Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Warmtepomp in renovatie: geniet van uitstekend comfort dankzij gratis omgevingsenergie

Vind uw installateur

Duurzame renovatie met een warmtepomp

Warmtepompen bieden op drie vlakken comfort: verwarming, warm water en koeling in de zomer. Omgevingswarmte is de belangrijkste energiebron en wordt uit de lucht, het water of de bodem gehaald. Om de warmtepomp te laten werken, is elektriciteit nodig.

Vaillant biedt warmtepompen die voor elke energiebron geschikt zijn. Lucht/water-warmtepompen zijn een ideale optie als er buiten weinig plaats beschikbaar is of bijvoorbeeld voor appartementen zonder tuin. Deze warmtepompen kunnen gemakkelijk buiten worden geïnstalleerd en hebben een lage aankoopprijs.

Voordelen van een warmtepomp voor renovatie

Een warmtepomp gebruikt tot 75% omgevingswarmte.

Een warmtepomp staat in voor verwarming, koeling en warm water.

Beperk de investeringskost dankzij aantrekkelijke subsidies.

Onafhankelijk van schommelende prijzen van fossiele brandstoffen.

Warmtepomp in een ééngezinswoning

De familie Smith heeft besloten om te verhuizen. Het nieuwe huis dateert uit 1997 en heeft zijn beste jaren gehad. Typisch voor die periode is dat de woning wordt verwarmd met een enorme stookolieketel, die veel energie verbruikt.

De geplande renovatie van het huis moet meer comfort bieden. Daarnaast moet het beantwoorden aan de huidige wettelijke vereisten voor energie-efficiëntie. De overheid kent immers aantrekkelijke premies toe.

Het huis is thermisch voldoende geïsoleerd en heeft vloerverwarming: ideale voorwaarden voor het gebruik van een warmtepomp.

Gratis energie uit de lucht

 • De architect van de familie Smith raadt hen aan om de lucht/water-warmtepomp aroTHERM split te installeren. Deze warmtepomp gebruikt de warmte die is opgeslagen in de lucht. Het veelzijdige toestel zorgt voor warmte, warm water en ook koeling in de zomer.
 • Mevrouw Smith is verheugd dat de aroTHERM split uiterst stil is en dus probleemloos in de tuin of naast de muur van het huis kan worden geplaatst. De compacte binneneenheid van de warmtepomp komt naast de wasmachine in de wasruimte. De warmtepomp wordt gecombineerd met de uniSTOR warmwaterboiler, die een capaciteit van 300 liter heeft.
 • De warmtepomp wordt bediend met de multiMATIC 700 thermostaat. Die stemt de verwarmingscapaciteit automatisch af op de weersomstandigheden, wat heel wat energie bespaart.

Oplossing van de familie Smith met een warmtepomp

Warmtepomp voor renovatie: aroTHERM Split

 • Energie-efficiëntielabel A++
 • Vermogen van 3-12 kW voor kleine tot grote energiebehoeften
 • Fluisterstil, met 39 dB(A) op 1 meter afstand

Zonneboiler: auroSTOR

 • Onbeperkt warm water.
 • Bespaar energie dankzij de verbeterde isolatie.
 • Energie-efficiëntielabel A.

Thermostaat: multiMATIC 700

 • Eén regeling voor verwarming en warm water
 • Optionele smartphone-app voor zowel Android als iOS met de internetmodule VR 920.
 • Gebruiksvriendelijke bediening zorgt voor de juiste temperatuur wanneer u thuis of onderweg bent

Veelgestelde vragen

Ga je renoveren?

Overweeg dan een warmtepomp!

Ben je je woning volop aan het renoveren? Dan is het geen slecht idee om een warmtepomp te installeren. De voordelen van een warmtepomp zijn namelijk niet enkel weggelegd voor nieuwbouwwoningen. Afhankelijk van het soort renovatie heb je verschillende opties.

Accessoires om je renovatie te verbeteren

Onze producten zijn exte teamspelers. Ze werken en communiceren graag als een systeem. Als u dus nog meer wil inzetten op hernieuwbare energie - dan is dat geen enkel probleem. Alle Vaillant producten kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en kunnen uitgebreid worden, afhankelijk van uw persoonlijke wensen en noden.

Slimme bediening

Controleer en pas uw verwarming aan waar en wanneer u het wil. Bespaar energie en monitor uw verbruik via uw thermostaat zelf of via een gratis app op uw smartphone of tablet Perfecte controle via één enkele systeemregeling.

Wek zelf elektriciteit op

Een heel zuinige oplossing is de combinatie van een warmtepomp met fotovoltaïsche zonnepanelen. De elektriciteit die de warmtepomp gebruikt, wordt dan geproduceerd door de zon.

Benut gratis warmte van de zon

Een zonneboiler is geschikt voor het milieuvriendelijk verwarmen van uw water en het ondersteunen van uw verwarming.

Maak meer gebruik van hernieuwbare energiebronnen en bespaar op de verwarmingskosten.

Vraag advies over de geschikte warmtepomp voor uw renovatieproject