Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Vind een installateur

Vind een warmtepompinstallateur

Denk je aan een warmtepomp in jouw woning, maar zit je nog met vragen? Of ben je zeker van je keuze en wil je zo snel mogelijk overgaan tot de installatie? Een warmtepompinstallateur helpt je bij de zoektocht naar het ideale product.

Vind een installateur uit jouw regio!

Ben je op zoek naar een installateur die goede ondersteuning biedt en je helpt bij de zoektocht naar het ideale product? Geef hieronder je adres, postcode of stad in en krijg een overzicht van professionele Vaillant partners uit jouw regio.
Waarschijnlijk staan je huidige browserinstellingen niet toe dat je locatie gedeeld wordt. Je kan je browserinstellingen wijzigen of je adres hierboven intypen.

Laat je warmtepomp plaatsen door een erkend installateur

Geniet van een maximaal rendement

Een goed afgestelde warmtepomp presteert optimaal. Om het maximale rendement uit een warmtepomp te halen is het belangrijk dat de installatie juist afgestemd is op je woning en verbruik. Een installateur bepaalt je warmtebehoefte en zorgt voor een juiste dimensionering van je warmtepomp. Na de plaatsing doet de installateur nog een kwaliteitscheck.

Minder kans op foutieve werking

Een professionele installatie verkleint de kans dat je warmtepomp al snel hapert of problemen vertoont en er je later kosten te wachten staan.

Natuurlijk kun je niet enkel voor de plaatsing van je warmtepomp, maar ook voor professioneel onderhoud op onze erkende installateurs rekenen.

Split-technologie vraagt expertise

In theorie kan iedereen een monobloc installeren: het koelcircuit is volledig in de buitenunit verwerkt, waardoor je niet in contact komt met het koudemiddel. Voor warmtepompen die werken met split-technologie ligt dat anders: het koudemiddel stroomt door leidingen tussen de binnen- en buitenunit.

Met een RESCert-attest bewijst de warmtepompinstallateur z’n bekwaamheid. Een installateur ontvangt het attest pas na het volgen van specifieke opleidingen.

Ontvang een premie

Met een premie moedigt de overheid de aankoop van een warmtepomp aan. Een van de voorwaarden is dat de technicus die je installatie heeft geïnstalleerd of gevalideerd RESCert-gecertificeerd is. Nadat je warmtepomp geplaatst is, geeft de installateur meer info over de installatie en helpt je op weg om je premieaanvraag op te starten.