Zoeken
Vind je installateurZoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Da’s pas comfort! Ontdek de voordelen van een combiketel

Wist je dat het mogelijk is om met één toestel zowel je huis te verwarmen als warm water uit de kraan te laten komen? Met behulp van een warmtewisselaar verwarmt een combiketel niet alleen je woning, maar ook je sanitair water. In tegenstelling tot bij een soloketel heb je dus geen aparte boiler meer nodig. Maar dat is lang niet het enige voordeel van een combiketel. Lees snel meer!

De voordelen van een combiketel

  • Omdat je geen aparte boiler nodig hebt, bespaar je heel wat plek. Een combiketel is dan ook extra interessant als je bijvoorbeeld in een appartement woont.
  • Een boiler verliest altijd een klein stukje energie wanneer hij water opwarmt: het stilstandsverlies, noemen we dat. Een combiketel is energiezuiniger, want hij begint pas te verwarmen wanneer je de kraan opendraait.
  • Dankzij hun ingebouwde hoogrendementspomp hebben de combiketels van Vaillant een hoge energie-efficiëntie. Dat is niet alleen beter voor het milieu, je spaart er ook geld mee uit omdat je minder verbruikt.

Functioneel design voor hoog comfort

Wil je graag een hoog warmwatercomfort en moderne technologie in huis halen, maar heb je niet veel ruimte? Een combiketel is de ideale oplossing. Met de ecoTEC plus VCW heb je een supercompacte ketel voor verwarming en warm water die je evenveel comfort biedt als een soloketel met aparte boiler. Bovendien ben je zeker van een zuinige en milieuvriendelijke werking.

Warmtepomp als alternatief

Net als een combiketel zorgt ook een warmtepomp voor zowel verwarming als warm water. Bovendien kun je met een warmtepomp ook koelen. Op die manier heb je met één totaalsysteem het hele jaar door een aangename temperatuur in huis. Een warmtepomp neemt wel meer plek in beslag (lees: je moet genoeg plaats hebben voor de binnenunit en eventuele buitenunit) en de installatie is iets complexer.

Advies over een combiketel?

Ben je geïnteresseerd in een combiketel? Of twijfel je of zo’n ketel voor jou de beste keuze is? Neem gerust contact op met een Vaillant-installateur voor advies op maat.