Green iQ

De intelligente oplossing voor een groene toekomst

Onze Green iQ condensatieketelsOnze Green iQ warmtepompen
Green iQ label van Vaillant staat voor toekomstgerichte en duurzame technologie met een maximale besparing.

Intelligent een groene toekomst tegemoet

We leven in een wereld waar duurzaamheid en efficiëntie almaar belangrijker worden. Daarom ontwikkelde Vaillant verwarmingssystemen die het Green iQ label dragen. Deze systemen verminderen de uitstoot en verlagen de kosten, zonder dat u aan comfort moet inboeten. Enkel geselecteerde producten die voldoen aan de lijst van criteria die onze experts hebben opgesteld, mogen het Green iQ-label dragen.

 

 • Duurzaamheid en milieubescherming vormen de kern van het Green iQ-label. Het optimale gebruik van grondstoffen is dus heel belangrijk.
 • Efficiëntie gegarandeerd door strenge kwaliteitsnormen. Vaillant wapent u voor de toekomst dankzij duurzame systemen in een tijdloos, knap design.
 • Connectiviteit maakt onze producten nog slimmer. U kan ze zelfs bedienen als u niet thuis bent via uw smartphone of tablet – voor maximale service én gebruiksgemak.

Familie Wildemeersch uit Aalter, België

Familie Wildemeersch was op zoek naar de meest duurzame manier om hun nieuwbouw te verwarmen en van warm water te voorzien. De warmtepomp flexoTHERM exclusive van Vaillant bleek de ideale oplossing. Bekijk hieronder hun verhaal.

 

Getuigenis: hoe verliep hun ervaring met de producten van Vaillant?

Duurzame, geconnecteerde en intelligente technologie

Green iQ-producten koppelen efficiëntie en milieubescherming aan duurzaamheid en geconnecteerde intelligentie. De strenge kwaliteitsnormen van Vaillant garanderen een duurzaam systeem met een tijdloze vormgeving. In 2015 lanceerde Vaillant een gamma producten die gedurende hun hele levenscyclus voldoen aan alle Green IQ-criteria.

ecoTEC exclusive VC

Toekomstgerichte condensatietechnologie met maximale efficiëntie

De ecoTEC exclusive systeemketel heeft een recent ontwikkeld ‘all gas’-systeem met een lager gas- en elektriciteitsverbruik om zo efficiënt mogelijk te werken. Door het optimale gebruik van grondstoffen is hij uiterst duurzaam en dankzij de intelligente connectiviteit kan je hem zelfs bedienen wanneer je niet thuis bent – voor maximale service en gebruiksgemak.

Meer

ecoTEC exclusive VCW

De meest geavanceerde combinatie van verwarming en warm water

Voor de nieuwe ecoTEC exclusive combiketel bracht Vaillant de beste verwarmings- en warmwatertechnologie samen in één efficiënte condensatiegasketel. Met een intelligente bediening van de verwarming om het gebruiksgemak te vergroten. Een kwaliteitsketel, in Duitsland gemaakt, met ons Green iQ-label voor milieuvriendelijke en kostenbesparende verwarmingsoplossingen.

Meer

flexoTHERM exclusive

Slim en efficiënt gebruik van omgevingswarmte

De nieuwe warmtepomp flexoTHERM exclusive benut de zonne-energie die is opgeslagen in de bodem, de lucht en het water. Alle warmtepompen behoren tot de hoogste energie-efficiëntieklassen A++ en A+++ (vanaf 26/09/2016), en werken perfect met de nieuwe multiMATIC VRC 700-thermostaat. Zo spaar je geld uit én ontlast je het milieu.

Meer

flexoCOMPACT exclusive

De compacte warmtepompen met maximale intelligentie

Het hoogste warmwatercomfort in het kleinste formaat: daarvoor staat flexoCOMPACT exclusive, een warmtepomp met ingebouwde warmwaterboiler. Deze steunt op de flexoTHERM exclusive en werkt het doeltreffendst met de nieuwe multiMATIC VRC 700-thermostaat, deze bereikt (of samen bereiken ze) de hoogste efficiëntieklassen A++ en A+++.

Meer

Dit is het moment om onze stempel te drukken

Green iQ is ons kwaliteitslabel voor groene technologie. Intelligent ontworpen, vooruitstrevende/innovatieve technologie die vooral wordt vervaardigd in Duitsland. Alleen toestellen die voldoen aan de strengste normen op het vlak van duurzaamheid, efficiëntie en connectiviteit, krijgen het Green iQ label.

Duurzaamheid: focussen op duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar leidt ook tot intelligente opties.

 • Hoge graad van recycleerbaarheid
 • Lagere energiekosten
 • Maatschappelijk verantwoorde productie in Europa/nadruk op Duitsland

Efficiëntie: Green iQ-producten zijn de toekomst wat betreft klimaatvriendelijk verwarmen: milieuvriendelijk en duurzaam.

 • Hoogwaardige productie
 • Minimaal energielabel: A
 • Optimale efficiëntie

Connectiviteit: vernieuwende technologieën activeren de intuïtieve afstandsbediening en maken verwarmingssystemen slimmer dan ooit.

 • WLAN compatibel
 • Gratis gebruikersapp
 • Universele interface voor systeemuitbreiding

My Green iQ

Het eerste onderzoek naar groene intelligentie op Europese schaal

 

Het Green iQ-onderzoek toont hoe belangrijk milieu-aangelegenheden zijn voor mensen in verschillende landen – en of ze daar in hun dagelijkse leven rekening mee houden. In het kader van dit onderzoek werden zo’n 13.500 mensen uit 13 verschillende landen ondervraagd over verschillende thema’s, zoals consumentengedrag, mobiliteit en energieverbruik – met enkele heel interessante resultaten.

Wil je weten wat jouw Green iQ is? Bereken je Green iQ