Zoeken
Vind uw installateurZoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

Ben je aan het bouwen of intensief aan het renoveren en ben je er nog niet helemaal uit welke verwarmingsinstallatie je juist wil? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou! Om de keuze te vergemakkelijken, sommen we hieronder alvast alle voordelen van een warmtepomp op.

Het eerste van vele voordelen: een warmtepomp is beter voor het milieu

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing, is een warmtepomp een goed idee! Een warmtepomp maakt namelijk voor 75% gebruik van hernieuwbare energie (uit de lucht, de bodem of water) én heeft een lage CO2-uitstoot. Kies je er bovendien voor om je warmtepomp te koppelen aan zonnepanelen, bespaar je ook nog eens extra op je energiekosten.

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

Warmtepomp vergt weinig onderhoud en heeft lange levensduur

Bij gas- en stookolieketels ben je wettelijk verplicht om een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Niet alleen moet je daar dus tijd voor inplannen, het kost ook geld. Bij de meeste warmtepompen is zo’n jaarlijks onderhoud niet verplicht. Bovendien heb je voor een warmtepomp geen schoorsteen of gasaansluiting nodig, waardoor je je ook op dat vlak niet druk hoeft te maken over een nazicht. Verder heeft een warmtepomp, ondanks de kleine onderhoudsmoeite, toch een lange levensduur, gemiddeld zo’n twintig jaar. Daarbij komt dat het een van de veiligste én meest betrouwbare verwarmingstechnologieën op de markt is.

Een warmtepomp kan verwarmen en koelen in één

Alle warmtepompen van Vaillant kunnen naast verwarmen ook koelen, waardoor je het hele jaar door steeds een optimaal binnenklimaat in huis hebt. Bovendien kunnen warmtepompen gebruikt worden voor sanitair warm water én zijn er bepaalde modellen die je kunt inzetten om je woning te ventileren. Een warmtepomp heeft met andere woorden veel te bieden en gunt je alle comfort in huis.

Je hebt recht op premies bij de installatie van een warmtepomp

Een warmtepomp installeren kan best wat kosten. Toch is het de investering waard, net omdat het zo’n duurzame oplossing is. Bovendien heb je mogelijk recht op een aantal premies, waardoor je de kosten kunt drukken en de terugverdientijd daalt. Daardoor haal je wat je investeert in een warmtepomp er op termijn zeker terug uit!

 

Ben je overtuigd en overweeg je om er een te installeren?

Gelijk heb je! Want een warmtepomp biedt niet alleen een groot comfort, maar is bovendien een zeer duurzame manier om je woning te verwarmen. Zie je door de bomen het bos niet meer en twijfel je welk type je moet kiezen? We zetten voor jou de verschillende soorten en aandachtspunten op een rijtje!

De juiste warmtepomp kiezen voor jouw situatie