Zoeken
Herstelling nodig?
Vind uw installateur

Getuigenissen

Lees hier de getuigenissen van klanten die tevreden zijn dat ze een verwarming van Vaillant installeerden.

Een hybride warmtebron met 360° zicht op Oostende

The Waves, in het centrum van Oostende, nadert zijn voltooiing. Op het dak van het 14 verdiepingen tellende gebouw bevindt zich een opbouw met de hybride lucht-aardgas warmtebron, die de 118 appartementen en de commerciële ruimtes verwarmt en van sanitair warm water voorziet. A room with a view!

Dat varkentje heeft Vaillant even gewassen

Op de kraamafdeling van varkensbedrijf Aerts in Dilsen-Stokkem moet het continu goed warm zijn om de vitaliteit van de pasgeboren biggetjes te bevorderen. Omdat de bestaande installatie daarin tekortschoot, boog Vaillant zich over het probleem en vond de oplossing in de integratie van een aroTHERM plus lucht/water-warmtepomp, een allSTOR plus buffervat en 12 auroTHERM termische zonnepanelen.

12 huizen uitgerust met een warmtepomp op maat

Algemeen bouwbedrijf Deroubaix verhuurt sinds kort 12 eengezinswoningen in Guignies. De woningen zijn voorzien van een lucht/water-warmtepomp aroTHERM split VWL. Dat is een zuinige en uitstekend presterende oplossing voor de verwarming en warmwatertoevoer van deze nieuwe, bijzonder goed geïsoleerde gebouwen.

Comfort in crisistijden

In tijden van lockdowns en reisbeperkingen vond een koppel uit Londerzeel de tijd rijp om hun rijwoning van alle comfort te voorzien, zonder dat dit zich zou laten voelen in de energierekening. Installateur Robby Michiels adviseerde hen om de installatie van PV-panelen en airco gelijktijdig aan te pakken, in plaats van stapsgewijs te werken.

Autonomie en ecologie troef in deze comfortabele familiewoning

Het streefdoel: verschillende hernieuwbare energiebronnen combineren om een nieuwbouwwoning in de buurt van Namen zo energie-autonoom mogelijk te verwarmen, te koelen en van warm water te voorzien. Met een combinatie van auroTHERM thermische zonnepanelen, een flexoTHERM bodem/water-warmtepomp en een allSTOR buffervat dat zich vlot met diverse energiebronnen laat combineren, kon Vaillant een totaaloplossing aanbieden die alle verwachtingen van de familie Resimont invulde.

Loftkantoor in gerenoveerd stadsatelier doet het zonder gasaansluiting

Aan de achterkant van het bouwkundig erfgoed Hotel De Looze aan de Gentse Burgstraat bevindt zich een werkatelier, dat recent werd gerenoveerd tot een loftstijl kantoor van twee verdiepingen. Het ligt helemaal ingesloten in een dichte woonomgeving. Je loopt er achteloos voorbij, maar Pascal Plaiy van BP Projects kent het intussen op zijn duimpje. Hij installeerde er vloerverwarming en luchtkoeling, met aroTHERM split lucht/water-warmtepompen en climaVAIR airco.

Appartementencomplex tapt uit duurzaam vaatje

Brouwerijgebouwen domineren al sinds 1881 het centrum van Alken, maar in sommige ervan vloeit geen bier meer. De historische gevels van de voormalige gisterij van brouwerij Alken-Maes beschutten nu een appartementencomplex dat sterk op duurzaamheid gericht is. Elke wooneenheid kan van het verwarmings- en warmwatercomfort van haar eigen aroTHERM split lucht/water-warmtepomp genieten.

Exclusieve woning met XL-warmwaterbehoefte

Mi Casa, specialist in exclusieve woningen in massieve houtbouw, leverde onlangs in Knokke een unieke kijkwoning op. Met vloerverwarming, een zwembad, poolhouse, master- en kinderbadkamer, buitendouche en zelfs hondendouche is de behoefte aan verwarming en warmwater er niet min. Installatiebedrijf Quartier koos met een cascade van twee aroTHERM split VWL 125/5 AS lucht/water-warmtepompen van Vaillant voor een toepassing die helemaal voldoet aan de wensen van de bouwheer.

