Zoeken
Plan een interventie
Vind je installateur

Condensatieketel op stookolie

Een condensatieketel op stookolie kan de verwarmingskosten met wel 15% doen dalen. In tegenstelling tot klassieke ketels op stookolie gebruiken ze ook de warmte in de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt.

Een condensatieketel haalt een heel hoog energierendement.

Ze benutten de verloren warmte van de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt.

Bovendien verbruiken ze minder energie en is de uitstoot lager dan bij klassieke stookolieketels.

De werking van een condensatieketel op gas en een condensatieketel op stookolie zijn identiek.

Voordelen

  • 15% lagere energiekosten in vergelijking met een klassieke stookolieketel
  • Gemiddelde investeringskosten
  • Te combineren met een zonneboiler of verwarmingsondesteuning met zonne-energie
  • Vlot te integreren in bestaande systemen

Gebruik van biostookolie voor verwarming

Onze condensatieketels kunnen met biobrandstoffen werken. Om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, kunt u tot 20% biostookolie toevoegen.

Een stookolieketel combineren met zonne-energie

Indien u een nieuwe icoVIT exclusiv stookolieketel wil installeren, kan u ook best het gebruik van zonne-energie overwegen. Het is mogelijk om onze condensatieketels te combineren met onze zonne-energiesystemen ter ondersteuning van uw verwarming of voor de productie van warm water. Door zonne-energie te gebruiken kan u nog meer geld uitsparen. Tot 60% van de vereiste energie voor de productie van warm water en 30% van de nodige energie voor de verwarming van uw woning kunnen worden geleverd door zonne-energie.

Premies

Aangezien stookolie almaar duurder wordt, overweegt u misschien om over te stappen naar een andere energiebron. U kunt zelfs financiële steun krijgen als u overschakelt van verwarming op stookolie naar verwarming met hernieuwbare energie. Daarover wint u het best advies in bij uw installateur van Vaillant.

Het juiste verwarmingssysteem

Er is geen standaardoplossing voor het vinden van het ideale verwarmingssysteem, maar het is eenvoudig om een systeem te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Neem contact op met een installateur van Vaillant. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie of download hier de brochure condensatieketels op stookolie (2176 kB).