Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

If This Then That (IFTTT)

Doet de term IFTTT (If This Then That) een belletje rinkelen maar weet je niet precies wat het is of wat je er precies mee kan doen?

Wat is IFTTT

If This Then That (IFTTT) is een gratis, online dienst die apps en websites aan elkaar koppelt. De dienst automatiseert acties (THAT) door ze te koppelen aan een gebeurtenis (THIS). Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat als (IF) er een kritiek niveau van koolstofmonoxide bereikt wordt (THIS) dan (THEN) zal de verwarmingsketel automatisch uitgeschakeld worden (THAT). De mogelijkheden gaan uiteraard nog veel verder en zijn ideaal voor een slimme woning.

IFTTT kan gebruikt worden met onze slimme thermostaat vSMART.

Hoe werkt IFTTT?

IFTTT werkt met triggers en applets.

IFTTT koppelt een bepaalde actie aan een gebeurtenis. Dit noemt men een applet.

We verduidelijken met een voorbeeld: ‘Als er niemand thuis is wordt de verwarming automatisch enkele graden verlaagd.’

De gebeurtenis (IF) is het feit dat iedereen de woning verlaten heeft. De actie (THAT) is dat de verwarming enkele graden verlaagd wordt.

Triggers (services) zijn alle kanalen en gebeurtenissen die gebruik kunnen maken van IFTTT. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn sociale media zoals Facebook en Twitter, maar ook Vaillant is een trigger.

Bijvoorbeeld: Als ik een foto post op Facebook wil ik dat deze ook opgeslagen wordt in mijn dropbox. Of: ik verlaat de sportschool en mijn boiler springt aan en verwarmt mijn sanitair water zodat ik onmiddellijk kan douchen als ik thuis kom.

IFTTT gebruiken

 Om gebruik te kunnen maken van IFTTT moet je een account aanmaken. Dit kan zowel op de website (www.ifttt.com) of via de applicatie voor Android of iOS.

 

Een bestaande applet gebruiken voor mijn vSMART

Als je via ‘discover’ of ‘search’ zoekt naar vSMART krijg je de bestaande applets voor de vSMART terugvinden. Het enige wat je nog moet doen is ze activeren door op ‘turn on’ te klikken.

 

Een applet maken voor mijn vSMART

  1. Klik je op “my applets
  2. Klik nadien op “new applet” of het plustekentje (rechts)
  3. Klik op ‘this’
  4. Zoek hier als trigger (service) naar ‘vSMART’.
  5. Connecteer je vSMART door in te loggen met de gegevens die je ook gebruikt voor de vSMART.
  6. Klik nadien op ‘that’ en selecteer de actie die je wil koppelen.
  7. Klik nadien op ‘Create action’.

Je applet is nu klaar voor gebruik! In bepaalde gevallen kan het handig zijn om ook push-notificaties te ontvangen wanneer bepaalde applets geactiveerd worden. Dit kan je nadien allemaal instellen. Klik op ‘finish’ om de applet te activeren.

Bestaande applets beheren

Bij ‘My Applets’ kan je al je persoonlijke applets terugvinden. Je kan deze op elk moment (tijdelijk) uitschakelen, wijzigen of verwijderen.