Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Draadloze thermostaat

Het grootste voordeel? Je plaatst hem overal in huis

De draadloze thermostaten van Vaillant herken je aan de ‘f’ in de naam (bijvoorbeeld sensoHOME VRT 380f of sensoCOMFORT VRC 720f). Bijna alle kamerthermostaten en weersafhankelijke regelingen zijn beschikbaar in een draadloze versie. Ook onze slimme thermostaat vSMART is draadloos.

Vervang elk jaar de batterijen van je draadloze thermostaat.

Hoe werkt het?

Bij een draadloze thermostaat worden er radiosignalen gestuurd van de thermostaat naar de ontvanger naast of in* de verwarmingsketel en omgekeerd.

Een draadloze thermostaat werkt op batterijen, die je best jaarlijks vervangt voor een optimale werking van je verwarming. Merk je onregelmatigheden of storingen op, check dan altijd eerst of de batterijen nog in orde zijn.

 

* Tip: vraag je installateur om de ontvanger naast de verwarmingsketel te plaatsen in plaats van in de ketel. Het is perfect mogelijk om de ontvanger in te bouwen, maar de metalen behuizing van de ketel vormt een ‘kooi van Faraday’ die de signalen van de ontvanger kan verstoren en het draadloos bereik verlagen.

Een slimme thermostaat bestuur je vanop afstand met de gratis app.

Slimme thermostaat

Slimme thermostaten, zoals onze vSMART, zijn niet langer weg te denken uit een comfortabel verwarmingssysteem. Met een draadloze slimme thermostaat beheer je je verwarming vanop afstand met een gratis app op je smartphone of tablet.

Wanneer kies je (niet) voor een draadloze thermostaat?

Zie je liever geen storende draden in je interieur? Of wil je meer flexibiliteit? Dan is een draadloze thermostaat de ideale oplossing: je hoeft geen kabels te voorzien tussen je verwarmingsketel en de thermostaat én je kunt je thermostaat overal in huis plaatsen.

 

Ga je voor een draadloze thermostaat, hou dan rekening met de afstand tussen je verwarmingsketel en de thermostaat. Als die te groot is, verzwakt het signaal en is de kans op onregelmatigheden groter. Ook bij nieuwbouwwoningen kan de grote hoeveelheid beton in het gebouw het systeem verstoren. Je kiest dan beter voor een bedrade kamerthermostaten of weersafhankelijke regelingen.