectoren. Naast transport, energie-intensieve industrie en energiebuffering vormt woningverwarming een van de toepassingsmogelijkheden. Omdat we ook bij Vaillant op H₂ vertrouwen, hebben we al een aantal modellen van onze ecoTEC exclusive klaar die geschikt zijn voor H₂-verrijkt aardgas met 20% H₂-bijmenging: VC 20/CS 1-7, VC 30/CS 1-7 en VCW 43/ CF 1-7. Dit aanbod zullen we geleidelijk uitbreiden en vanaf 2025 voorzien we versies die met een eenvoudige conversiekit omzetbaar zijn naar 100% H₂ cv-ketels. Van zodra de energiemarkt er klaar voor is, produceren we enkel nog 100% H₂ cv-ketels.

 

Bovenop het voordeel dat onze 100% H₂-ketel geen CO₂-uitstoot geeft, biedt deze een rendement dat vergelijkbaar is met de huidige ketels op aardgas. Met radiatoren en vloer- verwarmingssystemen werken ze met een temperatuur vergelijkbaar aan de huidige systemen. Bovendien hebben ze dezelfde afmetingen als onze huidige producten en zal je bij de installatie nauwelijks verschillen ondervinden. Enkel in de gasinstallatie zullen sommige componenten gewijzigd moeten worden.

We zien de H₂-ketel als een belangrijke aanvulling op onze warmtepompen, ons snelst groeiende productsegment, dat nu al een belangrijke bijdrage levert aan energietransitie. En net als voor elke voorgaande technologie-overgang, zal je van ons uit natuurlijk op actieve ondersteuning kunnen rekenen. Want die schone toekomst willen we samen met jou waarmaken.

Ontdek onze producten