Nieuw leven voor geklasseerd jachthuis

Op de grens tussen Maasmechelen en Zutendaal legt het Agentschap Natuur en Bos de laatste hand aan de bouw van een bio-ecologische loods. Eerder dit jaar werd al de verbouwing van het geklasseerde jachthuis Heiwijk tot duurzame ambtswoning en bio-ecologisch regiokantoor afgerond. De lucht-water monobloc warmtepompen aroTHERM spelen een hoofdrol in de verwarming en de productie van sanitair warm water in het complex.

Kunnen wij dat plaatsen? Nou en of!

Sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen vervangt 3.000 gedateerde verwarmingsketels door de performante ecoTEC pro condensatieketels van Vaillant. Een huzarenstukje voor elke projectpartner: van hoofdaannemer, over fabrikant en studiebureau, tot installateur. Kwaliteit en samenwerking blijken eens te meer de sleutel tot succes.

Hybride systeem vormt hart van verwarmingsoplossing

Met 3Polis heeft het Limburgse Diepenbeek er een bijzonder studentencomplex bij. De bewoners van de 54 studentenkamers genieten van het grootst mogelijke comfort. Dat is vrij uniek voor studentenhuisvesting. Een belangrijke rol in die comfortvoorziening is weggelegd voor het hybride-verwarmingsconcept met Vaillantsignatuur.

4 x flexoTHERM exclusive in appartementsblok in Mol

In het centrum van Mol staat een gloednieuw appartementsblok met vijftien appartementen en vier grote handelspanden. Alle vier werden ze uitgerust met de bodem/water-warmtepomp flexoTHERM exclusive VWF S1 57/4 van Vaillant, waardoor ze volledig zelfstandig kunnen functioneren. De beste keuze voor alle partijen.

Een warmtepomp voor een kangoeroewoning

Een mooier kader dan de omgeving van het Grimbergse Prinsenbos is nauwelijks denkbaar. Hier in de Brusselse rand staat de nagelnieuwe moderne villa van Dirk De Leeuw en zijn echtgenote.

Eerste installatie aroTHERM split

Deze primeur was voor de firma Climawest uit Wevelgem: de eerste installatie van de lucht/water-warmtepomp aroTHERM VWL AS met split-technologie van Vaillant. Climawest maakte zo een nieuwbouwwoning in Kortrijk energiezuinig en future proof. De eenvoudige en snelle plaatsing, de stille werking en het hoge rendement gaven voor installateur en bewoners de doorslag.

Hybrideoplossing voor een nieuwbouwwoning in Evergem

Een nieuwbouwwoning waarbij al een geothermische boring was uitgevoerd, bood het ideale scenario voor een hybrideoplossing. Elisan Power Technics uit Zelzate combineerde er een bodem/ water-warmtepomp met een condensatiegaswandketel.

Warmtepomp voor een huis in XXL-formaat

Een royaal bemeten villa nabij de Brusselse rand. De witte hal – inclusief witte gietvloer en grote ramen – geeft je meteen een futuristisch gevoel. Dat de bewoners oog hebben voor de toekomst hoeft dus niet te verwonderen. En die toekomst was ook het uitgangspunt voor de gebruikte technieken. In het technisch lokaal doet een geothermische warmtepomp in stilte zijn werk. Inclusief koelen op warmere dagen.

Park Avenue

Op een invalsweg naar Sint-Niklaas staat een nieuw flatgebouw met een kantoor en zes appartementen. Onder meer door het gebruik van een geothermische warmtepomp benadert het project vandaag al de BEN-norm, hoewel die pas in 2021 verplicht wordt.

Eigen woning als demonstratieproject

Met zijn nieuwbouwwoning wilde installateur Harry Dewulf uit Bredene zelf het goede voorbeeld geven. Er wordt veel gepraat over de energietransitie, dus als vakman wilde hij tonen wat er in de praktijk mogelijk was. Zijn woning haalde uiteindelijk een negatief E-peil (E= -2). Hart van het systeem is een geothermische warmtepomp van Vaillant. De eigen woning dient zo als demo-project. Klanten met vragen krijgen zo antwoorden vanuit de dagelijkse praktijk.

BEN-woning met warmtepomp

We zijn nog acht punten van de BEN-norm verwijderd”, zegt eigenares Ann Reyniers trots. Samen met haar man Dennie Jansen, legt ze de laatste hand aan hun nieuwe woning in Lint. Als ze het label uiteindelijk krijgen, levert dat niet alleen een energiezuinig huis op maar ook andere financiële voordelen. Eric Goris, van de firma Sarigo, plaatste de warmtepomp en de vloerverwarming.

