Zoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Weersafhankelijke regeling

Een weersafhankelijke regeling staat in verbinding met een buitenvoeler die continu inspeelt op de buitentemperatuur. Hierdoor ‘weet’ uw verwarmingsketel wanneer het buiten kouder wordt.

Deze regeling ‘denkt mee’ en zorgt zo voor een optimale regeling van uw verwarmingsinstallatie. Een weersafhankelijke regeling is geschikt voor eenvoudige én complexe verwarmingsinstallaties.

Voordelen

  • Rendement ketel verhoogt
  • Besparing energie
  • Geschikt voor complexere installaties

 

Lees ook zeker onze 5 handige tips om energie te besparen.

Hoe werkt het?

Buitenvoeler

Bij een weersafhankelijke regeling wordt een buitenvoeler geïnstalleerd. Deze wordt aan de meest noordelijk gerichte buitenmuur geplaatst en meet continu en met grote precisie de buitentemperatuur.

 

Er zijn 3 soorten buitenvoelers :

Een tweedraadse buitenvoeler kan gecombineerd worden met de calorMATIC VRC 450.

 

2-draads

De multiMATIC VRC 700 kan gecombineerd worden met een tweedradige of driedradige buitenvoeler.

Zie hier meer.

 

3-draads: DCF 77

De weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700 beschikt over een driedradige buitenvoeler. De derde draad vangt het DCF 77 signaal op, waardoor uw regeling op elk moment de correcte datum en uur weergeeft. Zelfs bij het wijzigen naar zomer- of winteruur of na een stroompanne.

 

Draadloos

Bij een draadloze thermostaat is de buitenvoeler draadloos. De buitenvoeler van de multiMATIC VRC 700f is draadloos én beschikt over een batterij die opgeladen wordt via een fotovoltaïsch paneel (zonnepaneel om elektriciteit op te wekken) dat ingebouwd werd in de buitenvoeler.

Voorbeeld van een stooklijn

Stooklijn

 

De stooklijn is de relatie tussen de buitentemperatuur en de gevraagde temperatuur. Bij een weersafhankelijke regeling is het belangrijk dat de stooklijn correct ingesteld wordt, bij voorkeur door een verwarmingsinstallateur.

Functies

Pas uw verwarmingsinstallatie volledig aan uw levenswijze aan

Dankzij de dag- en weekprogramma’s weet uw verwarmingsinstallatie precies wanneer u wel of niet thuis bent en verwarmt de ketel uw woning niet nodeloos.

Bespaar energie tijdens de zomermaanden

Gebruik de ‘zomer-modus’: tijdens de zomermaanden gebruikt u uw verwarmingsketel vooral voor het opwarmen van sanitair water.

‘Vakantie-modus’

Dankzij de ‘vakantie-modus’ weet uw verwarmingsketel wanneer u op vakantie vertrekt en weer thuiskomt.

Boost uw warm water

Met de ‘Warm Water Boost’-functie verwarmt de warmwaterboiler buiten de voorgeprogrammeerde uren.

Uitzonderlijk af- of aanwezig

Bent u afwezig? Dan zal de verwarming niet opspringen. Bent u uitzonderlijk thuis? Dan schakelt uw regeling over op de zondagprogrammatie.

Weersafhankelijke regelingen van Vaillant

Bedrade of draadloze weersafhankelijke regeling

Thermostatenbestaan zowel met kabels als draadloos. Deze regeling is geschikt voor 1 cv-circuit (radiatoren) en 1 sanitair circuit.

De multiMATIC VRC 700 en multiMATIC VRC 700f (draadloos) zijn geschikt voor complexe verwarmingsinstallaties met meerdere circuits of verwarmingssystemen met meerdere energiebronnen.

Slimme weersafhankelijke regeling

De multiMATIC VRC 700 beschikt over een bijkomend accessoire: de internetmodule VR 921 (LAN of WiFi). Hiermee kan u uw verwarming vanop afstand bedienen met een smartphone of tablet. De multiMATIC applicatie is volledig gratis te downloaden voor iOS of Android.

 

De internetmodule VR 921 zit standaard ingebouwd in de ecoTEC exclusive.

De auroMATIC VRS 620 is geschikt voor het besturen van zonne-energiesystemen.

Weersafhankelijke regeling voor zonne-energiesystemen

De auroMATIC VRS 620 regelt de verwarming en warmwaterproductie voor zonne-energiesystemen onder druk.

 

De auroMATIC VRS 570 is de ideale regeling voor de productie van warm water met behulp van de auroTHERM- of auroTHERM exclusive-zonnepanelen in combinatie met een auroSTOR zonneboiler en het gebruik van de zonne-energie om een zwembad te verwarmen. De kleurendisplay geeft de zonnewinst aan, net als de inschakeling van de bijverwarming door de verwarmingsketel wanneer de zon onvoldoende schijnt.

Weersafhankelijke regeling voor meerdere verwarmingscircuits of cascade

De multiMATIC VRC 700 en calorMATIC VRC 630 zijn geschikt voor het regelen van meerdere circuits of een cascadeschakeling van meerdere verwarmingsketels. Elk circuit kan afzonderlijk gestuurd worden.

Met een weersafhankelijke regeling kan u uw verwarming heel precies afstellen. Vraag uw installateur om alle functies met u te overlopen of ontdek zelf alle functionaliteiten met onze simulaties voor regelingen.

Dankzij een weersafhankelijke regeling kan u ook besparen op uw energiekosten.

Lees ook zeker onze 5 handige tips om energie te besparen.