Zoeken
Plan een interventie Registreer je product
Vind je installateur

Renovatie met een gascondensatieketel

Verwarming, warm water én geschikt voor bijna elke woning

Vind een installateur

Zuinig renoveren met een uiterst efficiënte gascondensatieketel

Een energie-efficiënte renovatie van je bestaand verwarmingssysteem is het gemakkelijkst met een condensatieketel op gas. In bijna elke straat liggen namelijk gasleidingen. Dit systeem verwarmt een huis of appartement door gasverbranding. Een condensatieketel benut de warmte die bij traditionele verwarming langs de schoorsteen verdwijnt. Zo bespaar je tot wel 30 procent energie.

Voordelen van gasverwarming voor renovatie

Lage aankoopprijs

Goedkoper in aankoop vergeleken met andere verwarmingstechnologieën

Optimaal comfort

Grootste comfort op het gebied van verwarming en warm water

Flexibel

Geschikt voor bijna elke renovatie

Snelle installatie

Meestal geplaatst in één of twee werkdagen.

Ingrijpende energetische renovatie

Bij een ingrijpende energetische renovatie (IER) pak je alle zaken aan die je energieverbruik naar beneden halen, zoals een nieuw verwarmingssysteem of extra isolatie. Dit kan het moment zijn om over te schakelen op een warmtepomp, maar ook met een gascondensatieketel doe je bij een IER veel voordeel. Een goede isolatie leidt namelijk tot een aanzienlijk lager verbruik van je ketel. Daarnaast is de combinatie met vloerverwarming interessant. Omdat vloerverwarming op lage temperatuur werkt, haal je nog meer uit het condensatiesysteem. Nog aan het twijfelen over een IER? Misschien trekt de korting die je krijgt op je onroerende voorheffing je wel over de streep.

De perfecte oplossing voor betrouwbare warmte en warm water

De perfecte oplossing

Condensatiegasketel

Regeling

De perfecte oplossing

Meer comfort en tegelijk lagere energiekosten? Groot vermogen ondanks kleine afmetingen? Dit is de ideale oplossing om je woning duurzaam te verwarmen én te voorzien van sanitair warm water.

Condensatiegasketel

ecoTEC exclusive: een toekomstgerichte en duurzame investering

  • Deze gascondensatieketel maakt gebruik van unieke verbrandingstechnologie, die zorgt voor een optimale verbranding: de energie wordt zo efficiënt mogelijk ingezet, terwijl de uitstoot minimaal blijft.
  • Aan de meeste ketels moet je de internetmodule VR 921 toevoegen om je verwarming vanop afstand te bedienen. De ecoTEC exclusive is de enige ketel waar die module standaard wordt meegeleverd.
  • Dankzij het compacte wandmodel installeer je deze gascondensatieketel eenvoudig aan de muur in een kleine ruimte, bijvoorbeeld in je badkamer of berging.

Regeling

sensoCOMFORT om je verwarmingssysteem slim te beheren

  • Met deze weersafhankelijke regeling bespaar je energie, omdat je verwarming zich automatisch aanpast aan de buitentemperatuur.
  • In combinatie met de gratis app heb je de volledige controle over je verwarmingssysteem.
  • De eenvoudige menustructuur maakt het gemakkelijker dan ooit om je verwarming te bedienen.
  • Dankzij de achtergrondverlichting gebruik je de thermostaat ook vlot in het donker.
auroSTEP plus zonneboiler

Of … breid je verwarmingssysteem uit met een zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt water op een duurzame manier, maar kan ook dienen als ondersteuning voor je verwarming. Goed voor het milieu én je bespaart er heel wat kosten mee. Want door de gratis energie van de zon te gebruiken, ben je veel minder afhankelijk van aardgas.

Met auroSTEP plus krijg je een volledig pakket met thermische zonnepanelen, zonneboiler en accessoires.

  • Je kiest voor een zonneboiler van 150, 250 of 350 liter. Dat komt overeen met één, twee of drie zonnepanelen en is geschikt voor een gezin van twee tot drie, vier tot vijf of zes tot zeven personen.
  • De thermische panelen passen op elk type dak: plat, schuin, opbouw of inbouw.
  • Je kunt de auroSTEP plus perfect combineren met een wand- of vloerketel op gas.

Groter vermogen nodig? Onze zonneboiler auroSTOR exclusive is beschikbaar in 300, 400 of 500 liter.

Duurzaam verwarmen? Zo doen anderen het

In deze jarennegentigwoning bij Gent zorgt een nieuwe gascondensatieketel voor een verbruik dat maar liefst 30 procent lager ligt dan voordien. Bovendien houden de bewoners veel meer bergruimte over dankzij het compacte wandmodel.

Lees de volledige getuigenis

Veelgestelde vragen

Benieuwd welke gascondensatieketel het best bij jou past?

Een installateur vertelt het je graag.

Accessoires om je renovatie met een condensatieketel te verbeteren

Met de juiste accessoires maak je van je verwarmingsinstallatie één communicerend systeem waar je nog meer voordeel uit haalt. Alle Vaillant-producten zijn eenvoudig te installeren en uit te breiden naargelang wat jij wil en nodig hebt.

Slimme bediening

Met onze slimme thermostaten en regelaars controleer je je verwarming tot in de puntjes én vanop afstand. Zo bespaar je energie en zorg je nog beter voor de planeet.

Meer weten over onze slimme thermostaten

Benut de gratis warmte van de zon

Met fotovoltaïsche of thermische zonnepanelen kun je je verwarmingsinstallatie heel wat duurzamer maken. Het eerste type zet zonne-energie om in elektriciteit om je verwarming aan te sturen. Met het tweede type zet je de energie van de zon om in warmte. Thermische zonnepanelen zijn gekoppeld aan een zonneboiler, die zo het water voor je bad of douche verwarmt.

Op een groene manier water verwarmen

Een warmtepompboiler produceert op een milieuvriendelijke manier sanitair warm water en is de ideale vervanging voor je elektrische boiler. Hij maakt gebruik van gratis omgevingswarmte uit de lucht en is dus een energiezuinige oplossing. Je kunt een warmtepompboiler perfect combineren met een condensatieketel op gas. Met fotovoltaïsche zonnepanelen haal je bovendien nog meer uit je warmtepompboiler.

Service is belangrijk

De garantie van de verwarmingsketels van Vaillant

Vaillant ontwikkelt robuuste en duurzame verwarmingstoestellen. Toch krijg je altijd twee jaar garantie. Als je toestel tijdens die periode productiefouten vertoont, dan neem je het best contact op met onze dienst na verkoop. Een van onze techniekers komt dan snel bij je langs.

Onderhoud door Vaillant

Ook regelmatig onderhoud is belangrijk om je verwarmingssysteem zuinig en veilig te doen blijven werken. Laat het uitvoeren door je installateur of door onze dienst na verkoop.

Benieuwd welke gascondensatieketel het best bij jou past?

Een installateur vertelt het je graag.