Villa met Green iQ-condensatieketel

In een rustige zijweg, nabij het centrum van Merksplas, staat een nieuw huis in de steigers. Een hedendaagse villa, met in de kelder een compacte condensatiegaswandketel ecoTEC exclusive. “Die ketel helpt ons, samen met de fotovoltaïsche panelen op het dak, om het E-peil onder E-30 te krijgen”, zegt eigenaar Luc Mertens. Installateur Jef Segers heeft hem deze ketel met Green iQ-label aangeraden.

Nieuwbouwwoning met zonneboiler

Nieuwenrode ligt op slechts enkele minuten rijden van de Brusselse rand. Op weg naar Evi Janssens en Stefan de Hertefelt rijden geregeld wielertoeristen voorbij, hoofd en handen stevig ingepakt tegen de kou. Maar van koude is bij het jonge paar in huis weinig te merken. Installateur Robby Michiels, die verderop woont, installeerde er een condensatiegaswandketel in combinatie met een zonneboiler.

Groen vanbinnen

Leen en Koen Wildemeersch wonen met hun 20 maanden oude dochtertje Zoé in Aalter, halfweg tussen Gent en Brugge. Zij bekijken het leven door een groene bril – en dat zie je ook in hun huis.

Woning uit de jaren '90 met nieuwe gaswandketel en warmwaterboiler in Gent

Een rustige buitenwijk vlakbij Gent en op vijf minuten van de snelweg. Het zijn troeven die tellen in de vastgoedsector. Nog meer vrij nieuwe troeven van de villa van Marnix Braeckeveldt, zijn de nieuwe condensatieketel en warmwaterboiler. Beide werden geplaatst door Martin Deroose van de firma Derolucq.

Nieuwe open bebouwing met zonneboiler en condensatieketel

Birgitt en Sarah besloten enkele jaren geleden om het stadsleven in Leuven in te ruilen voor een nieuw huis in de regio van Sint-Truiden. Het werd een hedendaagse woning met grote ramen achteraan, met een mooi uitzicht op het glooiende landschap. Voor de technieken was het devies: ecologisch verantwoord maar betaalbaar...

Een warmtepomp is een ideale oplossing voor nieuwbouw

Olivier bouwde zijn huis zelf. Al bij aanvang van de werken koos hij voor een warmtepomp: “Ik sta er voor de volle 100% achter! Het is een hernieuwbaar, dynamisch en vooral heel zuinig systeem. Kortom, echt iets voor deze tijd.”

Doordachte doorgroeitechnologie in Hechtel

De hybrideconfiguratie die Tony Vanwijck heeft geïnstalleerd, beantwoordt perfect aan de doelstellingen van zijn klant. Op zijn 56 heeft Tony Baselet met zijn vrouw Sylvia Knippenberg een huis gebouwd op maat van hun oude dag. Naast toegankelijkheid, betekent dat ook comfort waar je niet naar moet omkijken. En dat alles binnen een budget dat binnen de perken moet blijven.

Verwarmingssysteem met voorbeeldfunctie in Sleidinge

Flexibele geoTHERM hybridesystemen combineren een condensatiewandketel en een wandhangende warmtepomp. De intelligente regeling kiest automatisch de meest efficiënte energiebron. Mario Ramont koos voor zo'n installatie in zijn eigen huis... en zag dat het goed was!

Deze installatie is ecologische, kwalitatief, en betaalbaar

Voor hun nieuwbouwwoning wilden Bram en Bieke bovenal een comfortabel en gebruiksvriendelijk verwarmingssysteem. En hoewel dat wettelijk nog niet moest, kozen ze ook heel bewust voor hernieuwbare energie. Installateur Bart Timmerman hielp hen knopen doorhakken.

Het is superzuinig, goedkoper dan stookolie én bijna muisstil!”

Toen de stookolieketel in het opbrengsteigendom van Jean-Paul en Luc aan vervanging toe was, kozen de neven voor een superzuinige gascondensatieketel. Dat deden ze op advies van installateur Eric. De drie mannen vertellen waarom ze voor dit type verwarming opteerden...