Condensatieketels op stookolie

Condensatieketels op stookolie kunnen de verwarmingskosten met wel 15% doen dalen. In tegenstelling tot klassieke ketels op stookolie gebruiken ze ook de warmte in de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt.

Condensatieketels halen een heel hoog energierendement. Ze benutten de verloren warmte van de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt., waardoor hun beheerskosten dalen. Bovendien verbruiken ze minder energie en is de uitstoot bijgevolg lager dan bij klassieke stookolieketels. Een condensatieketel op stookolie werkt volgens hetzelfde principe als een condensatieketel op gas.

Meer weten over condensatieketels op gas van Vaillant

Meer weten over condensatieketels op stookolie van Vaillant


De voordelen van condensatieketels op stookolie

  • Daling van de energiekosten met wel 15% in vergelijking met een klassieke stookolieketel
  • Gemiddelde investeringskosten
  • Te combineren met een zonneboiler of verwarmingsondesteuning met zonne-energie
  • Vlot te integreren in bestaande systemen

Gebruik van biostookolie voor verwarming

Onze condensatieketels kunnen met biobrandstoffen werken. Om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, kunt u tot 20% biostookolie toevoegen.

Uw verwarmingssysteem moderniseren en combineren met zonne-energie

Indien u uw verwarmingssysteem wilt moderniseren op basis van een condensatieketel op stookolie van Vaillant, kan u ook best het gebruik van zonne-energie overwegen. Het is mogelijk om onze condensatieketels te combineren met onze zonne-energiesystemen ter ondersteuning van uw verwarming of voor de productie van warm water. Door zonne-energie te gebruiken kan u nog meer geld uitsparen. Tot 60% van de vereiste energie voor de productie van warm water en 30% van de nodige energie voor de verwarming van uw woning kunnen worden geleverd door zonne-energie.


Meer weten over verwarming met zonne-energie

Premies

Aangezien stookolie almaar duurder wordt, overweegt u misschien om over te stappen naar een andere energiebron. U kunt zelfs financiële steun krijgen als u overschakelt van verwarming op stookolie naar verwarming met hernieuwbare energie. Daarover wint u het best advies in bij uw installateur van Vaillant.

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaardoplossing voor het vinden van het ideale verwarmingssysteem, maar het is eenvoudig om een systeem te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Neem contact op met een installateur van Vaillant. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie.


Een installateur vinden

Deze pagina's interesseren u misschien ook:

Hoe werken de verschillende technologieen

Stookolie

Condensatieketels op stookolie

Hernieuwbare energiebronnen

Subsidies en premies

Meer informatie nodig?