Zoeken

Gebruik efficiënt de warmte uit de natuur dankzij de warmtepompen van Vaillant

Wie is er niet geïnteresseerd in een onuitputtelijke bron van energie, die bovendien gratis beschikbaar is? Als we de beschikbare energie van de zon gebruiken, die opgeslagen is in de bodem, het grondwater en de lucht, leveren we niet alleen een belangrijke bijdrage aan het milieu maar gaat ook uw persoonlijk comfort er sterk op vooruit! Een warmtepomp heeft geen enkele uitstoot van schadelijke stoffen: de natuur levert gratis 75% van de energiebehoefte en de resterende 25% komt via elektriciteit.

 

Ontdek ons uitgebreid gamma warmtepompen!

Een oplossing op maat met de warmtepompen van Vaillant!

 

Flexibel met de flexoTHERM en flexoCOMPACT exclusive

 

Het nieuwe gamma warmtepompen flexoTHERM en flexoCOMPACT exclusive staat u toe om zeer flexibel een oplossing te kiezen die bij u past.

 • Alle energiebronnen zijn mogelijk: lucht, water, bodem
 • Extreem stil
 • Bijzonder duurzaam
 • flexoCOMPACT exclusive beschikt over een boiler van 175 liter
 • Geschikt voor individuele woningen en appartementsgebouwen

 

Ontdek de flexoTHERM en de flexoCOMPACT exclusive

Compact met de aroTHERM

 

De aroTHERM is onze populaire lucht/water-warmtepomp die prima geschikt is voor ééngezinswoningen of appartementen.

 • Compact en compleet
 • Zuinig
 • Kan instaan voor koeling
 • Meest gekozen oplossing

 

Ontdek de mogelijkheden van de aroTHERM!

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt volgens het omgekeerde principe van een koelkast. Terwijl een koelkast warmte van binnen naar buiten brengt, neemt een warmtepomp juist warmte uit de omgeving op. De warmte die uit het grondwater, de grond of de lucht gehaald wordt, wordt door een koudemiddel geabsorbeerd en na compressie gebruikt voor de verwarming van uw woning.

Dit gebeurt in vier stappen: verdamping, compressie, condensatie en expansie.

 1. In de eerste stap haalt de warmtepomp (warmte)energie uit de omgeving, waarna deze warmte als gevolg van het temperatuurverschil door een koudemiddel wordt geabsorbeerd. Vanwege de lage verdampingstemperatuur van het koudemiddel neemt het daarbij de vorm van gas aan.
 2. In de tweede stap wordt de ontstane damp in een compressor samengeperst. Door dat de druk in de besloten ruimte groter wordt, neemt de wrijving tussen de gasmoleculen toe. Hierdoor ontstaan hoge temperaturen die in het verwarmingscircuit worden gebracht.
 3. In de derde stap geeft het hete gas zijn warmte af aan het verwarmingssysteem, waardoor het koudemiddel afkoelt en weer vloeibaar wordt.
 4. Uiteindelijk wordt de in stap 2 gegenereerde druk met behulp van een expansieventiel weer verlaagd, zodat het koudemiddel opnieuw omgevingswarmte kan opnemen en het proces van voor af aan kan beginnen.

 

Tips - de warmtepompen van Vaillant kunnen ook instaan voor het koelen van uw woning.

Laat u goed adviseren bij de keuze van uw warmtepomp !

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten en de keuze hangt af van verschillende factoren. De warmtepomp moet aan uw wensen en noden voldoen maar ook het technische aspect speelt een belangrijke rol. Wij raden u dan ook aan om u te laten adviseren door een professioneel installateur die u kan begeleiden bij de keuze van een warmtepomp die bij u past.

 

Vind een gespecialiseerd installateur in warmtepompen uit uw regio!