Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Warmtepomp voor appartementen

Welke warmtepomp is geschikt voor een appartement?

De warmtepompen van Vaillant behoren tot de stilste van de markt, veel modellen zijn erg compact en in sommige gevallen heb je zelfs geen buitenunit nodig. Dat maakt dat er absoluut mogelijkheden zijn om een warmtepomp in je appartement te installeren. Toch is het goed om jezelf enkele vragen te stellen wanneer je een warmtepomp aanschaft voor een appartement.

Ontvang advies op maat

Warmtepomp voor appartementen

Nieuwbouw of renovatie?

Warmtepomp in nieuwbouwappartement

Met een warmtepomp voldoe je gemakkelijk aan het verplicht minimumaandeel hernieuwbare energie én het levert je heel wat E-peil-punten op. En hoe beter je je woning isoleert, hoe groter het rendement natuurlijk. Een warmtepomp in een nieuwbouwappartement is dus zeker een goed idee.

Warmtepomp bij renovatie van appartement

Voor renovaties is aroTHERM plus de meest geschikte warmtepomp. In sommige gevallen is deze warmtepomp zelfs combineerbaar met radiatoren. In andere gevallen is een warmtepomp minder geschikt bij de renovatie van een appartement.

Blijkt het niet mogelijk en wil je toch hernieuwbare energie gebruiken, dan kan je je sanitair warm water opwekken via warmtepomptechnologie met een warmtepompboiler. Een zeer efficiënt alternatief voor een elektrische boiler, met een korte terugverdientijd.

Bodem/water of lucht/water?

Bodem/water-warmtepomp geoTHERM 3 kW

Deze bodem/water-warmtepomp neemt even weinig ruimte in beslag als een gewone wandketel. Het vermogen van 3 kW maakt hem zeer geschikt voor de installatie in goed geïsoleerde nieuwbouwappartementen. De warmtepomp wordt volledig binnenin de woning geïnstalleerd. Je hebt dus geen buitenunit nodig.

Wat je wél nodig hebt, is een grondoppervlak, voor verticale of horizontale boringen. Bodem/water-warmtepompen halen hun warmte namelijk uit de bodem. Voor verticale collectoren zijn één of meerdere diepe (tot 100 m) boorputten nodig. Horizontale collectoren vergen meer plaats en er moeten grondwerken gebeuren om ze in te graven.

Lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus

Voor een lucht/water-warmtepomp heb je wél een buitenunit nodig. Onze warmtepompen behoren echter tot de stilste van de markt en hebben een fluistermodus. De geluidshinder wordt dus tot een minimum beperkt.

De aroTHERM plus warmtepomp, in combinatie met een uniTOWER is hiervoor zeer geschikt. UniTOWER is de binnenunit die niet groter is dan een koelkast. Alle nodige accessoires zijn geïntegreerd, inclusief warmteboiler. Dat maakt van deze combinatie de ideale oplossing voor appartementen met weinig plaats voor een grotere installatie.

Krijg advies op maat van je woning

Een Vaillant-installateur geeft je graag advies.