Zoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

Domotica maakt steeds vaker zijn opwachting in moderne woningen. Technische snufjes zoals een slimme thermostaat zijn dan ook niet langer toekomstmuziek. Deze intelligente regeling voor je verwarming is superhandig én helpt je ook besparen. Hier lees je alles over dit interessante toestel.

Duurzaam verwarmen met een slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een handige vervanger voor je klassieke kamerthermostaat of weersafhankelijke regeling. Zij hebben twee belangrijke functies:

  • Slimme thermostaten kun je vanop afstand bedienen met je smartphone: Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je huis lekker warm is wanneer je thuiskomt van je werk.
  • Zelflerende thermostaten die nóg een stapje verdergaan, analyseren jouw verwarminsgewoontes en leren zo wanneer er verwarmd moet worden. De vSMART bijvoorbeeld herkent al na twee weken je verwarminspatroon en past zich moeiteloos aan. Bovendien houdt hij rekening met de buitentemperatuur, die hij checkt via hoogwaardige online weergegevens. De vSMART neemt ook aanvullende gegevens onder de loep. Zo houdt hij onder andere rekening met het warmteverlies en de opwarmtijd van je woning. Ten slotte is er nog de multiMATIC. Dit is een weersafhankelijke regeling die je in combinatie met de VR 921-internetmodule omvormt tot een slimme thermostaat.

Wat zijn de voordelen?

  • Je kunt je verwarming vanop afstand regelen met een gratis applicatie op je iPhone of Android-toestel. Ben je je verwarming vergeten af te zetten wanneer je vertrekt? Geen probleem, je schakelt hem zo weer uit met je smartphone. Zo verspil je nooit meer nodeloos energie en druk je je verwarmingskosten.
  • Het scherm verbruikt amper energie, zodat de batterijen erg lang meegaan. Dat is trouwens het geval bij alle Vaillant-thermostaten.

Is een slimme thermostaat iets voor jou?

Vraag je je af of je verwarming wel werkt met een slimme thermostaat? Contacteer dan je Vaillant-installateur. Je kiest het best een thermostaat bij de leverancier die ook je verwarminsinstallatie bezorgde. Zo ben je zeker dat alle functies van het toestel compatibel zijn met je cv-ketel.

Ontdek ons gamma thermostaten