Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Je huis lekker koel houden? Kies voor een split airco

De zomer komt eraan! Dat betekent zalige zonnestralen, lekker lang licht, vakantie en terrasjes … Maar helaas ook: hittegolven en een drukkende warmte die in huis blijft hangen. Met een split airco (de ‘gewone’ vaste airco) is dat probleem gelukkig snel opgelost.

Wat is een split airco?

Een split airco is een vast aircosysteem waarbij een deel zich in je huis bevindt (de binnenunit) en een deel buiten (de buitenunit). Bij een monosplit airco sluit je één buitenunit aan op één binnenunit. Dat wil zeggen dat je slechts één kamer kunt koelen. Een multisplit, daarentegen, omvat één buitenunit en tot vier binnenunits, en kan dus in meerdere ruimtes verkoeling brengen.

Verschillende soorten units

  • Een wandmodel hangt hoog tegen de muur. Het is een erg populair systeem met een gunstige prijs.
  • Een plafondmodel is vergelijkbaar met een wandmodel, maar plaats je tegen het plafond.
  • Een vloermodel lijkt een beetje op een radiator en wordt zo dicht mogelijk bij de grond geplaatst.

Onze climaVAIR is beschikbaar als wand-, plafond- en vloermodel. Let op: het vloermodel is alleen mogelijk als je voor een multisplit airco kiest. Omdat de verschillende binnenunits los van elkaar verkrijgbaar zijn, kun je je aircosysteem later nog altijd uitbreiden als je dat wil.

De voordelen van een split airco

  • eenvoudig te installeren
  • ook geschikt voor oudere gebouwen, dus ideaal bij een renovatie
  • plaatsbesparend
  • hoog rendement: efficiënter dan een mobiele airco

Wist je trouwens dat je ook kunt verwarmen met een airco ? Zo heb je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis!

Je airco makkelijk bedienen

Bij onze airco’s krijg je een intuïtieve afstandsbediening waarmee je het volledige systeem kunt aansturen. Wil je het in de slaapkamer wat frisser dan in de woonkamer? Geen probleem, want afhankelijk van jouw wensen stel je een andere temperatuur in per kamer. Met je afstandsbediening kun je trouwens ook de luchtkwaliteit en -vochtigheid regelen.

Meer weten over een split airco?

Vraag gerust advies aan een van onze installateurs.

Geen resultaten gevonden

Deze artikels interesseren je misschien ook

3 verrassende redenen om een airco te kopen

14/07/2022

Met steeds hetere en drogere zomers op komst, is een airco een absolute must in huis. En thuiswerken doe je ook gewoon liever in een heerlijk frisse home office, toch? Er zijn oneindig veel redenen om een airco te kopen. Aan deze had je misschien nog niet gedacht.

Airco als verwarming? Het kan!

17/05/2022

Bij het woord ‘airco’ denk je ongetwijfeld meteen aan heerlijke verkoeling op snikhete zomerdagen. Maar wist je dat je met een airco je huis ook kunt verwarmen in de winter? Zo’n totaalsysteem brengt heel wat voordelen met zich mee.

Een airco laten plaatsen? Dit moet je weten

05/11/2021

Met een lucht/lucht-warmtepomp of airco in je woning geniet je op warme dagen van een frisse binnentemperatuur en hou je het in de winter ook lekker warm. Da’s interessant. Denk je eraan om een airco te laten plaatsen? Lees dan zeker even mee.